NFL Divisional Weekend

Svar
SalSomer

NFL Divisional Weekend

Legg inn av SalSomer »

Divisional Weekend
Da var vi kommet til Divisional Weekend! Forrige ukes kamper var dessverre kanskje ikke blant de mest spennende, med veldig mange ensidige affærer, men denne uken borger for rimelig jevne og spennende oppgjør, så her er det egentlig bare å sitte ned og glede seg!

Lørdag 22.30 #1 Titans (-3,5) mot #4 Bengals i Tennessee
Vi starter med det som høres ut som en kjedelig TNF-kamp i Uke 7, men som nå altså er et Divisional-oppgjør, Titans mot Bengals. Ting har virkelig snudd seg! Titans har riktignok de siste årene nå vært blant de sterkere lagene i AFC uten å ha klart å gå hele veien, mens Bengals er forbi wild card for første gang siden 1990!

Et stort og viktig spørsmål i dette oppgjøret er hvilket lag som kommer til å best klare å holde quarterbacken sin oppreist. Bengals-QB Joe Burrow og Titans-QB Ryan Tannehill er de to quarterbackene som er blitt sacket oftest i årets sesong, med henholdsvis 51 og 47 møter med gresset hver. Her bør det altså være gode arbeidsforhold for pass rushere. Og apropos pass rushere ser det ut til at Bengals’ Trey Hendrickson er klar for kampen. Hendrickson har bare gått av banen uten en sack tre ganger i år, og mot Titans og Tannehill bør han kunne klare å bygge videre på tallene sine.

Det er dog ikke Hendrickson som er det store navnet som får mye oppmerksomhet når det kommer til å komme tilbake fra skade i denne kampen. Derrick Henry er nemlig klarert for å spille for første gang siden oktober, og det er knyttet store forventninger til ham. Nå har Titans klart seg bra uten Henry i år, men det er utvilsomt slik at han legger til en helt annen dimensjon til dette laget og hvis han hadde klart å holde seg skadefri i år hadde han hatt en veldig god mulighet på en historisk andre 2000-yard-sesong og kanskje også en MVP-pris. Det blir veldig spennende å se i denne kampen hvordan Henry blir å se ut og hva Bengals skal gjøre for å stoppe ham og et Titans-angrep som tidvis løp over alt av motstand i starten av sesongen.

Bengals har dog et tilsynelatende ustoppelig våpen selv, i form av Ja’marr Chase. Chase sin sesong har riktignok vært litt opp og litt ned, men de siste ukene har han vært veldig på en oppadstigende trend igjen og sett nærmest ustoppelig ut på fly- of fade-ruter. Der Henry kunne vært en MVP-kandidat om han ikke ble skadet er Chase nærmest avgjort allerede som årets offensive rookie. Titans er nødt til å komme opp med en god løsning for hvordan de skal stoppe Chase fra å flytte ballen mot dem. Titans har i hvert fall en corner for jobben som har rimelig god kjennskap til Chase fra før av. Titans-CB Kristian Fulton er nemlig en gammel kjenning av Chase, da de begge spilte high school-fotball for Archbishop Rummel High School utenfor New Orleans, og så igjen på college for LSU. Skulle Titans ha behov for å doble opp Chase har Fulton også mulighet til å få hjelp fra Kevin Byard, en av de beste safetyene i ligaen i år. Vil comboen Fulton og Byard være nok til å stoppe Chase? Det blir en spennende kamp i kampen. Hvis Bengals klarer å score tidlig med Burrow og Chase blir det vanskeligere og vanskeligere for Titans å fortsette å løpe med ballen, og det vil tvinge kampen inn i veldig feil spor for dem.

Ellers er dette bare andre gang Titans og Bengals møtes i sluttspillet. I 1990-sesongen vant Bengals det som skulle bli deres siste sluttspillseier på over 30 år 41-14 mot det som da het Houston Oilers, men som altså nå er blitt til Tennessee Titans. Interessant nok tapte Bengals uken etter mot Raiders, mens de nå altså kommer inn i denne kampen uken etter en seier mot Raiders. Skulle Titans vinne her vil altså dette bli et perfekt speilbilde av sluttspillet sist Bengals vant en kamp.

Søndag 02.15 #1 Packers (-5,5) mot #6 49ers i Green Bay
En artig og litt obskur fun fact om denne kampen som du nok aldri har hørt før - Aaron Rodgers er faktisk fra San Francisco-området og vokste opp som 49ers-fan med en drøm om å spille for dem da han ble stor. Og så da han kom seg til draften satt 49ers på førstevalget og Rodgers var en av favorittene til å gå som nr. 1, men så valgte 49ers Alex Smith i stedet. Og nå møter Rodgers altså 49ers i det som potensielt kan være hans siste kamp som en Packer noensinne. Tenk det! Men hvis dette skal være Rodgers' siste kamp i bukta er 49ers nødt til å vinne, og hvordan skal de gjøre det?

Oppskriften til 49ers vil nok være den samme som den var mot Cowboys - få press på quarterback. I wild card-runden var 49ers konstant i bakfeltet og presset Prescott, noe som førte til at Cowboys-angrepet hadde en særdeles svak dag. Det som kanskje er mest imponerende er at 49ers gjorde dette med Nick Bosa ute i store deler av kampen, etter at han fikk en hodeskade. Nå ser det heldigvis ut som at Bosa kommer til å være klar for denne kampen, og det er bra for 49ers. Bosa vil være viktig for 49ers, for selv om laget kan generere et godt pass rush uten ham og har vært en av de beste pass rushing-unitene i ligaen i år møter de nå en av de beste pass blocking-linjene i ligaen. Det er altså et klassisk tilfelle av styrke mot styrke her som veldig fort kan avgjøre kampen. Kan 49ers' sterke pass rush fortsette å generere press, eller vil Packers' sterke offensive linje klare å gi Rodgers (som forresten vokste opp som 49ers-fan) nok tid til å plukke fra hverandre forsvaret?

Ellers vil mye igjen handle om Deebo Samuel for 49ers. Mot Cowboys gikk han over 100 yards from scrimmage på nytt igjen, og han fortsetter å være en trussel med sitt helt unike skillsett i et Shanahan-angrep som vet å bruke ham. Kan Samuel sammen med rookien Elijah Mitchell løpe 49ers til seier her og hele veien til Super Bowl? I så fall kan Jimmy Garoppolo gå sammen med Trent Dilfer og Nick Foles på listen over quarterbacks som vinner en Super Bowl uten å få starte for laget sitt året etter. Fremtiden til Garoppolo er nemlig som kjent usikker, og det er ikke utenkelig at han spiller for et annet lag i 2022-sesongen. Fremtiden er forsåvidt også ukjent for Rodgers, som også meget mulig forlater laget sitt etter denne sesongen og som vel gjerne vil avslutte med en ny tittel. Når han så reiser videre er det jo synd at 49ers har investert i Trey Lance, for en litt ukjent detalj om Rodgers er nemlig at han vokste opp som 49ers-fan, så han kunne vel gjerne likt å spille for dem.

I utgangspunktet bør dog dette ende med hjemmeseier. Rodgers har spilt på et MVP-nivå i hele år og bør se frem til muligheten til å slå det laget han faktisk heide på da han var ung, 49ers, og med et vel utvhilt lagmaskineri rundt quarterbacken har Packers det de trenger for å vinne kampen. Men hvis 49ers kan klare å få press på Rodgers og fortsatt løpe ballen effektivt med Deebo og Mitchell kan dette bli riktig så spennende! Og hvis det ikke blir spennende kan man jo kanskje underholde seg selv ved å holde en løpende telling på hvem som ender opp med å nevne det lite kjente faktumet at Rodgers var en 49ers-fan oftest - kommentatorene i løpet av kampen eller denne kamptråden?

Disse lagene har forøvrig møttes åtte ganger i sluttspillet før. Packers slo 49ers tre ganger på rad mellom 1995 og 1997, før 49ers trakk det lengste strået i 1998. Så ble det en ny seier i 2001 for Packers, men i nyere tid har det vært 49ers som har gjort det best i dette oppgjøret. I 2012, 2013 og 2019 vant 49ers mot Packers. 2019-kampen var en av de tre NFC Championship Gamene som har vært de tre siste tapene for Packers i sluttspillet, men hvis det skal bli et nytt tap i Championship Game for Packers må de slå 49ers her.

Søndag 21.00 #2 Buccaneers (-3) mot #4 Rams i Tampa
Over på søndag kveld (norsk tid) møtes først Buccaneers og Rams til enda et oppgjør mellom Tom Brady og et lag han har spilt mot i Super Bowl. Det er kanskje ikke egentlig så sjokkerende, da Brady etter hvert begynner å ha ganske mange Super Bowl-motstandere på merittlisten. Mens lørdagen er et møte mellom et lag som har fått hvile og et lag som spilte forrige uke er søndagen forbeholdt lag som spilte uken tidligere, og begge disse lagene kommer inn i denne kampen etter en rimelig kjedelig slakt uken før, der begge var i full kontroll. Men her kan vel ting bli jevnere?

Disse lagene møttes tilbake i Uke 3 denne sesongen, og da vant Rams, men det begynner å bli ganske lenge siden nå. Ting har også forandret seg en smule siden da. I Uke 3 var Bucs-forsvaret full av skader, mens nå stiller Bucs med et rimelig friskt forsvar, men en del mangler og hull offensivt. Det er tvilsomt at Matt Stafford vil få like gode arbeidsforhold denne gangen både hva gjelder Bucs’ secondary og deres pass rush, og ettersom Stafford også har vist en del svakhetstegn ettersom sesongen har skredet frem kan nok ikke Rams stole på en ny runde med ville tall fra Stafford for å bære dem til seier mot Bucs.

Bucs må dog være forsiktige med hvordan de angriper Stafford. Bucs-forsvaret har vært glad i å blitze i år, men Stafford har vært klinisk mot blitzen. Det kan være at Bucs blir tvunget til å holde igjen pass rushet en smule, men vil de klare å spille med en annen type forsvar?

En annen ting som taler til Rams’ fordel er at Cam Akers også er tilbake for Rams, og med det har angrepet en litt større dimensjon med en back som løper veldig bra i Sean McVays back-vennlige system. Nå hadde han riktignok ikke den store dagen mot Cardinals i forrige uke, men så er han også gradvis på vei tilbake nå. En annen back som er tilbake er Leonard Fournette for Bucs. Fournette kan bli viktig for Bucs-angrepet om de ønsker å fortsette å flytte ballen effektivt. Ting gikk jo bra for dem forrige uke, men det var mot Eagles, Rams-forsvaret med superstjerner som Aaron Donald og Jalen Ramsey er en litt annen nøtt. Ramsey vil mest sannsynlig følge Mike Evans, og hvis han gjør jobben sin godt forsvinner mye av trusselen i lufta for Bucs, da må i så fall Fournette være en av de som slår til.

Nå høres riktignok mye her ut som at det taler i fordel Rams, men dette er fortsatt en kamp der Bucs er favoritten, og mye av det må tilskrives evigunge Tom Brady, som har lagt bak seg enda en sesong i MVP-form. Rams har et par virkelige playmakere på begge sider av ballen (Cooper Kupp er jo ikke en gang blitt nevnt her så langt), men Bucs har Brady og de har fortsatt Evans og Rob Gronkowski for ham å kaste til. Da er det vanskelig å skulle vedde mot Bucs, men samtidig - dette føles virkelig som en kamp som kan gå alle veier.

Dette er tredje gang disse to lagene møtes i sluttspillet. Rams har vunnet begge de foregående oppgjørene, der begge var kamper i NFCs Championship Game. I 1979-sesongen vant Rams en særdeles defensiv batalje 9-0, i en kamp som var den eneste sluttspillkampen uten en touchdown på over 25 år, mens i 1999-sesongen vant Rams og deres Greatest Show on Turf en fortsatt rimelig defensiv batalje 11-6, i en kamp der Bucs ledet 6-5 før Kurt Warner scoret kampens eneste touchdown med litt over 4 minutter igjen av kampen. Over åtte quarters har det altså blitt scoret én enslig touchdown mellom disse to i sluttspillet så langt. Antakeligvis vil denne kampen føre til en litt sterkere offensiv statistikk for disse to.

1999-kampen mellom Rams og Bucs var forøvrig også den som Hall of Fameren Derrick Thomas var på vei til da han ble utsatt for bilkrasjet som til slutt skulle ta livet hans. Så klart håper vi alle at noe liknende ikke vil skje igjen i denne kampen eller noen annen kamp.

Mandag 00.30 #2 Chiefs (-2,5) mot #3 Bills i Kansas City
Divisional-runden avsluttes med det som er spådd til å være det jevneste oppgjøret av dem alle. Møtet mellom Patrick Mahomes og Josh Allen er også spådd av mange til å bli den nye store quarterback-duellen i AFC etter at alle de gamle stjernene nå henger skoene på hylla. Begge lagene kommer også inn i kampen etter to rimelig eksplosive offensive kamper uken før. For Bills sin del kunne det knapt nok gått bedre forrige uke, med syv touchdowns på syv mulige drives i kampen. Chiefs på sin side hadde en del drives som ikke gikk som de skulle, men de scoret også seks touchdowns på seks drives på rad i løpet av det som var rimelig rekordtid. Her snakker vi altså to lag som kan å score poeng.

For Bills kommer poengene gjerne i form av koblingen mellom Josh Allen og Stefon Diggs i lufta. Diggs har etablert seg som en av de aller beste receiverne i ligaen, og som et fryktelig vanskelig våpen å stoppe. Dessverre har ikke Bills i år fått helt den samme produksjonen ut av Diggs’ makker, slot-receiveren Cole Beasley, som de fikk i fjor, men det botes på av en Dawson Knox som har vært i storform og halet inn touchdowns, samtidig som rookien Gabriel Davis har blitt bedre og bedre etter hvert som sesongen har gått. Men kan dette luftangrepet gjøre jobben mot et Chiefs-forsvar som har begynt å finne formen mot slutten av sesongen? En ting som taler til Bills’ fordel er at Rashad Fenton, en av de viktigste Chiefs-CBene, ikke ser ut til å bli frisk til kampen. En annen fordel er at Willie Gay, som nok vil ha en viktig jobb med å klare å containe Josh Allen skulle han løpe, ikke akkurat har hatt den beste oppladningen til kampen med sin arrestasjon. Der er det altså hull som Bills kan angripe.

For Chiefs sin del begynner de viktigste offensive navnene å bli godt kjente for alle og enhver nå. Travis Kelce kommer til å være i Hall of Fame fem år etter at han legger opp, mens Tyreek Hill stadig bygger videre på sine Canton-argumenter. Bak Kelce og Hill er det dog litt magert, men de siste ukene har både Mecole Hardman og Byron Pringle vist seg frem på positivt vis. For Chiefs har det vært vesentlig å få mer produksjon ut av de spillerne som ikke er Kelce og Hill, slik at lag blir tvunget til å foksuere sitt forsvar mot flere enn bare disse, og Hardman og Pringle har vært viktige med nettopp dette for Chiefs de siste ukene. Det er nemlig ikke til å komme unna at Chiefs har vært i en ganske unik situasjon med forsvar som i år har virkelig solgt seg ut for å stoppe Chiefs’ dype angrep, med to dype safeties for å nøytralisere Hills effektivitet, samt meget fysisk dekning på Kelce. I en periode så dette ut til å fungere, men de siste ukene har Chiefs klart å bruke andre spillere i kortere pasningsspill i større grad, noe som har åpnet opp angrepet deres mer. En annen viktig brikke, i hvert fall i forrige uke, er running backen Jerick McKinnon. McKinnon storspilte mot Steelers, både som en som skal løpe mellom tacklesene og som en mottaker i flatsene. Men med en Clyde Edwards-Helaire på vei tilbake fra skade, hvor mye får vi se av McKinnon i denne kampen? Vil Chiefs gå tilbake til Edwards-Helaire, eller vil de stole på at McKinnon kan fortsette storspillet?

Dette blir en sen kamp med en tung mandagsmorgen etterpå for norske seere, men med så mange spennende offensive våpen å spille på er dette en kamp man bare er nødt til å få med seg. Det kan i hvert fall bli mange scoringer og forhåpentligvis også en god del spenning.

Dette er forøvrig femte gang disse lagene møtes i sluttspillet. Chiefs vant AFL-mesterskapet etter 1966-sesongen mot Bills, 31-7. Deretter tok Bills to seiere i henholdsvis 1991-sesongens Divisional-runde og 1993-sesongens AFC Championship Game. Det seneste møtet mellom disse to var dog i fjor, i AFC Championship Game, da Chiefs vant. Som en litt sær kuriositet kan det nevnes at i de fire foregående møtene har vinneren alltid endt opp med å ta seg til Super Bowl og så tape Super Bowl. Skal vi se dette som et slags tegn kan vi altså anta at den fremtidige Super Bowl-taperen spiller i denne kampen.

Brukeravatar
Mr.Meep
Innlegg: 7887
Sted: Toronto,Ontario,Canada

Legg inn av Mr.Meep »

Nydelig innlegg Sal!

Spår jevn match mellom Bills-Chiefs og Buccs-Rams og Titsns-Bengals er vel kun GB som er den store favoritten denne runden

Håper alle kampene blir jdvnere enn wild card round der 3-4 kamper endte i dominant seier

FightingVikes

Legg inn av FightingVikes »

Herlig innlegg!!

Og ikke minst HERLIGE RESULTATER 😃. Særlig det siste 😃😃😃😃😃😃😃

Brukeravatar
Mr.Meep
Innlegg: 7887
Sted: Toronto,Ontario,Canada

Legg inn av Mr.Meep »

Jøsses for noen herlige og tette matcher vi fikk igår/natt


Chromeback

Legg inn av Chromeback »

Det er så sjukehus det her.

Synd det ikke er flere som følger med på NFL, dette er underholdning!

Soldado

Legg inn av Soldado »

Trist om dette ble Rogders siste kamp for GB, men ser vel ingen annen utvei nå for 38-åringen enn å legge opp eller bytte klubb. Uansett en av de aller beste QB gjennom tidene.

Brukeravatar
Mr.Meep
Innlegg: 7887
Sted: Toronto,Ontario,Canada

Legg inn av Mr.Meep »

Chromeback skrev: man jan 24, 2022 12:29 am Det er så sjukehus det her.

Synd det ikke er flere som følger med på NFL, dette er underholdning!
Ellevilt kamp mellom Bucs og Rams ja!


Nå erre Bills Chiefs

spårt

Legg inn av spårt »

Hva faen?

Brukeravatar
Mr.Meep
Innlegg: 7887
Sted: Toronto,Ontario,Canada

Legg inn av Mr.Meep »

Fy faen ellevil helg altså

Chromeback

Legg inn av Chromeback »

Ingen som vil vinne SB i år

TerryMcDermott

Legg inn av TerryMcDermott »

--- Fantastisk kamp til slutt der,utrolig kamp av både Mahomes og Allen. Men dette hadde jo Bills....denne kommer de til å kjenne lenge.

Lew_Ashby

Legg inn av Lew_Ashby »

Blir svett bare av å tenke på denne NFL-helgen.

Stakkars Josh Allen.

Chromeback

Legg inn av Chromeback »

Vanskelig å ikke føle med Allen her. For en match.

Kalle73

Legg inn av Kalle73 »

Altså, 3 av 4 "kvartfinaler" avgjort på FG i siste sekund, den fjerde redda til OT på sinnsjukt spill av Chiefs på slutten av 4th Q og deretter en killing av duoen Mahomes-Kelce på OT TD.

Pluss ingen av de to største favorittene gikk videre.
Packers fikk sågar blokka BÅDE en punt og en FG i samma kamp.

Det skal ikke være mulig. Hvem faen har scripta dette? Forfatterne av X-files?

Svar

Create an account or sign in to join the discussion

You need to be a member in order to post a reply

Create an account

Not a member? register to join our community
Members can start their own topics & subscribe to topics
It’s free and only takes a minute

Registrer

Sign in

Gå tilbake til «Amerikansk Sport»