Hva spiser og drikker du i kveld?

Svar
morrisey

Re: Hva spiser og drikker du i kveld?

Legg inn av morrisey »

SirJames skrev: tor aug 11, 2022 7:55 pm
morrisey skrev: tor aug 11, 2022 7:54 pm
SirJames skrev: tor aug 11, 2022 7:45 pm

Interessant. Har du oppskrift?
Ganske enkelt å røre pesto inn i potetmosen;-)
Teste det når jeg lager mos neste gang. Hvilken type pesto anbefales?
Tar et glass grønn pesto på Rema, og er fornøyd med det.

SirJames

Legg inn av SirJames »

morrisey skrev: tor aug 11, 2022 7:56 pm
SirJames skrev: tor aug 11, 2022 7:55 pm
morrisey skrev: tor aug 11, 2022 7:54 pm

Ganske enkelt å røre pesto inn i potetmosen;-)
Teste det når jeg lager mos neste gang. Hvilken type pesto anbefales?
Tar et glass grønn pesto på Rema, og er fornøyd med det.
Det enkle er ofte det beste

Glycinello

Legg inn av Glycinello »

Elgen skrev: tor aug 11, 2022 7:21 pm Dagens middag:
► Show Spoiler
Ser god ut. Ingen tegn til ananas, tommel opp. Trekk for at den mangler sjampinjong.

SirJames

Legg inn av SirJames »

Glycinello skrev: tor aug 11, 2022 9:11 pm
Elgen skrev: tor aug 11, 2022 7:21 pm Dagens middag:
► Show Spoiler
Ser god ut. Ingen tegn til ananas, tommel opp. Trekk for at den mangler sjampinjong.
Bilde

Brukeravatar
lok1
Innlegg: 1882
Sted: Republikken

Legg inn av lok1 »

Elgen skrev: tor aug 11, 2022 7:21 pm Dagens middag:
► Show Spoiler
Hvor er den bestilt?

Elgen
Innlegg: 3304

Legg inn av Elgen »

lok1 skrev: fre aug 12, 2022 12:43 am
Elgen skrev: tor aug 11, 2022 7:21 pm Dagens middag:
► Show Spoiler
Hvor er den bestilt?
Marken Grill
Pizzaen heter Randioza, trodde lenge den het Grandiosa :D

Brukeravatar
lok1
Innlegg: 1882
Sted: Republikken

Legg inn av lok1 »

Elgen skrev: fre aug 12, 2022 12:47 am
lok1 skrev: fre aug 12, 2022 12:43 am
Elgen skrev: tor aug 11, 2022 7:21 pm Dagens middag:
► Show Spoiler
Hvor er den bestilt?
Marken Grill
Pizzaen heter Randioza, trodde lenge den het Grandiosa :D
Ty. Stått over Marken siden en dårlig hendelse med en kebab for noen år siden.

Elgen
Innlegg: 3304

Legg inn av Elgen »

lok1 skrev: fre aug 12, 2022 1:09 am
Elgen skrev: fre aug 12, 2022 12:47 am
lok1 skrev: fre aug 12, 2022 12:43 am

Hvor er den bestilt?
Marken Grill
Pizzaen heter Randioza, trodde lenge den het Grandiosa :D
Ty. Stått over Marken siden en dårlig hendelse med en kebab for noen år siden.
De har gjort en del forandringer i det siste, holdt meg unna der selv i mange måneder.
Nå virker det mye bedre

startelver

Legg inn av startelver »

Det med pesto inn i potetmos var faktisk et godt tips.
Man kan også blande inn spinat og annet grønt for å gjøre det sunnere.

DoktorS

Legg inn av DoktorS »

Skikkelig stopp i matlagingen for min del denne uken - i går endte det opp med pølse i brød etter en tur ut i varmen, mange timer... Men jeg spiser og drikker avkjølende ting. Har spist en stor prosjon kald vannmelon. Nå lager jeg en egenkomponert iskaffe - dvs, enkelt og greit Brasero-pulver som ristes i en flaske sammen med vann, isbiter - masse og en skvett melk, toppet med en liten t-skje sukker. Håper det gir ønsket våkne-effekt, ettersom jeg er trøtt i dag også, på min halve feriedag. Tanken er å komme seg ut for å ta noen øl i sola. Det blir man jo trøtt av...

FranciscoM

Legg inn av FranciscoM »

Fått tak i et par kilo håbrann. Noen her med tips om hvordan jeg kan tilberede dette sjeldne kjøttet?

LeSorcier

Legg inn av LeSorcier »

Det ble middag på Bombay Cuisine i Toftesgate ved Birkelunden. Ghost lamb tikka (eller noe sånt), var vel navnet på retten. Det kom riktignok noen innom for å hente mat, men utenom det hadde kompisen min og jeg hele lokalet for oss selv.

Oh là là - for en smaksopplevelse! På nivå med Jaipur i Karl Johan. Jeg skal definitivt tilbake!

Number4

Legg inn av Number4 »

FranciscoM skrev: fre aug 12, 2022 4:47 pm Fått tak i et par kilo håbrann. Noen her med tips om hvordan jeg kan tilberede dette sjeldne kjøttet?
http://eidenshage.blogspot.com/2013/10/ ... lling.html

FranciscoM

Legg inn av FranciscoM »

Number4 skrev: fre aug 12, 2022 7:02 pm
FranciscoM skrev: fre aug 12, 2022 4:47 pm Fått tak i et par kilo håbrann. Noen her med tips om hvordan jeg kan tilberede dette sjeldne kjøttet?
http://eidenshage.blogspot.com/2013/10/ ... lling.html
Takker!

morrisey

Legg inn av morrisey »

Da er høstens første, store, skalldyrsmåltid inntatt.
Krabber og sjøkreps kjøpt hhv i går og i dag på kaia, en hummer rett fra fryseren, samt 40-60 reker fra samme plass. De sistnevnte trengtes å bli tatt nå. Kun loff, hvitvin og majones til.

SirJames

Legg inn av SirJames »

Snekrer sammen en pastarett om litt.

SirJames

Legg inn av SirJames »

Stekt falukorv och bruna bönor.

DoktorS

Legg inn av DoktorS »

Fortsatt lite inspirert til matlaging om dagen, varmt og trøtt. Endte opp med en ferdig tvilsom greie - Baby Back Ribs "BESTSELGER" fra Nordfjord/Rema.... merkelig at det står at det skal grilles eller stekes i ovnen. Og ved steking i ovnen skal hele greiene pakkes inn i folie. Hvorfor det da... Det er vel bedre med direkte varme, for med folie blir jo greiene kokt....

Uansett, fikk snekra sammen en god potetsalat til dette, så det blir nok spiselig. Vann eller cola til. Drakk øl og greier i går, men hjelper ikke på slappheten... Håper på en mer spennende meny til uka.

Someone

Legg inn av Someone »

Etter 2 uker i Frankrike kom vi hjem i går, og da ble det avklimatisert med en Grandis

DoktorS

Legg inn av DoktorS »

Grandis er en klassiker også her etter reiser. Sist gang fortært etter en sju timers reise fra Ytre Nordre Ålesund til Gamle Oslo....

... har noe lårfilet av kylling i hus. Hadde tenkt curry, men med varmen og det fine været frister det mer å steke det og lage noe greier med asiatiske smaker, og ha ris til... Får se hva det blir til.

Jeg har en rest av stikkelsbærpai i fryseren som ryker i dag, i hvert fall, om det blir til ettermiddagskaffe eller kveldskos får vise seg. Kanksje helst det siste.

Glycinello

Legg inn av Glycinello »

Rødspette. Stekt i en blanding av mel med litt salt og plenty av meierismør. Til dette var det noen mistenkelig gode kokte poteter. Helt standard gule nypoteter som av en eller annen grunn var uvanlig gode. Raspet gulrot til. Husker ikke sist jeg smakte rødspette, men håper det ikke blir like lenge til neste gang.

Someone

Legg inn av Someone »

Ute i båt, så ble rett og slett wienerpølser

Someone

Legg inn av Someone »

Laks med en mangosalat og lime-rømmedressing

fargerik

Legg inn av fargerik »

Det er lenge til kveld.....men jeg har Grandiosa med kjøttdeig og løk i fryseren, jeg regner med at den ryker i kveld.

Lezah

Legg inn av Lezah »

Glycinello skrev: søn aug 14, 2022 8:28 pm Husker ikke sist jeg smakte rødspette, men håper det ikke blir like lenge til neste gang.
Påstand: Alle flate fisker smaker godt :)

(Generelt veldig glad i fisk, men liker selvsagt noen typer mer enn andre)

fargerik

Legg inn av fargerik »

Jeg må rette på meg selv.
Glemte at jeg tok ut en kilo elgstek fra fryseren i går.
Jeg skal jo for pokker lage elggryte i dag!
Tenkte å følge røffly denne oppskriften som jeg kikket på i går :
https://detgladekjokken.no/oppskrift/pappas-elggryte/
så det er bare å svette seg en sykkeltur til butikken i varmen og kjøpe fløte og rømme.

return_of_drakkar
Innlegg: 4968

Legg inn av return_of_drakkar »

Lezah skrev: man aug 15, 2022 11:05 am
Glycinello skrev: søn aug 14, 2022 8:28 pm Husker ikke sist jeg smakte rødspette, men håper det ikke blir like lenge til neste gang.
Påstand: Alle flate fisker smaker godt :)

(Generelt veldig glad i fisk, men liker selvsagt noen typer mer enn andre)
Spekesild med poteter, smør, flatbrød og vann --- god gammel husmannskost fra tidligere dager.
Det er godfisken det...

SirJames

Legg inn av SirJames »

Someone skrev: søn aug 14, 2022 9:06 pm Ute i båt, så ble rett og slett wienerpølser
Makes sense, plenty av pølseboder ute på sjøen :D

Someone

Legg inn av Someone »

SirJames skrev: man aug 15, 2022 4:19 pm
Someone skrev: søn aug 14, 2022 9:06 pm Ute i båt, så ble rett og slett wienerpølser
Makes sense, plenty av pølseboder ute på sjøen :D
He he, trukket i vann på gassblusset i byssa.

Glycinello

Legg inn av Glycinello »

Karbonader, potetmos, peppersaus og ferdig grønnsaksblanding.

Svar

Create an account or sign in to join the discussion

You need to be a member in order to post a reply

Create an account

Not a member? register to join our community
Members can start their own topics & subscribe to topics
It’s free and only takes a minute

Registrer

Sign in

Gå tilbake til «Mat og Drikke»