Det er ikke en særhet. Det er en perversitet:-DDoktorS skrev: ↑søn nov 13, 2022 1:09 pmJeg har en liten særhet - jeg bruker ketsjup til. Da jeg var hjemme sist, og vi skulle spise rester av ballen fra Kulturhuset i Brattvågen, gikk en tur innom Coop en for å kjøpe en flaske Heinz for dette formål. Det ble litt diskusjon om hvorfor jeg "fikk lov til å ha ketsjup på", men det ble vel antydet at det var slik at vi brukte ketsjup til pytt i panne (stekte rester av fisk og potet), og at det derfor ikke var unaturlig å brukte det også til potetball.morrisey skrev: ↑søn nov 13, 2022 1:06 pmStekt ball står på menyen her også. Ta restene etter fredagens utskeielser.DoktorS skrev: ↑søn nov 13, 2022 1:03 pm Mens fedre kan meske seg med lammekjøtt, blir det enkelt her i heimen i dag. Men ikke dårlig - stekt potetball. De hentes frosne ut av fryseboksen. Det ble tre solide middager av en halvkilo mel Stangeland mølle. Første rester ble bare varmet opp, for jeg synes potetball er bedre som den er, ikke stekt, men stekt er også en tradisjon, og smaker bra - måtte nesten fryse ned, for tre måltider potetball om over få dager kan få selv den stauteste vestlending til å velte over..
Hva spiser og drikker du i kveld?
Re: Hva spiser og drikker du i kveld?
Det ble Pizza. Har begynt å bruke følgende oppskrift: https://pizzamani.no/pizza-margherita-m ... -pizzeria/
Lager deiger nok for to dager, så blir jeg ferdig med hjemmelaget pizza for en måned
Kjører røde og hvite varianter.
Rød saus: To bokser san Marzano tomater, kjøres gjennom stavmixer og hiver det i en sil over en gryte. væsken som renner av koker jeg ned sammen med et lass med hvitløk, rosmarin, oregano, salt og pepper. Etter at det er kokt ned så hiver jeg det i en skål sammen med blandingen fra stavmixhren. Knall
Hvit saus: Same procedure as every year. Creme Fraiche 18%, et tonn med hvitløk, litt salt, mye pepper, blåmuggost, røres godt sammen for å fordele blåmuggosten. Himmelsk
Fyll rød pizza: Pølse fra Ask, Slegge. Løk, paprika, Birdseye chili. Pikant og herlig.
Fyll hvit pizza: Fortsatt den suverene favoritten for min del. tynne skiver med pære, bruker ostehøvel, så noen fine klaser med skinke (ble nøtteskinke fra idsøe, god røkt smak), toppes med litt ekstra blåmuggost. Når den kommer ut av ovnen så drysses det over karamelliserte pekannøtter og hele pizzaen får så en liten sprut med honning.
Lager deiger nok for to dager, så blir jeg ferdig med hjemmelaget pizza for en måned
Kjører røde og hvite varianter.
Rød saus: To bokser san Marzano tomater, kjøres gjennom stavmixer og hiver det i en sil over en gryte. væsken som renner av koker jeg ned sammen med et lass med hvitløk, rosmarin, oregano, salt og pepper. Etter at det er kokt ned så hiver jeg det i en skål sammen med blandingen fra stavmixhren. Knall
Hvit saus: Same procedure as every year. Creme Fraiche 18%, et tonn med hvitløk, litt salt, mye pepper, blåmuggost, røres godt sammen for å fordele blåmuggosten. Himmelsk
Fyll rød pizza: Pølse fra Ask, Slegge. Løk, paprika, Birdseye chili. Pikant og herlig.
Fyll hvit pizza: Fortsatt den suverene favoritten for min del. tynne skiver med pære, bruker ostehøvel, så noen fine klaser med skinke (ble nøtteskinke fra idsøe, god røkt smak), toppes med litt ekstra blåmuggost. Når den kommer ut av ovnen så drysses det over karamelliserte pekannøtter og hele pizzaen får så en liten sprut med honning.
Sist redigert av Harduetforslag den søn nov 13, 2022 2:45 pm, redigert 1 gang totalt.
Ble nakkekoteletter, som ble marinert i en slags asiatisk inpirert greie, som også ble grunnlag for sausen
Tortillalefser stappet med blandet salat, syltet rødløk, avokado, kremost og stekt ørret.
Mandag og bare brødmat til middag, men litt ekstra med kokt egg på toppen....
Til lunsj på jobben hadde jeg krysset av for påsmurt i dag, men så kom leveransen med en slags buffet. Inkludert et gigantisk trau med kilovis av lasagne. Hadde bevisst valgt den bort som varmmat, for jeg vet den ikke er god - altfor mye tomat med skarp smak, ingen bechamelsaus og traurig konsistens på pastaen. Smakte litt og kastet resten. Fæle greier, rett og slett. Som noen sier - pizza er stort sett godt uansett, men sur lasagne kan være veldig dårlig. Smaker omtrent som en sånn billig vassen greier man fikk frysedisken i gamle dager..
I morgen blir det en annen dans. For jeg har tatt opp en loin med Halvors boknafisk. Blir hjemmekontor i morgen, så god tid til å tilberede middagen mellom slagene.
Til lunsj på jobben hadde jeg krysset av for påsmurt i dag, men så kom leveransen med en slags buffet. Inkludert et gigantisk trau med kilovis av lasagne. Hadde bevisst valgt den bort som varmmat, for jeg vet den ikke er god - altfor mye tomat med skarp smak, ingen bechamelsaus og traurig konsistens på pastaen. Smakte litt og kastet resten. Fæle greier, rett og slett. Som noen sier - pizza er stort sett godt uansett, men sur lasagne kan være veldig dårlig. Smaker omtrent som en sånn billig vassen greier man fikk frysedisken i gamle dager..
I morgen blir det en annen dans. For jeg har tatt opp en loin med Halvors boknafisk. Blir hjemmekontor i morgen, så god tid til å tilberede middagen mellom slagene.
En pølsegrateng ble gjort klar i går kveld, så da blir det dagens middag for barna og meg
Lammekotelett og byggrynssalat med eple. Tenkte det var på tide å bevege seg litt inn i uvant farvann. Er egentlig ikke glad i frukt sammen med salt mat, men det var ganske godt og kjekt å prøve noe nytt.
Godt med litt frukt til saltmat!
Boknafisken var nydelig det. Men det er klart - det ikke akkurat hverdagsmat å spise fisk til 1.000 kr/kg... Stykket mitt var på vel 370 gram, så det blir dog to middager av det...
https://www.amoi.no/p/produkter/oslo/vu ... 4902/20505
Boknafisken var nydelig det. Men det er klart - det ikke akkurat hverdagsmat å spise fisk til 1.000 kr/kg... Stykket mitt var på vel 370 gram, så det blir dog to middager av det...
https://www.amoi.no/p/produkter/oslo/vu ... 4902/20505
Det ble en selvmotsigelse av meg der ja. Tomat, agurk, paprika, avokado og oliven er jo ofte ingredienser i maten jeg lager. Og det er visstnok frukt i følge en kollega. Men eple, appelsin, klementin og pære f.eks foretrekker jeg for seg selv eller i kalde retter.
En pakke blomkål7broccoliblanding fra Rema(?). Oppå der la jeg et par gode klippfiskloins. På dette igjen sauser jeg over med sriracca og sweet chilli sauce, såpass at den får et sting. Inn i ovnen med den, og lar den stå til ferdig.
Kjapt, enkelt, sunt og godt
Kjapt, enkelt, sunt og godt
-
- Innlegg: 2589
Her ble det veldig enkelt. Bønneblanding fra Rema og stekt Salma m/sweet chili.
Sånn er det når man jobber sent og må pakke til å reise på fjellet i morgen. Blir bedre middager der.
Sånn er det når man jobber sent og må pakke til å reise på fjellet i morgen. Blir bedre middager der.
Rester av blomkålsuppe da jeg kom hjem fra jobb etter alle andre hadde spist. Så en løpetur og nå spiser jeg digestive kjeks med meierismør og Tine Edamer
Her ble det kyllingfilet, med ovnsbakte søtpotetstaver, brokkoli og sukkererter. Med pose bearnaise laget på creme fraiche med chili og viter av eple
Dog i kveld blir det en flaske beaujolais nouveau. Det er jo meget lettdrikkelig, og sikkert bare en gimmick for å få folk til å drikke mer vin....men funker tydeligvis. Og det skal sies at kvaliteten på de beste er vesentlig høyere enn før
Dog i kveld blir det en flaske beaujolais nouveau. Det er jo meget lettdrikkelig, og sikkert bare en gimmick for å få folk til å drikke mer vin....men funker tydeligvis. Og det skal sies at kvaliteten på de beste er vesentlig høyere enn før
I aften blir det noe orientalsk, ettersom restauranten er Oriental. En klassiker - Arakataka, Lompa og Oriental er klart de tre stedene jeg har spist hyppigst i mine vel 25 år i hovedstaden...
... veldig greit sted med grei beliggenhet for de fleste. Ser at Aftenposten var nede på 3er sist, men det kan da ikke være så hakkende dårlig heller.... Uansett skal det også drikkes en del, ettersom det er et slags julebord for de av oss som ikke synes at to døgns hyttetur er det mest geniale formen for "julebord".
Dagen derpå blir vel sådær. Men for søndag har jeg tilfang til kjøttpudding - for det fikk jeg så lyst på her en dag. Det er lenge siden sist.
... veldig greit sted med grei beliggenhet for de fleste. Ser at Aftenposten var nede på 3er sist, men det kan da ikke være så hakkende dårlig heller.... Uansett skal det også drikkes en del, ettersom det er et slags julebord for de av oss som ikke synes at to døgns hyttetur er det mest geniale formen for "julebord".
Dagen derpå blir vel sådær. Men for søndag har jeg tilfang til kjøttpudding - for det fikk jeg så lyst på her en dag. Det er lenge siden sist.
TexMex her og, dog en god blanding av rester og nytt. Tipper vi venter til minstemann er i seng. Ikke gidder jeg spise middag kl18 på en fredag, og de siste gangene har han jo bare spiste tortillachips og ost....
Vurderer i kveld og enten smake videre på juleøl eller blande meg en drink. Kjenner jeg meg rett ender jeg vel opp i en Ole Brum situasjon :p
Vurderer i kveld og enten smake videre på juleøl eller blande meg en drink. Kjenner jeg meg rett ender jeg vel opp i en Ole Brum situasjon :p
-
- Innlegg: 2589
Det ryktes at han sliter med fuglebryst;-)
-
- Innlegg: 2589
Grått, kaldt og surt på fjellet i dag, da blir det fint med bacalao og nystekt grytebrød. Syns portugisisk rødvin stort sett passer til dette, litt fyldige og fruktige, blir en fin balanse til det litt salte og kraftige. Men nå blir det badstu først, og en kald Rygr.
God mathelg!
God mathelg!
Ikke langt unna
-
- Innlegg: 2589
Men hvordan er det egentlig å marinere i smør, gir det noe ekstra? Man marinerer jo gjerne med krydder, urter og andre aromater for at det skal trenge inn i kjøttet og gi smak. Smør gir vel ikke så mye der?
Og hvordan gjør du det? Senker det ned i smeltet smør?
Som Ingrid Espelid sier; eg har juksa litt, så denne var ferdig marinert, og som du er inne på så ga det ikke så mye smak. Normalt kjøper jeg den som er såkalt Provence marinert, og det gir en veldig god smak på kjøttet. Jeg har også en som er marinert i tomat og basilikum som jeg har litt større forventninger til. Det beste er selvsagt å lage egne marinader, men som oftest har jeg ikke overskudd til det i disse travle jobbtider. Så det gjøres sjelden, og da med mindre filéter.KingKongHalvor skrev: ↑fre nov 18, 2022 6:21 pmMen hvordan er det egentlig å marinere i smør, gir det noe ekstra? Man marinerer jo gjerne med krydder, urter og andre aromater for at det skal trenge inn i kjøttet og gi smak. Smør gir vel ikke så mye der?
Og hvordan gjør du det? Senker det ned i smeltet smør?
Kylling tikka masala med nanbrød til. Toro og Santa Maria stod for det meste av jobben i kveld.
Create an account or sign in to join the discussion
You need to be a member in order to post a reply
Create an account
Not a member? register to join our community
Members can start their own topics & subscribe to topics
It’s free and only takes a minute