Filmer "ingen" liker, men...

Svar
Brukeravatar
Frank.N.Steen
Innlegg: 3879
Sted: Oslo

Re: Filmer "ingen" liker, men...

Legg inn av Frank.N.Steen »

startelver skrev: ons aug 31, 2022 5:41 pm Jeg husker jo The Howling, var en del sequels av originalen utover 80-tallet. Ikke spesielt god handling , men den hadde en del spesialeffekter som var bra til å være fra 1981.
► Show Spoiler
1981 var jo "Varulvens" og slasher-filmens store år, mulig sistnevnte vant, ettersom de var billigere å lage, og dermed kom det langt flere av dem, på kort tid. Men 3 meget vellagde og interessante, ulike sådan, varulv filmer fikk man jo i Wolfen, An American Werewolf in Lond og selvsagt The Howling.

Tror nok jeg vil si at den i midten var best, mens Wolfen hadde mye på gang, men den falt dessverre litt i gjennom mot siste akt, mens The Howling lå ikke så langt bakom Werewolf in London, og synes faktisk varulv designet, make-up og spesial effektene i Howling var enda ondere levert.
Synes fortsatt disse har holdt seg godt, spesielt sammenlignet med alle de grusomme og generiske CGI effektene vi blir drukna med, innen skrekk og monsterfilmer. Noe av det urovekkende, nifse og umenneskelige forsvinner, når en vet på forhånd, at det kun er ny overdose med CGI, og det føles mer hult enn særlig skummelt. Nerven er liksom borte allerede før varulv transformasjonen kommer i gang.

The Howling og An American Werewolf, var vel også banebrytende i sin tid, da med å vise til at å være en varulv, er ikke "smertefritt", og Howling hinter jo også til at varulvene blir en slags forlengelse eller forsterka versjon av ens menneskelige utgave og personlighet. Så når Eddie Quist (en brutal seriemorder) forvandles om til en varulv foran øynene på ei skrekkslagen Dee Wallace, så er det ikke rart hun blir stiv av skrekk, for hun vet altfor godt, hva det svinet er i stand til i menneskelig form, og ja, en kan jo tenke seg hva hun frykter han vil gjøre i varulvskikkelse.

På den annen side, blir jo hun selv (legger denne i spoiler)
► Show Spoiler
Mye fin mørk komedie er de i alle disse 3 1981 varulv filmene, og nei, kom jo et par til utover, ala Silver Bullet (1985) som også er en god skrekkfilm, med masser av hjerte og fine karakterer. Selve varulven er kanskje ikke like minneverdig som de tidligere nevnte, men handlingen er god og likandes karakterer og småbystemning hjelper godt på.

A Company of Wolves (1984) er også en annen, litt glemt varulv film. Britisk, men føles ut som ei slags feberaktig drøm, og er mer som et mørkt vokseneventyr, enn skrekkfilm å regne som. Også den innehar noen fantastiske spesial effekter og mange dyktige folk.

Brukeravatar
Frank.N.Steen
Innlegg: 3879
Sted: Oslo

Legg inn av Frank.N.Steen »

Bilde
Howard the Duck (1986)

Grunnet dårlig med nattesøvn, blir en sittende å lytte gjennom litt ulike klipp fra soundtracket, hvor spesielt Thomas Dolbys bidrag, med Lea Thompsons vokal oppå alt det synth-rock dominerte party-musikken, gjør en ekstra glad i filmens stemning, og alt rundt Lea i filmbabes tråden, så tja, får se om en kjører i gang filmen på ny, om ikke lenge. Men soundtracket, det skal jeg nok omsider få kjøpt inn.

Uansett, filmen kom jo i sin tid med et enormt budsjett, oppunder 30-40 millioner dollar, men det hjalp nok ikke så mye på, tross navn som George Lucas, Lea Thompson, Tim Robbins, Jeffrey Jones, John Barry, Sylvester Levay og nevnte Dolby, men ja, var nok kanskje ikke så lett å selge en romantisk eventyrfilm om ei munnrapp liten and, der plutselig ender opp med å bli transportert fra sin egen verden, og havner så midt opp i en masser av trøbbel på jordkloden. Heldigvis er ikke alle jordboere så fæle, og inn kommer søte Thompson og bandet hennes, Cherry Bombs til redning.

Greit, skal ikke forsøke å "genierklære" denne filmen, men har jo to DVDer og ikke umulig en også med tid handler inn ei Blu-ray, for alltid likt denne litt småfrekke (en del vitser og scener som er alt annet enn "barnevennlig", eller slik det huskes fra tidligere besøk) eventyr-komedien, der kanskje slet litt med å finne ut hvem sitt hovedpublikum egentlig var rettet mot. For noen barnefilm var den nok absolutt ikke, men så har en jo aldri lest ei Howard the Duck tegneserie, og er usikker på hvor nært originalen denne filmen egentlig lå. Men ei remake er vel snart på vei.
Tviler likevel på at en får ei like fargerik og stemningsfull versjon, og hvert fall ikke like mye kul, fengende og variert soundtrack, som det Dolby, Barry og Levay stilte opp med.

Uansett, denne litt mer soulfylte versjonen med Thomas Dolbys vokal samt Stevie Wonder på munnspill, er ei fin påminnelse om hvor mye arbeid som gikk ned i soundtracket, som muligens led av filmens floppstatus, men virker å ha i likhet med film, fått litt snillere ry i etterkant, og nylig kom ei 3 disk CD utgave, som tja, ser fristende ut, men nei, må nok se igjen filmen først, og så ta det deretter og ut.

zappadude

Legg inn av zappadude »

Showgirls ( 1995 )

Highlander II: The Quickening ( 1991 )

Highlander III: The Sorcerer ( 1994 )

The Real McCoy ( 1993 )

The Getaway ( 1994 )

The Chase ( 1994 )

Twin Peaks: Fire Walk with Me ( 1992 )

The Sicilian ( 1987 )

The Nude Bomb ( 1980 )

Get Smart Again! ( 1989 )

Brukeravatar
Frank.N.Steen
Innlegg: 3879
Sted: Oslo

Legg inn av Frank.N.Steen »

zappadude skrev: lør sep 03, 2022 1:51 pm Showgirls ( 1995 )

Highlander II: The Quickening ( 1991 )

Highlander III: The Sorcerer ( 1994 )

The Real McCoy ( 1993 )

The Getaway ( 1994 )

The Chase ( 1994 )

Twin Peaks: Fire Walk with Me ( 1992 )

The Sicilian ( 1987 )

The Nude Bomb ( 1980 )

Get Smart Again! ( 1989 )
Mye gode tips der, og særlig The Getaway og Highlander II er blant de man synes er langt mer givende i underholdning, og slettes ikke så fæle som så mange skal ha det til.
Kommer kanskje litt på hvilke versjoner man ender opp med også, da begge har vel 2 ulike og meget forlengende versjoner, som igjen kan forandre ens oppfatning, noe.

Ikke sett alt av titler du nevnte ovenfor, men The Chase og Fire Walk With Me, kunne jeg godt tenk å gi et nytt besøk.

zappadude

Legg inn av zappadude »

Dracula 2000 ( 2000 )

Dracula II: Ascension ( 2003 )

Dracula III: Legacy ( 2005 )

The Prophecy (1995)

The Prophecy II (1998)

The Prophecy 3: The Ascent (2000)

Hitherto

Legg inn av Hitherto »

zappadude skrev: søn sep 04, 2022 11:11 am Dracula 2000 ( 2000 )

Dracula II: Ascension ( 2003 )

Dracula III: Legacy ( 2005 )
De der fikk jeg også sansen for. Særlig den første. Identiteten til Dracula føltes rimelig unik.

Selv har jeg et tonn med "uverdige" filmer som ruler. Spesielt campy skrekkfilmer som det jo er politisk korrekt å mislike...

Hele Wrong Turn serien selvsagt, Don't Kill It, Prom Night III, Sorority Row, Bride of Chucky, Seed of Chucky, Jason X, Doghouse (med 'orrible Danny Dyer og kameratgjengen som slåss mot forheksede kvinnfolk), Sharknado serien - særlig nr. 3 og 4, Idle Hands, Dude Bro Party Massacre III, etc, etc, etc.

I tillegg har jeg sansen for et utall upopulære remakes som fansen av originalen åpenbart hater.

Brukeravatar
Frank.N.Steen
Innlegg: 3879
Sted: Oslo

Legg inn av Frank.N.Steen »

Hitherto skrev: søn sep 04, 2022 1:50 pm Idle Hands
Har ikke denne ei litt kult-status å regne, av "glemte" 90-talls skrekkfilmer? Så den ikke før i fjor, men stort sett kun hørt positive lovord og omtale, hvert fall av folk som har sett den. Muligens en som aldri slo an når den kom ut, men ja, glad en omsider fant veien, for meget givende blanding av skrekk, komedie, teen-sex/rølpe party underholdning, samt ei smellheit (og den gang) ikke fullt så kjent, men veldig heit Jessica Alba, så nei, vurderes å se igjen mot Halloween.

Brukeravatar
Frank.N.Steen
Innlegg: 3879
Sted: Oslo

Legg inn av Frank.N.Steen »

zappadude skrev: søn sep 04, 2022 11:11 am The Prophecy (1995)
Den første, er nok favoritten, dessverre følte jeg at gapet mellom den, og oppfølgerne ble for stort. Synd, for originalen var ei av disse meget velspilte og interessante videofilm titlene, der ofte var en gjenganger i lokale utleiesjappa, og skuffet aldri.

Brukeravatar
Frank.N.Steen
Innlegg: 3879
Sted: Oslo

Legg inn av Frank.N.Steen »

Nå er det vel 5-6 år (eller mer) siden forrige gang en så begge, men aldri vært spesielt begeistra for Speed (1994), mens Speed 2 (1997) av en eller annen rar grunn, falt mye mer i smak.
Noe med alt det latterlige og Dafoe som bad guy, samt at det hjalp godt på, at den stive og smugge maska til Keanu Reeves ikke dukka opp igjen, og syntes Sandra Bullock og Jason Patric var et slettes ikke gærent team i hop.
Som nevnt, denne minner om de langt mer påkosta og over-the-top katastrofe oppfølgerne fra 70-åra, type Airport der ble mer og mer komiske, jo lenger ut de kom, og noen av dem var jo mer morsomme, enn parodifilmene Airplane! (1980) og dens ikke fullt så gode oppfølger.

Brukeravatar
Frank.N.Steen
Innlegg: 3879
Sted: Oslo

Legg inn av Frank.N.Steen »

Bilde
Cool World (1992) av Ralph Bakshi er vel i grunn en som kan trekkes frem, ikke nødvendig av typen man "elsker", men noe med den unike sleazy stemningen, kombinert med soundtracket, Kim Basinger som den supersexy animerte (vel, dama oser jo sex i det meste en har sett) Holli Would, der på utspekulert vis, makter å få sin tegneserieskaper (Gabriel Byrne) til å finne veien inn i sitt eget arbeid, og før han aner ordet av det, er han i Cool World, og tja, finner ut at å bryte den gylne regel, om da å ikke ha seg med ei toon-babe, vel, slikt blir det bråk ut av, særlig når Holli ønsker å ta veien over i sin skapers verden, og havner så midt opp i Las Vegas.

Mulig kjent i ettertid, for en ung Brad Pitt, men også grunnet floppstatusen den tidlig ut fikk, men var jo en kaotisk comeback prosjekt der Bakshi ønsket å gå mer i retning av ei skrekkfilm, med Drew Barrymore som Holli Would, men havnet i klammeri med Mancuso Jr. og noe med en ond jævelbaby som ønsket å drepe sine foreldre (Byrne og senere Basinger), men ja, ettersom da Basinger ankom, ble fokuset mot en mer "familiefilm" satset på, og ut av alt, ankom en meget rotete røre, der likevel innehar såpass med galskap og interessante ting, at man alltids har returnert, selv om den selvsagt er på langt nær noen stor filmopplevelse.
Bilde

Hitherto

Legg inn av Hitherto »

Frank.N.Steen skrev: søn sep 04, 2022 2:28 pm
Hitherto skrev: søn sep 04, 2022 1:50 pm Idle Hands
Har ikke denne ei litt kult-status å regne, av "glemte" 90-talls skrekkfilmer? Så den ikke før i fjor, men stort sett kun hørt positive lovord og omtale, hvert fall av folk som har sett den.
Folk ser forhåpentligvis med forståelse på filmen i dag, men denne typen kommer ofte i klammeri med tilhengerne av "elevated horror" som ser ned på all ikke-intellektuell skrekk. Det er som om man må bruke "guilty pleasure" forsvaret for alt som ikke er laget av David Lynch og Yorgos Lanthimos for at ingen skal bli forarget.

Kan forresten føye til The Babysitter filmene. De har noe av det samme stigmaen siden de er Netflix-produksjoner og derfor betraktes som vederstyggeligheter i herrens øyne.

Liker forresten også Death Race: Beyond Anarchy - den siste av oppfølgerne til Paul WS Anderson sin nyinnspilling. Den fikk enormt mye underholdning ut av et lavt budsjett, og føltes imponerende hardcore.

Også er det Tammy and the T-Rex selvsagt. Det er filmen sin det!

Bilde

Winnowill

Legg inn av Winnowill »

Frank.N.Steen skrev: søn sep 04, 2022 4:20 pm Bilde
Cool World (1992) av Ralph Bakshi er vel i grunn en som kan trekkes frem, ikke nødvendig av typen man "elsker", men noe med den unike sleazy stemningen, kombinert med soundtracket, Kim Basinger som den supersexy animerte (vel, dama oser jo sex i det meste en har sett) Holli Would, der på utspekulert vis, makter å få sin tegneserieskaper (Gabriel Byrne) til å finne veien inn i sitt eget arbeid, og før han aner ordet av det, er han i Cool World, og tja, finner ut at å bryte den gylne regel, om da å ikke ha seg med ei toon-babe, vel, slikt blir det bråk ut av, særlig når Holli ønsker å ta veien over i sin skapers verden, og havner så midt opp i Las Vegas.

Mulig kjent i ettertid, for en ung Brad Pitt, men også grunnet floppstatusen den tidlig ut fikk, men var jo en kaotisk comeback prosjekt der Bakshi ønsket å gå mer i retning av ei skrekkfilm, med Drew Barrymore som Holli Would, men havnet i klammeri med Mancuso Jr. og noe med en ond jævelbaby som ønsket å drepe sine foreldre (Byrne og senere Basinger), men ja, ettersom da Basinger ankom, ble fokuset mot en mer "familiefilm" satset på, og ut av alt, ankom en meget rotete røre, der likevel innehar såpass med galskap og interessante ting, at man alltids har returnert, selv om den selvsagt er på langt nær noen stor filmopplevelse.
Bilde
Denne er favoritt hos meg ihvertfall ☺️

Brukeravatar
Frank.N.Steen
Innlegg: 3879
Sted: Oslo

Legg inn av Frank.N.Steen »

Hitherto skrev: søn sep 04, 2022 9:42 pm Også er det Tammy and the T-Rex selvsagt. Det er filmen sin det!

Bilde
Enda ikke fått sett Tammy og T-Rexen, men virker å være oppom Youtube i gratis og slettes ikke fæl kvalitet, fra tid og annen. Får prøve å se om den holder seg oppe, lenge nok til at en får gitt den en mulighet.

Brukeravatar
Frank.N.Steen
Innlegg: 3879
Sted: Oslo

Legg inn av Frank.N.Steen »

Fringegirl skrev: søn sep 04, 2022 10:52 pm Denne er favoritt hos meg ihvertfall ☺️
Godt å vite at man ikke er alene om å sette pris på Bakshis trashy "klassiker".
Også et film soundtrack, der har langt bedre ry enn filmen, men synes de utfyller hverandre på utsøkt vis, hvert fall med tanke på stemningen.
Fant CDen til en billige penge for en del år tilbake, og mye god dance, house og techno bidrag, så nei, anbefales om en er glad i filmen, eller bare tidlig 90-talls dance-elektronika:

Brukeravatar
Frank.N.Steen
Innlegg: 3879
Sted: Oslo

Legg inn av Frank.N.Steen »

Koste meg med George A. Romeros Knightriders (1981) i kveld, og kanskje ikke en der "alle" hater, men virker som mange stadig holder det litt mot Romero, at den er så langt unna hans mer kjente zombie/skrekkfilmer, og i stedet gjorde han jo en ganske så annerledes og visstnok veldig personlig film, om en gruppe mennesker, der lever litt i sin egen verden, hvor de reiser rundt land og strand, som dedikerte riddere på motorsykler, basert på legenden om Kong Arthur og Camelot. Klart, de tiltrekker seg oppmerksomhet hvor enn de drar, på godt og vondt, men kameraderi og en felles kjærlighet for det de driver med, bidrar i å holde dem sammen, til da fristelser som raske penger og kjendisstatus begynner å drive gjengen fra hverandre.

Imponert over hvor mye en ung Ed Harris gikk inn i rollen sin her, og står faktisk igjen som en av hans beste prestasjoner, synes nå jeg. Ellers moro å se så mange velbenyttede Romero navn, særlig Tom Savini i en stor filmrolle, og nei, mulig to timer og nesten 30 minutter kan bli litt i det lengste, men for meg, raste tiden av gårde, og synes den fortsatt holder seg like godt som tidligere besøk. Sjarmerende, morsom og actionfylt, og mulig en hyllest til de mange biker-filmene på 50 og 60-tallet.

Brukeravatar
JauKaninen
Innlegg: 1655

Legg inn av JauKaninen »

Revolution (1985)

Ble sagt at den holdt på å ødelegge karrieren til Al Pacino. Selveste Donald Sutherland har en rolle også.

Var en god del ting jeg satte pris på med den filmen, forstår ikke hvorfor folk mener den skulle være så dårlig eller karriereødeleggende. Vet ikke hvor historisk korrekt den er? (kanskje jeg setter mer pris på den fordi jeg ikke sitter og rister på hodet av eventuell historisk ukorrekthet)

Bilde

Svar

Create an account or sign in to join the discussion

You need to be a member in order to post a reply

Create an account

Not a member? register to join our community
Members can start their own topics & subscribe to topics
It’s free and only takes a minute

Registrer

Sign in

Gå tilbake til «Film»