Snooker: Sesongen 2021-22

Svar
Brukeravatar
JaktFalk79
Innlegg: 39

Snooker: Sesongen 2021-22

Legg inn av JaktFalk79 »

Velkommen til ny sesong på helt nytt forum!

Snookersesongen 2021-2022 er så vidt i gang med Championship League (utenfor ranking) som pågår nå. Vi bruker denne tråden for sesongturneringene utenom Triple Crown (UK, Masters og WC) og generelt snooker-snakk.
Takhøyden i tråden kan gjerne være stor.

Pro-touren for sesongen er begrenset til 122 spillere fordi vinnerne fra de ulike verdensdelforbundene ikke kom til, normalt er det 128 spillere på touren. Det er 64 fra overordnet ranking, 27 spillere med to-årigfrikort, åtte fra sesongrankingen, resten kommer fra ulike grupper. For første gang har to kvinner fått fast plass på touren, de ikke helt ukjent Reanne Evans og Ng On-Yee. En grei oversikt over rankinglista finnes her: https://en.wikipedia.org/wiki/Snooker_w ... _2021/2022

Nordmannen Kurt Maflin har trygg plass blant de 64 beste på overordnet ranking, mye takket være kvartfinalen i nest siste VM og en kvartfinale i Home Nations i fjor. Maflin starter sesongen som 21. ranket i verden, noe som er personlig rekord.

Første ordinære turnering er British Open som går fra 16. august til 22. august i Leicester. Turneringen ble sist spilt i 2004 med den helskotske finalen John Higgins - Stephen Maguire (9 - 6). Begge skottene stiller igjen til start i år, 17 år senere.
Tar litt mer om turneringen når det nærmer seg start, den er en ITV-produksjon, dermed er den antagelig tilgjengelig på Viasat Sport her hjemme.

Turneringslista finner man her:
https://en.wikipedia.org/wiki/2021%E2%8 ... ker_season
som har noen åpne huller som antagelig er forbeholdt Kina-turneringer. Monsterturneringen China Open (som normalt avgjør prekvalifiseringen til VM) er på plass etter to år uten aktivitet.

Brukeravatar
JaktFalk79
Innlegg: 39

Legg inn av JaktFalk79 »

Omskiftelige tider også i snookerverden, men Championship League som ble avsluttet i går har siden sesongen ble presentert blitt gjort om til en rankingturnering.

Dermed kan vi gratulere David Gilbert med sin aller første rankingtittel etter fire tapte finaler og en drøss med semifinaler gjennom karrieren. Gilbert har lenge vært 'verdens beste snookerspiller' uten tittel, det slipper han lenger og rollen inntas av Jack Lisowski alene med hans seks tapte finaler, hvorav tre kom i fjorårssesongen der alle tre ble tapt mot Judd Trump.

Gilbert vant over Mark Allen som på slutten av siste sesong meldte både spillepause og store, personlige utfordringer, bl a en konkurs, men ser ut til å ha funnet en ordning for videre satsing. Rett til finale vitner om friske ambisjoner.

Det var ingen norsk deltagelse i CL, men Kurt Maflin er meldt til start i British Open som starter på mandag.

Brukeravatar
JaktFalk79
Innlegg: 39

Legg inn av JaktFalk79 »

Vi gjør klart for British Open, 16.8 - 22.8 i Leicester (samme arena som foregående CL), sesongens andre fullskala turnering, men den første ordinære (CL er gruppespill).

British Open er hentet fra lagerhylla og ble sist spilt i 2004.
John Higgins er tittelforsvarer og stiller til start igjen i 2021. 5. ranket i 2004, 7. ranket i 2021 vitner om årevis kontinuitet (noe som kanskje også er sportens akilleshæl, men det får bli en annen diskusjon).

1. runde spilles over tre dager på fire bord samtidig. Start kl 10, 14 og 20 (norsk tid) med roll-on/roll-off i to puljer. Det er best av fem (først til tre) i innledende runde der 128 spillere skal bli til 64. 2. runde begynner onsdag kveld.

Oppsettet er trukket tilfeldig. Det har gitt Mark Selby - Shaun Murphy som det største høydepunktet. Den spilles tirsdag kveld.

Det norske håpet, Kurt Maflin, åpner opp mot jojo-spilleren Rory McLeod onsdag morgen (10.00). Dette blir Maflins første oppvisning siden tapet i innledende runde i VM-sluttspillet i april. Maflin åpner sesongen som 21. ranket, som er beste i karrieren. Topp 16 er innen rekkevidde med 88.000 poeng (og innspilte pund) bak.

Eurosport har kloret til seg TV-rettighetene til turneringen og de har satt av tid til mye snooker kommende uke.

Brukeravatar
JaktFalk79
Innlegg: 39

Legg inn av JaktFalk79 »

Sesongens første 147-serie (maximum break) ble presentert av tittelforsvarer John Higgins i går mot Alexander Ursenbacher. Dette ble hans 12. slike og den 167. offisielle. Higgins dro med denne en fra Stephen Hendry (11 stk) og står nå alene på 2. plass bak Ronnie O'Sullivan (15 stk).
Serien kan sees her.

Det hele tar under 13 minutter og er i god Higgins-ånd nokså kontrollert fra start til slutt.

Halvveis ut i dag 2 av første runde er det få overraskelser. Den største er at Kyren Wilson er ute av turneringen. Den nest største er at Mark Allen med nød og neppe slo sin ekskone Reanne Evans under heller kjølige omstendigheter 3-2 i går kveld/natt.

Kurt Maflin har meldt forfall og spiller ikke i morgen tidlig. McLeod er videre på walk-over.

Brukeravatar
JaktFalk79
Innlegg: 39

Legg inn av JaktFalk79 »

Kvartfinaler og semifinaler spilles i dag. Av de åtte gjenværende har Mark Williams, David Gilbert, Ricky Walden og Jimmy Robertson tittel fra før.

Kvartfinalene spilles kl 14, semi kl 20. To matcher på rad på hhv to og et bord. Best av sju, først til fire i begge.

Zhou Yuelong - Elliot Slessor
David Gilbert - Gary Wilson
Lu Ning - Jimmy Robertson
Mark Williams - Ricky Walden

Brukeravatar
JaktFalk79
Innlegg: 39

Legg inn av JaktFalk79 »

To moving-days på rad har endt ut i en finale mellom Gary Wilson - Mark Williams i kveld kl 20.30. Først til seks, best av 11 partier. Wilson har ingen titler, Williams har 23, inkludert tre ganger som verdensmester.

Ali Carter banket inn sesongens andre 147-serie. Offisiel maksimumserie nummer 168 og Carters tredje mot Elliot Slessor på fredag. Slessor vant matchen og spilte semifinale i går, med tap. Finner ingen egnede videoer av serien.

Brukeravatar
JaktFalk79
Innlegg: 39

Legg inn av JaktFalk79 »

Det ble Mark Williams som sikret seieren i British Oppen med 6-4 over Gary Wilson. Williams har vunnet turneringen tidligere, i 1997(!).

Pga endring i turneringsskjemaet har det vært en uendelig lang pause i snooker-verden. Det neste som skjer nå er Northern Ireland Open (9. - 17.10) hvor startfleste ble redusert gjennom en kvalikrunde i august. Nå på tampen av september pågår kvaliker til de to neste tuneringene etter det English Open (1. - 7.11) og Scottish Open (6. - 12-12). Mellom de to siste spilles UK Championship 23.11 - 5.12.

Kvalikene skreller 128 spillere til de 64 som stiller på startstreken med noen unntak. Home Nations (Nord-Irland, England, Scottland og Wales) blir dermed spilt noe annerledes enn tidligere, da alle 128 stilte på mandag i turneringsuka.

Kurt Maflin stilte ikke til start i kvaliken til Nord-Irland, og har tapt i første runde i kvaliken til både England og Scottland. Dermed blir det spillefri til UK i slutten av november, noe som umulig kan være særlig bra. Maflin har hatt en god track i Home Nations tidligere, der han har sopt med seg tre kvartfinaler gjennom karrieren.

Xiao Guodong fisket sesongens tredje og historiens 169. 147-serie i avgjørende parti under kvalifiseringen til Scottish Open. Dette var Goudongs første. Serien sees her og tar 14,5 minutter.

Brukeravatar
LeSorcier
Innlegg: 763

Legg inn av LeSorcier »

Så det er her vi skal følge historiens beste og veien hans videre denne sesongen.

Det er selvsagt Mark Selby jeg tenker på!
ObjektivtSett :idea: Medlem nummer 212 på FD 8-)
Fotballanalytiker fra verdensmetropolen Oslo

Brukeravatar
JaktFalk79
Innlegg: 39

Legg inn av JaktFalk79 »

Javisst, her kan man følge sin favoritt, turneringer, generell snookerpjatt og til og med utbasunere sterke påstander om det som angår sporten!

Og da er det sikkert verdt å nevne at Northern Ireland Open (NI Open) startet opp med L64 i dag og varer hele uka. Kvalifiseringer har vært litt nå og da, senest i helgen som er bak oss. Der presenterte Mark Allen sin andre 147-serie i går. Dette var sesongens fjerde og historiens 170. Den ligger på youtube og er litt hit og dit på slutten. Severdig.

NI Open er først ut av de fire turneringene i Home Nations. Judd Trump er tittelforsvarer etter fjorårets seier, 9-7, over Ronnie O'Sullivan.

Eurosport viser mye fra turneringen. Best av 7 frem til kvartfinale, deretter 9, 11 og 17 i finalen på søndag. Bordsetting kl 11, 14 og 20 (norsk tid) de to første dagene.
Med disse prekvalifiseringene er det ofte litt av hvert som stiller til start, toppen, midten og bunnen av tabellen er godt representert.

Brukeravatar
Skraevadottir
Innlegg: 1049

Legg inn av Skraevadottir »

Nå er Mark Allen snart større enn Ruslebiffen var på sitt største.

Centrist  
Innlegg: 429

Legg inn av Centrist »

Mye små slurv og nerver i denne finalen.
Men hvilken opphenting av Allen! Aldeles utmerket!

Brukeravatar
JaktFalk79
Innlegg: 39

Legg inn av JaktFalk79 »

Da ble det hjemmeseier til Mark Allen med 9-8 over John Higgins i gårsdagens finale. Higgins først til hill, men Allen tok de tre siste. Som nevnt over var det tidvis veldig slurvete, men også noen fine serier, spenning og nerver. Allen har en tapt finale tidligere i år og ser ut til å være på sporet av en fin sesong. Allen fikk også med seg en 147-serie i kvalifiseringen i helgen før turnering.

Det neste som skjer er English Open i den etterhvert så kjente Marshall Arena i Milton Keynes da flesteparten av forrige sesong ble spilt nettopp der. Også til denne har det vært kvalifisering, selv om noen gjenstår. Turneringen går fra 1. november.

Brukeravatar
JaktFalk79
Innlegg: 39

Legg inn av JaktFalk79 »

Denne uken spilles det kvalifisering til German Masters i slutten av januar. 128 skal bli til 32 spillere til start.
Kurt Maflin møter Andy Hicks lørdag klokka 11.00 norsk tid og, dersom han vinner, møter han vinneren av David Lilley - Mitchell Mann søndag kl 15.30. Først til fem partier.

Med stang ut i tre kvaliker til Home Nations allerede er det på tide å komme i gang med sesongen og ta to seire og en plass i German Masters nå.

Brukeravatar
JaktFalk79
Innlegg: 39

Legg inn av JaktFalk79 »

Første hinder Andy Hicks unnagjort med 5-2. 2-2 i 50+ serier. Maflin møter David Lilley kl 15.30 i dag i L64.
https://livescores.worldsnookerdata.com ... qualifiers

Brukeravatar
JaktFalk79
Innlegg: 39

Legg inn av JaktFalk79 »

Også andre hinder unnagjort med 5-2 over David Lilley. Hele 6-1 i 50+ serier som er nøkkelen til å vinne partier. Maflin spiller dermed L32 i German Masters i slutten av januar og møter Shaun Murphy i 3. runde.
https://livescores.worldsnookerdata.com ... qualifiers

Brukeravatar
JaktFalk79
Innlegg: 39

Legg inn av JaktFalk79 »

Mens vi venter på English Open på mandag pågår 1. runde av European Masters nå, der L128 skal bli de L64 som stiller til start i Fürth i slutten av februar. Kurt Maflin møter Allan Taylor i kveld kl 20.00.

Brukeravatar
JaktFalk79
Innlegg: 39

Legg inn av JaktFalk79 »

Maflin trygt videre til startstreken i European Masters med 5-2 over Allan Taylor. 4-0 i 50+ serier, hvorav en småpen 141.serie.
https://livescores.worldsnookerdata.com ... qualifiers

Det kan bety at Maflin har funnet seg selv, men det er dessverre langt mellom turneringene før ut i nytt år. Maflin spiller UK i slutten av november og må gjøre en hederlig innsats der for å kvalifisere seg inn til World Grand Prix for de 32 beste på sesonglista. Hittil inntjent er null poeng, mens kutten for de 32 vil ligge på noe over 10.000 poeng. Det betyr minst L32, men helst L16 i UK for sikker kvalifisering til WGP.
Det er fryktelig mange spillere som ligger rundt kutten i dag. Uten WGP er det Shoot-out i midten av januar som blir første turnering før German Masters fra 26. januar etter den.

English Open, Champion of Champions, Scottish Open og Masters som går i mellomtiden skjer uten norsk representasjon, men vi følger dem alle sammen her!

Brukeravatar
LeSorcier
Innlegg: 763

Legg inn av LeSorcier »

JaktFalk79 skrev: tor okt 28, 2021 11:59 am

English Open, Champion of Champions, Scottish Open og Masters som går i mellomtiden skjer uten norsk representasjon, men vi følger dem alle sammen her!
Og heier selvsagt på historiens beste: Mark Selby! 8-)
ObjektivtSett :idea: Medlem nummer 212 på FD 8-)
Fotballanalytiker fra verdensmetropolen Oslo

Brukeravatar
JaktFalk79
Innlegg: 39

Legg inn av JaktFalk79 »

Vi rydder plass for English Open som spilles fra klokka 11.00 i dag og helt frem til finalen søndag kveld. Som for de tre andre turneringene i Home Nations denne sesongen har 128 spillere blitt til de 64 som stiller til start gjennom kvalifisering i september.

Første del av turneringen er gjenstående kvalifiseringer der de siste 17 spillerne først skal vinne sin plass, blant annet gjenstår Trump, O'Sullivan, Higgins og Selbys sine matcher. Trump er i tillegg tittelforsvarer etter fjorårets 9-8 over Neil Robertson. Heller ikke Robertson har spilt sin kvalifisering enda.

Som vanlig spilles det best av 7 frem til kvart som spilles best av 9. Best av 11 i semi mens finalen går til 17 partier. Bordsetting kl 11, 14 og 20 (norsk vintertid) de tre første dagene. Turneringen ligger på Eurosport Player, og sikkert noe på lineær TV også etter hvert.
For nostalgikerne nevnes at Stephen Hendry er kvalifisert til 2. runde (L64) og møter Chris Wakelin tirsdag kl 20.00.
Kurt Maflin spiller ikke etter tap 1-4 mot Hossein Vafaei i kvaliken.

Judd Trump ser ut til å være bookmakernes foreløpige favoritt til 4,50 (Unibet, 1.11.21).

Brukeravatar
JaktFalk79
Innlegg: 39

Legg inn av JaktFalk79 »

Torsdag og "moving day" der samtlige kvartfinalister skal bli klare gjennom dagen. To matcher for nedre halvdel av feltet, en for den øvre. Bordsetting kl 14 og 20 norsk tid med påfølgende match på alle bord.
https://livescores.worldsnookerdata.com ... -open-2021

Brukeravatar
JaktFalk79
Innlegg: 39

Legg inn av JaktFalk79 »

Kvartfinaledag med et felt blant annet bestående av den 1, 3, 4, 5 og 7 rankede spillerne i turneringen:

Judd Trump - Mark King (kl 13.00)
Ronnie O'Sullivan - Luca Brecel (påfølgende)
Kyren Wilson - Neil Robertson (kl 20.00)
John Higgins - Yan Bingtao (kl 20.00)

Best av 9 - først til 5 partier.

Brukeravatar
JaktFalk79
Innlegg: 39

Legg inn av JaktFalk79 »

Det ble Neil Robertson som tok hjem tittelen her etter 9-8 over John Higgins i finalen. Med det så har Higgins to tapte finaler på rad, begge etter å ha kommet til hill først.

Det neste som skjer er Champion of Champions fra 15 - 21 november i Bolton. Her møtes de med tittel fra forrige sesong + et lite knippe spillere fra rankinglista for å fylle opp til 16 spillere. Mark Allen, som skulle forsvare tittelen har trukket seg. Det betyr at O'Sullivan, Maguire, Ding og Bingham stiller til start uten å vunnet noe som helst. Det samme gjelder Shaun Murphy som er kvalifisert gjennom finaletapet i VM. I tillegg spiller David Lilley som vinner av senior-VM.

Brukeravatar
JaktFalk79
Innlegg: 39

Legg inn av JaktFalk79 »

Fra i dag er det bare en snookerfri dag før juleferien 19. desember.

En uke med Champion of Champions starter ballet med finale på søndag. Turneringen er utenfor rankingsystemet og er tenkt å samle alle tittelvinnerne i forrige sesong til et endelig oppgjør. Siden få spillere vinner de aller fleste turneringene er det hentet inn fem spillere som ikke vant noe som helst forrige sesong, i tillegg til senior-VM-vinner David Lilley og Masters-vinner Bingtao.

Tittelforsvarer er Mark Allen, men han stiller ikke av "personlig årsaker".

Spillerne med tellende tittel i bagasjen er Selby, Robertson, Trump, Williams, Higgins, Ryan Day, Jordan Brown og David Gilbert. Gilbert sin tittel tilhører strengt tatt denne sesongen, men Championship League ligger uansett litt på siden av systemet og gikk før sesongåpning.
Spillerne uten tittel er O'Sullivan, Maguire, Ding, Bingham og Murphy.

To og to spillere møtes på ettermiddagen før de to vinnerne igjen spiller kvartfinale i kveldsmatchen samme dag. Best av 7 i første runde, best av 11 i kvartfinalen.
Mandag 15/11 kl 14: Judd Trump - David Lilley
Mandag 15/11 kl 15: Stephen Maguire - Ryan Day (påfølger)
Kveldsmatchen går kl 20.00. Norsk vintertid.

Brukeravatar
JaktFalk79
Innlegg: 39

Legg inn av JaktFalk79 »

Judd Trump tok enkelt semifinaleplassen etter 4-1 i første og 6-0 i andre runde mot Ryan Day.
En dag med tittelholdere i dag:
Kl 14.00: Neil Robertson (UK) - Mark Williams (Pro Series)
Påfølgende: Kyren Wilson (CL) - Jordan Brown (Welsh Open)

Brukeravatar
LeSorcier
Innlegg: 763

Legg inn av LeSorcier »

4:17 ut i videoen - snookerporno på sitt beste!

ObjektivtSett :idea: Medlem nummer 212 på FD 8-)
Fotballanalytiker fra verdensmetropolen Oslo

Centrist  
Innlegg: 429

Legg inn av Centrist »

Svakt nivå på tredje framet mellom Robertson og amatøren Astley. Eurosport 1 nå, 2-1 til Astley

Svar

Gå tilbake til «Biljardsport»