Situasjonen i Ukraina

Låst
Varulv2468

Re: Situasjonen i Ukraina

Legg inn av Varulv2468 »

nometalhorse skrev: lør jan 15, 2022 9:36 am Den svenske kommentatorer Wolfgang Hansson skriver dette om Russlands press mot Ukraina og Nato, og jeg tror han er ganske nærme sannheten.

– Russlands president Putin gjør som Donald Trump. Han prøver å etablere en parallell virkelighet der NATO er ansvarlig for aggresjonen og Russland er offeret. Men Putins skremselstaktikk kan slå tilbake ved at for eksempel Sverige og Finland sklir nærmere NATO-medlemskap bare for å vise at de ikke gir etter for russisk press, skriver han i Aftonbladet.

– Putin ønsker å gjenopprette Russlands stormaktsstatus og han kan ikke gjøre det uten å ha en avgjørende innflytelse over Ukraina. Han er også bekymret for at et demokratisk Ukraina vil lykkes med å bygge en vellykket samfunnsmodell med høy levestandard som vil få Russland til å fremstå som landets fattige fetter og dermed bli en trussel mot hans egen makt. Målet om å beholde makten og etablere sitt eget beskyttende imperium, et sovjetisk 2.0, er det som til syvende og sist driver Russlands president, skriver kommentatoren.
I Tyskland er det allment opprør blant utenrikseksperter som innså at den tyske Østpolitikken som hadde gått ut på å blidgjøre og tiltrekke Russland inn i fordelaktige tilnærming har helt mislykket, slik at man er nødt til å bryte med noe som har blitt den største geopolitiske katastrofe i Tysklands fredstid siden 1890-1914. De vil Tyskland skal avslutte dette som har blitt håpløst pga. Putins aggressivitet og urealistiske ambisjoner.

https://www.zeit.de/politik/ausland/202 ... %2Ft.co%2F

I mellomtiden oppruster Russland, det er nå en krigsmobilisering på gang, hvor Putin fikk støtte av Xi ettersom store styrker øst overføres til vest, og mellom 300,000 og 500,000 soldater kan i slutten være utkommandert i begynnelsen på februar 2022. Dette er noe som ikke var sett siden 1945, og dermed uparallelt i Russlands historie, man må helt tilbake til 1914 for å finne liknende mobilisering. Det var ikke mobilisering av væpnede styrker i Sovjetunionens historie i forkanten av en krig. Det er også meget uansvarlig midt i en epidemi fordi russisk koronamedisin har dårlig effekt mot Delta og Omikron - hundretusener av soldater settes i direkte risiko. Da ment det at Putin vil ha krig.



I NATO med unntak av Tyskland hvor politikerne må treffe meget brutale valg hvor pasifistene har mislykket helt, er det gått opp at den russiske mobiliseringen ikke kan være rettet mot Ukraina alene, men også mot dem som vel, og dermed har innledet forberedelser som vil mobilisere NATO-styrkene for krig. Generalene inviteres nå inn i regjeringsrommene over hele Europa. Norge må også forberede seg på krig. I Sverige er de satt i krigsforberedelse, og fra Finland som Baltikum er det taust, hvilken tyder på at krigsinformasjonskontrollstiltak er innført.

En artikkel om hvordan en krig kan skje i Ukraina, det er også mulig at invasjonen vil kjøre seg fast og bli en fryktelig stillingskrig som på Østfronten under 2.vk.

https://www.csis.org/analysis/russias-p ... on-ukraine

Og det er også mulig at Putin er villig til å risikere atomkrig, han har nemlig sendt ut katastrofehåndteringstiltak til alle større byer i Russland for massebegravelse av døde etter atomangrep. 99 %, også i Russland, tror dette er skremselstaktikk. Men hva om det er sant? Hva om han tror han kan ødelegge NATO og USA med et overraskelsesangrep og komme fra det med "mindre" ødeleggelser? Putin lever ikke i en by, han skjult seg ute på landet lengst vekk fra folk flest. Da kommer minst 200 til 400 millioner mennesker til å bli drept av atomvåpen, radioaktive stråling og senvirkninger som sult, sykdommer og anarki. "Bare" en tredjedel vil dø i de første syv dager etter et atomangrep.

Det virker som at Putin hadde med overlegg rensket ut hele den russiske administrasjonen for erfarne folk, veteraner og profesjonelle i mange år slik at bare ja-folk, inkompetente, ynglinger og tilhengerne gjenstå, for å unngå et palasskupp ettersom han bestemt seg for å lansere en atomkrig i verste fall, uten å bli stoppet. Dette hadde fulgt til at russerne flest ikke er fornøyd med statsstyringen.

Hvis Kina skulle angripe Taiwan, vil det få hele verdensøkonomien til å kollapse, Sør-Korea vil holde seg nøytral i begynnelsen mens Japan og USA vil gripe inn. Xi har gjort en ufattelig dumhet; han har gjort indonesierne som er Sørøst-Asias "imperium", meget sint med en rekke krenkende handlinger slik at de vil slutte seg til Australia og USA. Dermed vil Kina kommer i en meget dårlig defensiv stilling som kan sette alle krigsplaner i fare, de har mistet kontrollen over ASEAN hvor bare Laos og Kambodsja er tilbake. Det er simpelt for tidlig for Kina, de har bare 30 % suksessmulighet mot Taiwan og risikere å miste enhver fordi Xi ikke er tålmodig - et dyd som Deng Xiaoping var meget opptatt av.

Og; USA kan under atomangrep fra Russland angripe Kina ettersom Xi hadde kunngjort hans støtte til Putin. Da kommer 100 til 250 mill. til å dø i et ruinert land.

Varulv2468

Legg inn av Varulv2468 »

Scuderia skrev: lør jan 15, 2022 11:56 am Og et stort spørsmål er hva kan Russerne gjøre og hva er egentlig planen deres?

Og ta over hele Ukraina er utenkelig av to grunner. En er at Russerne ikke er sterke nok til dette og det går mot hva de snakker om internt i Russland. Krig mot Nato er også helt ute av bildet. Russland er ikke USSR og har ikke så enorme styrker. Nå står trolig 70-80% av Russlands offensive kapasitet på grensen mellom disse to landene. Det finnes ingen kapasitet til å gjøre store operasjoner andre steder.
Så om ikke dette kun er sabelrasling og skremsler så gjenstår en mulighet og det er å rykke frem til Dnieper elven. Ukraina er et flatt og uten naturlige forsvarslinjer og elven er den eneste naturlige forsvarslinjen i område som kan benyttes. Det store flertallet av befolkningen i Ukraina bor vest for elven som er en fordel pluss at Kiev kan deles i to. Dette skaper en vedvarende konflikt som Russerne kan bruke til sin fordel.
Så hva tror Russerne at konsekvensene kan bli? Nye sanksjoner men ingenting militært. Håpet er da kanskje at med tid vil landet kunne komme seg ut av disse og normalisere forholdene igjen men da med Russisk anneksjon av hele østlige ukraina og en fungerende forsvarslinje i dnieper.
Den ukrainske topografien er ikke så enkelt. Da Debaltseveslaget pågikk, oppdaget militære på begge sider at jordsmonn og bæreevne som skråninger og fordypninger med mye våtterreng setter meget sterke begrensninger på mekaniske mobilisering, det er mange koller og høyder, forsenkninger, rullende landskap, store skogholt og mye bebygde landskap som ikke var der i 1941, den omfattende landbruksvirksomheten med kunstig landforming og byggingen har endret Ukraina til det ugjenkjennelige. Høyere lend, selv hvis bare et par meter over gjennomsnittligheten, vil være viktig for bruk av indirekte ildgivelse som direkte ild med ATGM, mitraljøser og kanoner.

Det er ikke et åpent land som de russiske styrkene kommer til å avansere på. Massevis av småveger, mange veger, titusener av skur og forlatte bygninger, hundretusener av bygninger med kunstterreng omkring, meget mange bekker, mindre elver og mye myrlandskap som var utsatt for kunstig inngrep, de store åpne åkrene deles opp av veger, skogholt, gårder og landsbyer. I fakta, mye av terrenget minner om de flattere deler av Norge i større skala. Mye av Ukraina var kraftig oppdyrket, gravd opp og bebygd siden 1945 - noe som russiske generaler på egenhånd oppdaget (disse er fjernet av Putin...) i august 2014 da man avansert inn i Donbass og realisert at de var veldig heldig ved at Porosjenko hadde udugelige offiserer.

De store avstandene i indre Ukraina betyr dessuten at de vil komme ut for tusener på tusener av potensielle motstandsreder som ikke trengt å være i byene som kan omdannes til uinntagelige festninger. Og Ukraina har flere hundretusener panservernvåpen fra en panserkanon til Javelin ATGM, mange av de ukrainske ATGM er ikke dårligere enn de russiske. Hvis Ukraina får direkte intel fra NATO, vil disses artilleri være dødelig i beste fall mot russerne som simpelt ikke kan spre seg ut.

Stillingskrig er ikke ukjent på steppene - i fakta, dette var regelen under alle større konflikter når store nasjonale styrker er involvert, og Hitler var stoppet ikke bare av vinteren, men også kraftige stillinger i dybde. Ukrainerne tapt i 2014 fordi de var tatt i total overraskelse og kunne ikke besvare ilden som kom fra Russland. Denne gangen vil de det.

Russiske generaler med en sans av realisme vil da realisere at i et digitalt slagmark kan det bli vanskelig å ha overraskelsesfordeler, og ukrainerne har mange flere selvmordsdroner (rett fra Israel) og dronefly enn russerne. Hvis tyrkerne har klart å knekke IFF-koden (IFF betyr identifisering av venn og fiende) i russiske våpensystemer fordi TB2 var praktisk talt usynlig for armenerne, betyr det at droneflyene ikke kan stoppes av andre enn kampfly. I et land med flere tusen SAM missiler.

Russland kan ikke vinne mot Ukraina. Selv hvis de inntar Kiev, vil de aldri være i stand til å avslutte krigen og risikere dermed en brutal partisankrig som kan raskt spre seg inn i Hviterussland og Russland hvor opposisjonelle kan fristes til å hente fram våpnene.

Elgordo

Legg inn av Elgordo »

med all respekt Varulv2468, interessante analyser, men hvor er kildene dine? Benytter du forbes.com eller 19fortyfive.com
eller er dette tatt helt ut av ditt hode? Kjennskapen din til Debaltseve- slaget i 1915 tilsier at du har grad i historie i eller er militær-analytiker.?
Sist redigert av Elgordo den lør jan 15, 2022 1:03 pm, redigert 1 gang totalt.

Varulv2468

Legg inn av Varulv2468 »

https://www.wsj.com/articles/the-putin- ... mail_share

Interessant artikkel.

Putin oppfatter seg som en tsar med gudommelig rett til å regjere i Russland, noe som hadde oppstått etter hvert med årene. " To the extent that he believes in anything, it is not an ideology; rather, it is his own almost divine right to rule (and own) the Russian state. " Det forklarer hans ufattelige arroganse, likegyldighet og ignoranse for hierarkiatferd, spilleregler og maktforhold. Han har fått det kinesiske keisersyndromet.

Hvis Putin tror oljesjeikene vil hjelpe ham ut, er jeg redd for at han vil bli sterkt skuffet; de er under et kraftig press av USA, og Israel innser nå at de må også kutte ut Putin som opprettholde hans støtte til Iran, mens oljesjeikene innser at de kan ikke hjelpe ut et land som blokkeres ut av det internasjonale banksystemet. Dessuten vil det ikke hjelpe med penger uten sysselsetning og marked for det russiske folket ved å bare bruke olje/gass.

Kinesiskproduserte varer holder høyere standard enn de russiske, og mange russiske økonomieksperter er redd for at en oversvømmelse av kinesiske varer vil drukne den russiske vareproduksjonen. India har ingenting å handle med når det gjelder Russland, kun våpen - og Modi er 50-50 mot USA, som vil vinne på indisk vennskap.

Sørkoreanerne med sine bedre våpensystemene som holder de høyeste NATO-standarder og kineserne med sine billige våpensystemer sammen med USAs høyteknologiske overtak har revet ut grunnen for den russiske våpeneksporten, kunde etter kunde går vekk. Mange våpenprosjekter kanselleres, India valgt å gå fransk fremfor russisk. Katastrofene i Libya, Syria og sist Aserbajdsjan hvor russisk våpenteknologi sviktet helt på mange steder, har fulgt til frafall av interesse. Mange ser nå mot digitaliseringen av militærteknologi og høykvalitet av våpensystemer som er lett tilgjengelig fra Sør-Korea og Kina.

I hans arroganse tror han at han kan returnere til kommandoøkonomiske prinsipper - uten å realisere at dette vil sette Russland tilbake til 1980-årene.

https://www.gmfus.org/news/putin-does-n ... -seriously

EU/EØS må oppruste med en gang. Det gjelder spesielt Norge hvor Støre må ta i bruk kriseunntaksretten omkring oljefondet i verste fall. Tyskland er mer eller mindre forsvarsløst fordi Merkel hadde systematisk ødelagt det tyske forsvaret, og i Storbritannia hadde pengegriske idioter med Boris i spissen ødelagt mye av det britiske militæret som må gjenreises på nytt.

Vi skulle ha startet for lenge siden, men det var først i 2018 det tok seg opp. Det er VELDIG INTERESSANT at det ikke var venstresiden eller høyrekonservatismen som sto bak den idiotiske nedrustningen i 2001-2015, men den nyliberalistiske høyresiden - dvs. liberalkonservative som Høyre og Merkels parti.

Varulv2468

Legg inn av Varulv2468 »

Fra Aserbajdsjan hadde det kommet rapporter om at tyrkiske elektronikkeksperter hadde klart å gjøre sine droneflyene usynlig for russiskproduserte radarutstyr - noe som det ikke var tilfelle i Syria og Libya, ved å ta fordel av svakheter i radardekningen, spesielt omkring IFF-kodesignal. Nå ser det ut at egypterne og russerne oppdaget dette under en militærøvelse hvor et par Su-35 (fem var levert før avtalen ble brutt) angrepet Rafale fly, som klarte å gjøre seg usynlig i BVR-engasjement. De simpelt blendet radaren på Su-35 flyet med aktiv jammingstiltak.

https://www.al-monitor.com/originals/20 ... ts-mideast

En meget gammel kjenning av meg som jeg hadde brutt med da vi var dypt uenig om Syria, hadde bemerket at salget av S-400 luftvernsystemet til en upålitelig part med sterk elektronisk ekspertise kunne være fatal, og han var en ekspert i elektronisk krigføring. Det ser ut at dette er korrekt; S-400 våpensystemet har blitt oppbrutt, analysert og gjort ubrukelig av tyrkerne som i høsten 2020 hadde oppgraderte sine droneflyene. Og de ser ut til å ha delt sine funnene med resten av NATO. Det betyr at NATOs fly kan nå være usynlig for russiske fly - og SAM i Ukraina vil være ustoppelig. Likedan droneflyene solgt fra Tyrkia.

Fernandovonarb

Legg inn av Fernandovonarb »

Varulv2468 skrev: lør jan 15, 2022 2:07 pm Fra Aserbajdsjan hadde det kommet rapporter om at tyrkiske elektronikkeksperter hadde klart å gjøre sine droneflyene usynlig for russiskproduserte radarutstyr - noe som det ikke var tilfelle i Syria og Libya, ved å ta fordel av svakheter i radardekningen, spesielt omkring IFF-kodesignal. Nå ser det ut at egypterne og russerne oppdaget dette under en militærøvelse hvor et par Su-35 (fem var levert før avtalen ble brutt) angrepet Rafale fly, som klarte å gjøre seg usynlig i BVR-engasjement. De simpelt blendet radaren på Su-35 flyet med aktiv jammingstiltak.

https://www.al-monitor.com/originals/20 ... ts-mideast

En meget gammel kjenning av meg som jeg hadde brutt med da vi var dypt uenig om Syria, hadde bemerket at salget av S-400 luftvernsystemet til en upålitelig part med sterk elektronisk ekspertise kunne være fatal, og han var en ekspert i elektronisk krigføring. Det ser ut at dette er korrekt; S-400 våpensystemet har blitt oppbrutt, analysert og gjort ubrukelig av tyrkerne som i høsten 2020 hadde oppgraderte sine droneflyene. Og de ser ut til å ha delt sine funnene med resten av NATO. Det betyr at NATOs fly kan nå være usynlig for russiske fly - og SAM i Ukraina vil være ustoppelig. Likedan droneflyene solgt fra Tyrkia.
SU-35 har en dårlig radar i forhold til vestlige motparter så det overrasker meg ikke. AESA radar har forlengs blitt standard på fly i vesten, noe SU-35 ikke har og er en sterk hemsko for det flyet. De har mistet salg pga dette.

Ellers interessant om dronene varulv👍

Fernandovonarb

Legg inn av Fernandovonarb »

Dagens Darth🤣🤣🤣

nometalhorse

Legg inn av nometalhorse »

Ukraina mistenker at hackergruppen UNC1151 står bak det store dataangrepet mot regjeringens nettsider fredag.

Gruppen har bånd til hviterussisk etterretning.

https://www.abcnyheter.no/nyheter/verde ... dataangrep

Vind
Innlegg: 376

Legg inn av Vind »

Den 17. returnerer eks-president Porosjenko til Ukraina. Så snart han kommer tilbake, vil han umiddelbart bli arrestert. Det blir et interessant show..
Jeg tror det blir et bra show, men ikke veldig stort.
:mrgreen:

Brukeravatar
Lumanza
Innlegg: 4287

Legg inn av Lumanza »

USA og norge har ingenting å gjøre med hva Russland ruster opp innenfor egne grenser. Hva USA gjør inne i Ukraina, Norge osv er grunn til bekymring. Politikerne våre bryr seg ikke om oss kun sikre seg toppjobber og ta betalt under bordet. Når dumme norske soldater blir revet i stykker av russere skal jeg le. Da får de som fortjent

Fernandovonarb

Legg inn av Fernandovonarb »

Lumanza skrev: søn jan 16, 2022 11:23 am USA og norge har ingenting å gjøre med hva Russland ruster opp innenfor egne grenser. Hva USA gjør inne i Ukraina, Norge osv er grunn til bekymring. Politikerne våre bryr seg ikke om oss kun sikre seg toppjobber og ta betalt under bordet. Når dumme norske soldater blir revet i stykker av russere skal jeg le. Da får de som fortjent
For en klovn du er.

MRSA
Innlegg: 2168

Legg inn av MRSA »

Lumanza skrev: søn jan 16, 2022 11:23 am USA og norge har ingenting å gjøre med hva Russland ruster opp innenfor egne grenser. Hva USA gjør inne i Ukraina, Norge osv er grunn til bekymring. Politikerne våre bryr seg ikke om oss kun sikre seg toppjobber og ta betalt under bordet. Når dumme norske soldater blir revet i stykker av russere skal jeg le. Da får de som fortjent
Då må Russland godta at dei ikkje har noko med kva NATO gjere innan sine grenser og kva nabolanda til Russland gjere innan sine grenser.

Brukeravatar
Lumanza
Innlegg: 4287

Legg inn av Lumanza »

MRSA skrev: søn jan 16, 2022 11:47 am
Lumanza skrev: søn jan 16, 2022 11:23 am USA og norge har ingenting å gjøre med hva Russland ruster opp innenfor egne grenser. Hva USA gjør inne i Ukraina, Norge osv er grunn til bekymring. Politikerne våre bryr seg ikke om oss kun sikre seg toppjobber og ta betalt under bordet. Når dumme norske soldater blir revet i stykker av russere skal jeg le. Da får de som fortjent
Då må Russland godta at dei ikkje har noko med kva NATO gjere innan sine grenser og kva nabolanda til Russland gjere innan sine grenser.
Da må USA også akseptere om Russland driver med militæropprustning innenfor Cuba, Mexico, Canada.

Klodrik

Legg inn av Klodrik »

Lumanza skrev: søn jan 16, 2022 11:52 am
MRSA skrev: søn jan 16, 2022 11:47 am
Lumanza skrev: søn jan 16, 2022 11:23 am USA og norge har ingenting å gjøre med hva Russland ruster opp innenfor egne grenser. Hva USA gjør inne i Ukraina, Norge osv er grunn til bekymring. Politikerne våre bryr seg ikke om oss kun sikre seg toppjobber og ta betalt under bordet. Når dumme norske soldater blir revet i stykker av russere skal jeg le. Da får de som fortjent
Då må Russland godta at dei ikkje har noko med kva NATO gjere innan sine grenser og kva nabolanda til Russland gjere innan sine grenser.
Da må USA også akseptere om Russland driver med militæropprustning innenfor Cuba, Mexico, Canada.
Særdeles lite sannsynlig at Mexico eller Canada har noen som helst interesse av å slippe russere inn for denslags formål. Cuba, kanskje, men spørs om Russland faktisk har de ledige ressurser til det, selv i Sovjettiden var det begrenset hva de klarte å gjøre på den vestlige halvkule.

Varulv2468

Legg inn av Varulv2468 »

Klodrik skrev: søn jan 16, 2022 12:19 pm
Lumanza skrev: søn jan 16, 2022 11:52 am
MRSA skrev: søn jan 16, 2022 11:47 am

Då må Russland godta at dei ikkje har noko med kva NATO gjere innan sine grenser og kva nabolanda til Russland gjere innan sine grenser.
Da må USA også akseptere om Russland driver med militæropprustning innenfor Cuba, Mexico, Canada.
Særdeles lite sannsynlig at Mexico eller Canada har noen som helst interesse av å slippe russere inn for denslags formål. Cuba, kanskje, men spørs om Russland faktisk har de ledige ressurser til det, selv i Sovjettiden var det begrenset hva de klarte å gjøre på den vestlige halvkule.
Cuba risikert faktisk å bli fullstendig isolert ved å miste EU og Latin-Amerika, selv Mexico og Spania som holdt sin hånd over kubanerne vil bli rasende over en gjentagelse av Kubakrisen. Og dette vet kubanerne.

Rhabagatz

Legg inn av Rhabagatz »

Varulv2468 skrev: søn jan 16, 2022 12:30 pm
Klodrik skrev: søn jan 16, 2022 12:19 pm
Lumanza skrev: søn jan 16, 2022 11:52 am

Da må USA også akseptere om Russland driver med militæropprustning innenfor Cuba, Mexico, Canada.
Særdeles lite sannsynlig at Mexico eller Canada har noen som helst interesse av å slippe russere inn for denslags formål. Cuba, kanskje, men spørs om Russland faktisk har de ledige ressurser til det, selv i Sovjettiden var det begrenset hva de klarte å gjøre på den vestlige halvkule.
Cuba risikert faktisk å bli fullstendig isolert ved å miste EU og Latin-Amerika, selv Mexico og Spania som holdt sin hånd over kubanerne vil bli rasende over en gjentagelse av Kubakrisen. Og dette vet kubanerne.
I Lat-Am vil de nok får både venner og fiender. Det er nok ikke alle som misliker at man får et tak på USA ...
Og Cuba har ventet i 60 år på lettelser i sanksjonene, men mållisten flyttes stadig av USA.

For øvrig er dobbeltmoralen skrikende. Å stille krav til Ukrainas sikkerhetspolitikk er innblanding, mens Cuba må selvfølgelig finne seg i innblanding i form av boikott og sanksjoner.
Sist redigert av Rhabagatz den søn jan 16, 2022 1:02 pm, redigert 1 gang totalt.

Frode57
Innlegg: 1235

Legg inn av Frode57 »

Litt avsporet debatt!

Brukeravatar
LD-Johnson
Innlegg: 1291

Legg inn av LD-Johnson »

Lumanza skrev: søn jan 16, 2022 11:23 am USA og norge har ingenting å gjøre med hva Russland ruster opp innenfor egne grenser. Hva USA gjør inne i Ukraina, Norge osv er grunn til bekymring. Politikerne våre bryr seg ikke om oss kun sikre seg toppjobber og ta betalt under bordet. Når dumme norske soldater blir revet i stykker av russere skal jeg le. Da får de som fortjent
Men hva Russland gjør innafor Ukrainas grenser er ikke så farlig? Søppel.

Brukeravatar
LD-Johnson
Innlegg: 1291

Legg inn av LD-Johnson »

Lumanza skrev: søn jan 16, 2022 11:52 am
MRSA skrev: søn jan 16, 2022 11:47 am
Lumanza skrev: søn jan 16, 2022 11:23 am USA og norge har ingenting å gjøre med hva Russland ruster opp innenfor egne grenser. Hva USA gjør inne i Ukraina, Norge osv er grunn til bekymring. Politikerne våre bryr seg ikke om oss kun sikre seg toppjobber og ta betalt under bordet. Når dumme norske soldater blir revet i stykker av russere skal jeg le. Da får de som fortjent
Då må Russland godta at dei ikkje har noko med kva NATO gjere innan sine grenser og kva nabolanda til Russland gjere innan sine grenser.
Da må USA også akseptere om Russland driver med militæropprustning innenfor Cuba, Mexico, Canada.
Vil noen av de landene du nevner har Russiske søppel baser på sitt territorium?

Jobs
Innlegg: 451

Legg inn av Jobs »

Russland venter på svar, sett Nato i rød beredskap burde gi tydlig nok svar.

https://edition.cnn.com/2022/01/15/poli ... index.html

Brukeravatar
LD-Johnson
Innlegg: 1291

Legg inn av LD-Johnson »

Jobs skrev: søn jan 16, 2022 2:07 pm Russland venter på svar, sett Nato i rød beredskap burde gi tydlig nok svar.

https://edition.cnn.com/2022/01/15/poli ... index.html
Haha ser ut som manlet Putler svetter nå.

Brukeravatar
Lumanza
Innlegg: 4287

Legg inn av Lumanza »

LD-Johnson skrev: søn jan 16, 2022 2:04 pm
Lumanza skrev: søn jan 16, 2022 11:23 am USA og norge har ingenting å gjøre med hva Russland ruster opp innenfor egne grenser. Hva USA gjør inne i Ukraina, Norge osv er grunn til bekymring. Politikerne våre bryr seg ikke om oss kun sikre seg toppjobber og ta betalt under bordet. Når dumme norske soldater blir revet i stykker av russere skal jeg le. Da får de som fortjent
Men hva Russland gjør innafor Ukrainas grenser er ikke så farlig? Søppel.
Det har med å gjøre statskuppet som USA stod bak i 2014.

Det bor en del russere i Ukraina, og noen områder er mer dominert enn andre. De har blitt fratatt sine rettigheter, diskriminert og forfulgt siden den amerikansk vennlige regimet tok over landet ulovlig fra Janukovitsj.

Selvforsvar kalles dette.

Brukeravatar
LD-Johnson
Innlegg: 1291

Legg inn av LD-Johnson »

Lumanza skrev: søn jan 16, 2022 2:09 pm
LD-Johnson skrev: søn jan 16, 2022 2:04 pm
Lumanza skrev: søn jan 16, 2022 11:23 am USA og norge har ingenting å gjøre med hva Russland ruster opp innenfor egne grenser. Hva USA gjør inne i Ukraina, Norge osv er grunn til bekymring. Politikerne våre bryr seg ikke om oss kun sikre seg toppjobber og ta betalt under bordet. Når dumme norske soldater blir revet i stykker av russere skal jeg le. Da får de som fortjent
Men hva Russland gjør innafor Ukrainas grenser er ikke så farlig? Søppel.
Det har med å gjøre statskuppet som USA stod bak i 2014.

Det bor en del russere i Ukraina, og noen områder er mer dominert enn andre. De har blitt fratatt sine rettigheter, diskriminert og forfulgt siden den amerikansk vennlige regimet tok over landet ulovlig fra Janukovitsj.

Selvforsvar kalles dette.
:lol: :lol: Ah USA sin feil det også ja, er det noe som ikke er usa/vesten sin feil i de tilbakestående putleristenes hode?

Brukeravatar
Lumanza
Innlegg: 4287

Legg inn av Lumanza »

LD-Johnson skrev: søn jan 16, 2022 2:12 pm
Lumanza skrev: søn jan 16, 2022 2:09 pm
LD-Johnson skrev: søn jan 16, 2022 2:04 pm

Men hva Russland gjør innafor Ukrainas grenser er ikke så farlig? Søppel.
Det har med å gjøre statskuppet som USA stod bak i 2014.

Det bor en del russere i Ukraina, og noen områder er mer dominert enn andre. De har blitt fratatt sine rettigheter, diskriminert og forfulgt siden den amerikansk vennlige regimet tok over landet ulovlig fra Janukovitsj.

Selvforsvar kalles dette.
:lol: :lol: Ah USA sin feil det også ja, er det noe som ikke er usa/vesten sin feil i de tilbakestående putleristenes hode?
Det var fire år med pustepause under Trump. Nå kommer krigshisserne tilbake. Biden skal ta over stafettpinnen til sine morderiske forgjengere Obama og Bush.

Brukeravatar
LD-Johnson
Innlegg: 1291

Legg inn av LD-Johnson »

Lumanza skrev: søn jan 16, 2022 2:14 pm
LD-Johnson skrev: søn jan 16, 2022 2:12 pm
Lumanza skrev: søn jan 16, 2022 2:09 pm

Det har med å gjøre statskuppet som USA stod bak i 2014.

Det bor en del russere i Ukraina, og noen områder er mer dominert enn andre. De har blitt fratatt sine rettigheter, diskriminert og forfulgt siden den amerikansk vennlige regimet tok over landet ulovlig fra Janukovitsj.

Selvforsvar kalles dette.
:lol: :lol: Ah USA sin feil det også ja, er det noe som ikke er usa/vesten sin feil i de tilbakestående putleristenes hode?
Det var fire år med pustepause under Trump. Nå kommer krigshisserne tilbake. Biden skal ta over stafettpinnen til sine morderiske forgjengere Obama og Bush.
Biden sin feil at at Russland fortsetter okkupasjonen også ja :lol: Høres ut som kommentarfeltet til RT. Trodde de greide å isolere de tilbakestående der.

Brukeravatar
Lumanza
Innlegg: 4287

Legg inn av Lumanza »

LD-Johnson skrev: søn jan 16, 2022 2:17 pm
Lumanza skrev: søn jan 16, 2022 2:14 pm
LD-Johnson skrev: søn jan 16, 2022 2:12 pm

:lol: :lol: Ah USA sin feil det også ja, er det noe som ikke er usa/vesten sin feil i de tilbakestående putleristenes hode?
Det var fire år med pustepause under Trump. Nå kommer krigshisserne tilbake. Biden skal ta over stafettpinnen til sine morderiske forgjengere Obama og Bush.
Biden sin feil at at Russland fortsetter okkupasjonen også ja :lol: Høres ut som kommentarfeltet til RT. Trodde de greide å isolere de tilbakestående der.
Det er vel strengt tatt USA som har okkupert Ukraina.

MRSA
Innlegg: 2168

Legg inn av MRSA »

Lumanza skrev: søn jan 16, 2022 2:09 pm
LD-Johnson skrev: søn jan 16, 2022 2:04 pm
Lumanza skrev: søn jan 16, 2022 11:23 am USA og norge har ingenting å gjøre med hva Russland ruster opp innenfor egne grenser. Hva USA gjør inne i Ukraina, Norge osv er grunn til bekymring. Politikerne våre bryr seg ikke om oss kun sikre seg toppjobber og ta betalt under bordet. Når dumme norske soldater blir revet i stykker av russere skal jeg le. Da får de som fortjent
Men hva Russland gjør innafor Ukrainas grenser er ikke så farlig? Søppel.
Det har med å gjøre statskuppet som USA stod bak i 2014.

Det bor en del russere i Ukraina, og noen områder er mer dominert enn andre. De har blitt fratatt sine rettigheter, diskriminert og forfulgt siden den amerikansk vennlige regimet tok over landet ulovlig fra Janukovitsj.

Selvforsvar kalles dette.
Ja, i følgje Putin så er det slik. Men spør ein russarar i Ukraina så er dei ikkje einig med Putin.

Brukeravatar
Lumanza
Innlegg: 4287

Legg inn av Lumanza »

MRSA skrev: søn jan 16, 2022 9:07 pm
Lumanza skrev: søn jan 16, 2022 2:09 pm
LD-Johnson skrev: søn jan 16, 2022 2:04 pm

Men hva Russland gjør innafor Ukrainas grenser er ikke så farlig? Søppel.
Det har med å gjøre statskuppet som USA stod bak i 2014.

Det bor en del russere i Ukraina, og noen områder er mer dominert enn andre. De har blitt fratatt sine rettigheter, diskriminert og forfulgt siden den amerikansk vennlige regimet tok over landet ulovlig fra Janukovitsj.

Selvforsvar kalles dette.
Ja, i følgje Putin så er det slik. Men spør ein russarar i Ukraina så er dei ikkje einig med Putin.
Spør den russiske journalisten Kirill Vyshinsky du som ble fengslet i over et år i ukrainske fengsel fordi han rapporterte fra Donbass. Han var en russer som bodde i Kiev.

SuperGunners10

Legg inn av SuperGunners10 »

Skjebneuken er her, fem dager til Varulvens frist.

PapaSmurf

Legg inn av PapaSmurf »

Morsomt dette. Et land sender titusenvis av soldater til grensen av et annet land og truer med krig om en hel skokk andre land ikke gjør som de sier. Men det er alle andre som er krigshissere.

Hvem er det som har invadert Krim igjen? Er det NATO?

Ingen er perfekte innen utenrikspolitikk, men Russland er som vanlig verstingen. Tvinger andre nasjoner til å gå i beredskap. Se på Sverige som har begynt å sende soldater ut i gatene i sine østligste områder. Er det USA og NATO som tvinger dem til dette? Nei.

Russland er en bølle. Og Putin drømmer om Sovjetunionen Light for å ta tilbake rollen som en virkelig supermakt.

Låst

Gå tilbake til «Konflikten i Ukraina»