Friidrettssesongen 2023

Svar
VivaLV

Re: Friidrettssesongen 2023

Legg inn av VivaLV »

Il-pirata skrev: søn jul 02, 2023 9:46 pm Dette her holder ikke Stockholm og de tar for pokker ikke selvkritikk heller. De burde ha lært av hva som f.eks. skjedde med Monica Seles for 30 år siden. Sikkerheten må kraftig opp. Nå fikk noen utøvere ødelagt løpet, men det var bare flaks ikke noe mer alvorlig skjedde og en annen type aksjon. For slike forskrudde hjernevaskede idioter kan finne på hva som helst, jfr. Seles og knivstikkingen.
Forsåvidt riktig. Men det er ofte ganske åpent på slike baner. Selv med 100 sikkerhetsvakter trur jeg de ikke kan garantere at noe slikt skjer.

jakral

Legg inn av jakral »

Det var aktivistgruppen Återställ Våtmarker som stormet banen. De har lurt seg gjennom sikkerhetsnettet i mange svenske direktesendinger på TV den siste tiden, som Skal vi danse, Melodifestivalen etc. Det er sikkert ikke siste gangen de dukker opp.

Il-pirata

Legg inn av Il-pirata »

VivaLV skrev: søn jul 02, 2023 11:26 pm
Forsåvidt riktig. Men det er ofte ganske åpent på slike baner. Selv med 100 sikkerhetsvakter trur jeg de ikke kan garantere at noe slikt skjer.
Nei ingen garanti, men om de hadde hatt en god del fler sikkerhetsvakter med oppgave å vokte på tribunene, så ville det kunne blitt reagert kjappere med en gang noen hoppet over, enn hva som skjedde nå. Om det f.eks. var 25 vakter med 20 meters mellomrom? For den store skrekken er jo at noen forskrudde forsøker å kopiere hva som hendte Seles, fordi hun var bedre en Graf. En ting er metalldektektorer ved inngang stadion, men det finnes mye i plast som kan være like skadelig/dødelig. Så å stoppe alt slikt ved inngang blir vanskelig. Det andre alternativet er høyere gjerder, det vil ødelegge mye av stemningen, men noe må gjøres, for det kunne skjedd dødsfall på banen i dag. De løp i delta baner og idiotene sto i banene, om det hadde vært jevnere i spurten, så ville løperne ikke hatt noen mulighet til å svinge uten å kollidere og karrierer kunne vært ødelagt. Alternativt kjørt en piggsko i huet/ryggen på idiotene som befant seg i banen.

Men selvsagt, vi så jo hva som skjedde i French Open i fjor under en av Caspers matcher, da et forskrudd kvinnemenneske klarte å løpe inn og lenke seg til nettet. Men nå hadde nok de vaktene oppmerksomheten på tribunen bak og rundt hver spiller (jfr. Seles-hendelsen og den kniven hun fikk i ryggen). Så ja, garantier kan en ikke klare, men ihvertfall raskere inngripen.

Bliss

Legg inn av Bliss »

anbessa skrev: søn jul 02, 2023 7:49 pm Synd ingen av løperne fikk satt inn et solid kne på protestantene.
Kan trøste deg med dette klippet fra noen uker tilbake:


Il-pirata

Legg inn av Il-pirata »

Bliss skrev: man jul 03, 2023 1:14 am
anbessa skrev: søn jul 02, 2023 7:49 pm Synd ingen av løperne fikk satt inn et solid kne på protestantene.
Kan trøste deg med dette klippet fra noen uker tilbake:
:lol:

janesaj

Legg inn av janesaj »

Satser på å ha NM-tråd klar i morgen, for de som lurer. Og neste uke blir det U23-EM-tråd (kanskje i litt mindre format, vi får se), så er litt hektiske skrivedager :)

janesaj

Legg inn av janesaj »

Norges tropp til U23-EM i Espoo 13.-16. juli har ikke blitt formelt sluppet, men Final Entries er allerede lagt ut på EAs hjemmeside. Følgende norske er påmeldt der:

Kvinner:

100 meter: Maren Bakke Amundsen
200 meter: Maren Bakke Amundsen, Henriette Jæger
400 meter: Sigrid Kongssund Amlie, Lakeri Ertzgaard, Henriette Jæger
800 meter: Anniken Årebrot, Pernille Karlsen Antonsen, Anne Gine Løvnes
1500 meter: Selma Engdahl, Anne Gine Løvnes, Ingeborg Østgård, Grethe Tyldum (én av disse blir reserve, sannsynligvis Løvnes)
5000 meter: Mari Roligheten Ruud
10000 meter: Adele Henriksen, Kristine Meinert Rød
3000 meter hinder: Sigrid Alvik, Sara Busic, Kristin Svendby Otervik
100 meter hekk: Martine Hjørnevik, Ingrid Pernille Rismark, Andrea Rooth
400 meter hekk: Lakeri Ertzgaard, Marin Stray Gautadottir, Andrea Rooth
Stav: Kitty Friele Faye
Tresteg: Hedda Kronstrand Kvalvåg, Rachel Ombeni
Diskos: Lotta Flatum, Elisabeth Thon Rosvold
4x400 meter: Sigrid Kongssund Amlie, Lakeri Ertzgaard, Marin Stray Gautadottir, Henriette Jæger, Andrea Rooth

Menn:

100 meter: Jacob Vaula
200 meter: Kenny Emi Tijani-Ajayi
400 meter: Andreas Grimerud, Håvard Bentdal Ingvaldsen, Andreas Ofstad Kulseng
800 meter: Tobias Grønstad, Ole Jakob Høsteland Solbu
1500 meter: Moa Abounnachat Bollerød, Esten Hansen-Møllerud Hauen
5000 meter: Vebjørn Hovdejord, Abdullahi Dahir Rabi
10000 meter: Ibrahim Buras, Philip Massacand, Abdullahi Dahir Rabi
3000 meter hinder: Vebjørn Hovdejord, Jesper Lundin, Didrik Røssum Jensen
110 meter hekk: Herman Ellingsen
400 meter hekk: Andreas Haara Bakketun
Stav: Simen Guttormsen, Pål Haugen Lillefosse
Lengde: Henrik Flåtnes
Tresteg: Henrik Flåtnes
Diskos: Steffen Melheim
Spyd: Daniel Thrana
Tikamp: Markus Rooth, Sander Skotheim
4x100 meter: August Hemstad, Jonas Berggård Skåden, Kenny Emi Tijani-Ajayi, Jacob Vaula
4x400 meter: Andreas Haara Bakketun, Andreas Grimerud, Håvard Bentdal Ingvaldsen, Andreas Ofstad Kulseng

Følgende norske utøvere har greid krav i kvalifiseringsperioden, men ikke blitt uttatt av forskjellige årsaker: Jørgen Evensen Lund (200 meter), Erik Tangen Gundersen (10000 meter), Abraham Sandvin Vogelsang (tikamp og 110 meter hekk), Ina Halle Haugen (1500 meter) og Kaja Mørch Pettersen (spyd). Var egentlig forberedt på de to jentene og Evensen Lund. Gundersen kunne vel ha vært reserve på 10000, om han ikke er skadet eller syk. Vogelsang tilsynelatende ute av troppen må vel bety nok en skade på ham, noe som selvfølgelig er synd. Han var jo skadet store deler av forrige sesong også.

Med stafettløperne som er tatt ut er vi oppe i totalt 51 utøvere, så vidt jeg kan se. Norske utøvere ranket i topp 10 ut fra sesongbeste som Final Entries oppgir er Håvard Bentdal Ingvaldsen (1 på 400m), Pål Haugen Lillefosse (1 i stav), Sander Skotheim (1 i tikamp), Henriette Jæger (2 på 400m), Abdullahi Dahir Rabi (2 på 5000m), Lotta Flatum (2 i diskos), Daniel Thrana (4 i spyd), Henrik Flåtnes (5 i tresteg), Tobias Grønstad (6 på 800m), Andrea Rooth (6 på 400mh), Simen Guttormsen (=6 i stav), Kitty Friele Faye (=6 i stav), Henrik Flåtnes (7 i lengde), Ole Jakob Solbu (8 på 800m), Andrea Rooth (9 på 100mh), Elisabeth Thon Rosvold (9 i diskos) og Henriette Jæger (10 på 200m). I tillegg har Rabi beste pers på 10000 meter (har ikke løpt distansen i år), Markus Rooth har klart nest beste pers i tikamp etter Skotheim (har ikke fullført noen tikamp i år) og Østgård har fjerde beste pers på 1500 (dårligere form i år grunnet skade). I tillegg er 4x400-lagene sterke, særlig på herresiden, og er trolig medaljeutfordrere (uten at jeg har sett for nøye på de andre lagoppstillingene foreløpig). Solid bekreftelse på at dette kan bli et meget flott mesterskap sett med norske øyne. Tosifret antall store medaljemuligheter - det må vel være bortimot historisk uansett mesterskap, iallfall på aldersbestemt nivå?

Skal som sagt prøve å få ordnet en egen tråd som kommer tidlig neste uke.

janesaj

Legg inn av janesaj »

janesaj skrev: man jul 03, 2023 6:52 pm Satser på å ha NM-tråd klar i morgen, for de som lurer. Og neste uke blir det U23-EM-tråd (kanskje i litt mindre format, vi får se), så er litt hektiske skrivedager :)
NM-tråd ligger nå ute.

janesaj

Legg inn av janesaj »

janesaj skrev: tir jul 04, 2023 4:18 pm Norges tropp til U23-EM i Espoo 13.-16. juli har ikke blitt formelt sluppet, men Final Entries er allerede lagt ut på EAs hjemmeside. Følgende norske er påmeldt der:
► Show Spoiler
Troppen bekreftet her.

janesaj

Legg inn av janesaj »

Jake Wightman mister VM.


oddvar_kjempebra

Legg inn av oddvar_kjempebra »

Surt for Wightman, men også litt surt for Ingebrigtsen vil jeg tro. Han ville nok ha revansje for i fjor.

tartaglia2

Legg inn av tartaglia2 »

Happio pådro seg en kneskade da han måtte kaste seg unna aktivistene i Stockholm. Utrolig synd for han.

Virker forøvrig ikke som om aktivistene tar til seg særlig mye av kritikken. De mener de var snille med løperne siden de gikk ut på banen i god tid og ga de gode muligheter til å bremse ned og avbryte løpet.


return_of_drakkar
Innlegg: 4971

Legg inn av return_of_drakkar »

tartaglia2 skrev: ons jul 05, 2023 8:23 pm Happio pådro seg en kneskade da han måtte kaste seg unna aktivistene i Stockholm. Utrolig synd for han.

Virker forøvrig ikke som om aktivistene tar til seg særlig mye av kritikken. De mener de var snille med løperne siden de gikk ut på banen i god tid og ga de gode muligheter til å bremse ned og avbryte løpet.
Nei, der er det ikke snakk om å lære, men snakk om å ødelegge.
Nå angrep de også i Wimbledon-tennisen. https://www.expressen.se/sport/tennis/k ... wimbledon/

I Stockholm så forårsaket de jo faktisk legemsskade - og sannsynligvis også inntektstap - så her burde de siktes etter ett eller annet )hvordan svensk lov er her vites ikke).
Og - man kan også stille spørsmål ved arrangementet.
Hvordan fikk de med seg disse bannere inn osv...

https://www.gp.se/sport/l%C3%B6pare-ska ... .104177856

Salihovic91

Legg inn av Salihovic91 »

Endelig mesterskap på Sha´Carri. Så jævla deilig. Dama der er born to be a superstar

bennetcerf

Legg inn av bennetcerf »

Monaco om noen få strakser. Ser frem til stevnet som sjelden skuffer, spesielt langhekken.

Zarzio

Legg inn av Zarzio »

Herlig seier av Warholm :)

Guttormsen fortsetter å skuffe...synes han bare imponerer i innendørssesonger omtrent. Hjem å trene!

bennetcerf

Legg inn av bennetcerf »

Zarzio skrev: fre jul 21, 2023 8:27 pm Herlig seier av Warholm :)

Guttormsen fortsetter å skuffe...synes han bare imponerer i innendørssesonger omtrent. Hjem å trene!
Warholm er tilbake, det er det ingen tvil om. VM kommer til å bli en høydare uten like på langhekken. Lurer på om Dos Santos fikk en kjenning md skaden sin på nest siste hekken, ikke godt å si. Synd med Guttormsen, men han kommer tilbake.

Brukeravatar
Nikiforenko
Innlegg: 19

Legg inn av Nikiforenko »

Litt i "skyggen" av akkredittering og familiekonflikter, har nå Norges tropp til VM i Budapest blitt tatt ut. Ole Jakob Høsteland Solbu, Magnus Tuv Myhre, Henrik Ingebrigtsen, Zerei Kbrom Mezngi, Christine Bjelland Jensen, Hedda Hynne, Amalie Sæten og Kristine Eikrem Engeset har kommet seg innenfor på ranking og blitt uttatt. Dermed er hele 27 utøvere med. Blir mye å følge med på med norske øyne i Ungarn om et par uker.

Menn:

Håvard Bentdal Ingvaldsen, Moelven IL: 400 meter.
Ole Jakob Høsteland Solbu, Ås IL: 800 meter.
Jakob Ingebrigtsen, Sandnes IL: 1500 meter og 5000 meter.
Narve Gilje Nordås, Sandnes IL: 1500 meter og 5000 meter.
Magnus Tuv Myhre, Brandbu IL: 5000 meter.
Henrik Børkja Ingebrigtsen, Sandnes IL: 5000 meter.
Zerei Kbrom Mezngi, IL Skjalg: 10000 meter og maraton.
Karsten Warholm, Dimna IL: 400 meter hekk.
Sondre Nordstad Moen, Nærsnes Løpeklubb: Maraton.
Ingar Bratseth-Kiplesund, SK Vidar: Lengde.
Sondre Mogens Guttormsen, SK Vidar: Stav.
Pål Haugen Lillefosse, Fana IL: Stav.
Marcus Thomsen, IL Norna-Salhus: Kule.
Eivind Prestegård Henriksen, IK Tjalve: Slegge.
Thomas Mardal, Gloppen FIL: Slegge.
Markus Rooth, IK Tjalve: 10-kamp.
Sander Aae Skotheim, IK Tjalve: 10-kamp.

Kvinner:

Christine Bjelland Jensen, IL Norna-Salhus: 200 meter.
Henriette Jæger, Aremark IF: 400 meter.
Hedda Hynne, IK Tjalve: 800 meter.
Amalie Manshaus Sæten, Ullensaker/Kisa IL: 1500 meter.
Karoline Bjerkeli Grøvdal, IK Tjalve: 5000 meter.
Kristine Eikrem Engeset, IL Norna-Salhus: 5000 meter.
Line Kloster, SK Vidar: 400 meter hekk.
Lene Onsrud Retzius, IL i BUL: Stav.
Beatrice Nedberge Llano, Laksevåg TIL: Slegge.
Sigrid Borge, IK Tjalve: Spyd.

Svar

Create an account or sign in to join the discussion

You need to be a member in order to post a reply

Create an account

Not a member? register to join our community
Members can start their own topics & subscribe to topics
It’s free and only takes a minute

Registrer

Sign in

Gå tilbake til «Friidrett»