Hva spiser og drikker du i kveld?

Svar
Brukeravatar
LeSorcier
Innlegg: 2357
Sted: Verdensmetropolen Oslo
Has thanked: 404 times
Been thanked: 162 times

Re: Hva spiser og drikker du i kveld?

Legg inn av LeSorcier »

Det ble fiskegrateng i dag.



Glycinello
Innlegg: 1028
Has thanked: 41 times
Been thanked: 77 times

Legg inn av Glycinello »

SirJames skrev: tor sep 22, 2022 7:16 pm
Glycinello skrev: ons sep 21, 2022 7:14 pm Ciabatta med avokado
Leste "Ciabatta med avdøde", og undret meg over hvorvidt du hadde fått deg en ny hobby 8-)
Kunne vært ciabatta med avdøde bestemorsfingre kanskje ;)

Ellers ble det en lite planlagt middag i dag. Torsdager skal det spises ut av kjøleskap/kjøkkenskap/fryser (når det trengs, og i dag var det et behov). Ble en stekt ørretfilet, ris og standard blandet salat med avokado. Greit nok. Har vært gjennom verre ting på torsdager:)



Brukeravatar
SirJames
Innlegg: 20655
Sted: Gran Canaria
Has thanked: 674 times
Been thanked: 681 times

Legg inn av SirJames »

Glycinello skrev: tor sep 22, 2022 7:21 pm
SirJames skrev: tor sep 22, 2022 7:16 pm
Glycinello skrev: ons sep 21, 2022 7:14 pm Ciabatta med avokado
Leste "Ciabatta med avdøde", og undret meg over hvorvidt du hadde fått deg en ny hobby 8-)
Kunne vært ciabatta med avdøde bestemorsfingre kanskje ;)
Ja, jeg er positivt overrasket over at du ikke blandet inn sjampinjong i den fristende middagsretten din 8-)



Glycinello
Innlegg: 1028
Has thanked: 41 times
Been thanked: 77 times

Legg inn av Glycinello »

SirJames skrev: tor sep 22, 2022 7:29 pm
Glycinello skrev: tor sep 22, 2022 7:21 pm
SirJames skrev: tor sep 22, 2022 7:16 pm

Leste "Ciabatta med avdøde", og undret meg over hvorvidt du hadde fått deg en ny hobby 8-)
Kunne vært ciabatta med avdøde bestemorsfingre kanskje ;)
Ja, jeg er positivt overrasket over at du ikke blandet inn sjampinjong i den fristende middagsretten din 8-)
Next time;)



Brukeravatar
Someone
Innlegg: 1090
Has thanked: 10 times
Been thanked: 38 times

Legg inn av Someone »

Barna og jeg hadde grartinerte kjøttpølser og potetstappe. Så blir den en liten øl og en sjokoladebit til kveldsmat



Number4
Innlegg: 2103
Has thanked: 642 times
Been thanked: 184 times

Legg inn av Number4 »

B.E. skrev: tir sep 20, 2022 9:06 pm
Number4 skrev: man sep 19, 2022 4:14 pm
DoktorS skrev: ons sep 14, 2022 8:53 pm Og så regner jeg med det blir whisky etter maten.
En whiskymann er en god mann.
Brunt brennevin er ikke bra dagen derpå.

Personer som har drukket for mye bourbon sliter enda litt tyngre dagen derpå, enn de som har skylt innpå mye vodka.

Bare et lite tips... :lol:
Takk, det går nok bra. Brunt brennevin er ikke noe jeg drikker meg full på, men en god whisky en gang i blant er noe jeg setter pris på. Det kan være etter en god middag utpå kvelden, eller en knert ved elven på fisketur, eller bare foran peisen på hytta. Nå fikk jeg faktisk lyst på en. 😊



Brukeravatar
startelver  
Innlegg: 18982
Sted: Las Vegas, Nevada
Has thanked: 1137 times
Been thanked: 619 times

Legg inn av startelver »

Blir en slags bønnestuing i dag med tomater. Noe ala dette. Alt laget fra bunnen av, ikke bønnene da, de kom ferdig i boksen. Og mye spice og hvitløk.

Veldig næringsrikt og sunt.

Bilde



Brukeravatar
SirJames
Innlegg: 20655
Sted: Gran Canaria
Has thanked: 674 times
Been thanked: 681 times

Legg inn av SirJames »

I aften blir det hjemmelaget pizza.

Sausen blir en kombinasjon av tomatsaus og BBQ-saus. Fyllet denne gangen blir følgende:

Hvitløksmarinert karbonadedeig, pepperoni, thai-krydret kylling, mais, løk, soltørkede tomater og ost.

Rømmedressing som prikken over i'en.
These users thanked the author SirJames for the post:
Glycinello



Brukeravatar
Someone
Innlegg: 1090
Has thanked: 10 times
Been thanked: 38 times

Legg inn av Someone »

Etter masing siden sommerferien endte jeg med å ta med barna på "Den kongelige karbonade" for fast food i dag. Dog har jeg en muggen ost til å kose meg med alene i kveld



Glycinello
Innlegg: 1028
Has thanked: 41 times
Been thanked: 77 times

Legg inn av Glycinello »

SirJames skrev: fre sep 23, 2022 5:06 pm I aften blir det hjemmelaget pizza.

Sausen blir en kombinasjon av tomatsaus og BBQ-saus. Fyllet denne gangen blir følgende:

Hvitløksmarinert karbonadedeig, pepperoni, thai-krydret kylling, mais, løk, soltørkede tomater og ost.

Rømmedressing som prikken over i'en.
Nice! Hørtes ut som en deilig smaksbombe.
Her ble det wraps med lammekjøtt, guacamole, syltet rødløk, blandet salat og hvitløksrømme.



Brukeravatar
PapaSmurf
Innlegg: 10237
Has thanked: 789 times
Been thanked: 2527 times

Legg inn av PapaSmurf »

Biff med fries, sopp og hjemmemekka peppersaus.

Er alt for sjelden jeg spiser biff for tiden. Så nå skal det fråtses.



DoktorS  
Innlegg: 2719
Has thanked: 320 times
Been thanked: 330 times

Legg inn av DoktorS »

Ble litt att og fram med besøk i byen her i dag, så ender på The Dubliner. Håper at de har Bagers & Mash på menyen, for den har jeg spist før der, faktisk, og det var ganske godt....

Fikk fryktelig lyst på fårikål - ettersom det er så mange som skriver om det her og andre steder, så hadde faktisk blitt det om jeg hadde blitt hjemme i kveld. Men nå har jeg tilfanget, så det kan bli i morgen, om formen er bra...

.... men det kan jo være en viss fare for at det frister med både øl og whisky, når man først tar seg en tur ut. Det er desstuen veldig lenge siden jeg har drukket og spist i Oslo sentrum, så en liten begivenhet i seg selv.



KingKongHalvor
Innlegg: 1111
Has thanked: 428 times
Been thanked: 127 times

Legg inn av KingKongHalvor »

DoktorS skrev: lør sep 24, 2022 3:35 pm Ble litt att og fram med besøk i byen her i dag, så ender på The Dubliner. Håper at de har Bagers & Mash på menyen, for den har jeg spist før der, faktisk, og det var ganske godt....

Fikk fryktelig lyst på fårikål - ettersom det er så mange som skriver om det her og andre steder, så hadde faktisk blitt det om jeg hadde blitt hjemme i kveld. Men nå har jeg tilfanget, så det kan bli i morgen, om formen er bra...

.... men det kan jo være en viss fare for at det frister med både øl og whisky, når man først tar seg en tur ut. Det er desstuen veldig lenge siden jeg har drukket og spist i Oslo sentrum, så en liten begivenhet i seg selv.
Bangers & Mash er digg pubmat, lager det en gang i blant, minner meg på at det er fire år siden sist jeg var i London, på tide snart igjen.

Her blir det ikke pølser, men mash. Og sammen med kanskje den beste biten på hele lammet - skanken. Ikke spist siden påsketider, hører den kalde årstiden til dette. Og en Faustino I fra 2010 i glasset, det blir nok bra.

Ha en trivelig aften, husk på morgendagen. Sjøl skal jeg på langtur i marka, 21 km til fots, så det blir ikke noe brennevin her. :lol:



Glycinello
Innlegg: 1028
Has thanked: 41 times
Been thanked: 77 times

Legg inn av Glycinello »

Lam korma etter en oppskrift som lå på matprat. Hadde ris og hjemmelaget nanbrød til dette.



Brukeravatar
SirJames
Innlegg: 20655
Sted: Gran Canaria
Has thanked: 674 times
Been thanked: 681 times

Legg inn av SirJames »

Pizzarester.



Brukeravatar
Ale
Innlegg: 41833
Has thanked: 1882 times
Been thanked: 1080 times

Legg inn av Ale »

Det er søndag. Det er calzone.



Brukeravatar
Someone
Innlegg: 1090
Has thanked: 10 times
Been thanked: 38 times

Legg inn av Someone »

Ble en Txogitxu entrecote fra Strøm-Larsen i går. Forvillet meg inn på gamle trakter i Oslo, så benyttet muligheten gå innom min gamle hoffleverandør. Nydelig smak og stykke, og langt bedre enn da jeg i fjor kjøpte samme cut på Meny. Så det er forskjell hvor det kjøpes. Peppersaus og røstipoteter ved siden av og en 20 åring fra Bordeaux i glasset



Brukeravatar
B.E.
Innlegg: 1350
Sted: Langt ut på landet, midt i Bibelbeltet
Has thanked: 59 times
Been thanked: 172 times

Legg inn av B.E. »

Nå koker jeg kerrs pink poteter. Steker sommerkoteletter. Lager brun saus med løk og ertestuing. Til frokost.



Brukeravatar
Queenie  
Innlegg: 3513
Has thanked: 683 times
Been thanked: 327 times

Legg inn av Queenie »

Glycinello skrev: lør sep 24, 2022 7:46 pm Lam korma etter en oppskrift som lå på matprat. Hadde ris og hjemmelaget nanbrød til dette.
Kan hjemmelaget nan sammenlignes med de man får på indisk restaurant?



Brukeravatar
B.E.
Innlegg: 1350
Sted: Langt ut på landet, midt i Bibelbeltet
Has thanked: 59 times
Been thanked: 172 times

Legg inn av B.E. »

Queenie skrev: søn sep 25, 2022 12:56 pm
Glycinello skrev: lør sep 24, 2022 7:46 pm Lam korma etter en oppskrift som lå på matprat. Hadde ris og hjemmelaget nanbrød til dette.
Kan hjemmelaget nan sammenlignes med de man får på indisk restaurant?
Hvorfor ikke? Det er bare hvetemel og gjær, og eventuelt melk eller yoghurt.



Brukeravatar
Queenie  
Innlegg: 3513
Has thanked: 683 times
Been thanked: 327 times

Legg inn av Queenie »

B.E. skrev: søn sep 25, 2022 1:05 pm
Queenie skrev: søn sep 25, 2022 12:56 pm
Glycinello skrev: lør sep 24, 2022 7:46 pm Lam korma etter en oppskrift som lå på matprat. Hadde ris og hjemmelaget nanbrød til dette.
Kan hjemmelaget nan sammenlignes med de man får på indisk restaurant?
Hvorfor ikke? Det er bare hvetemel og gjær, og eventuelt melk eller yoghurt.
De stekes normalt i en tandoriovn. Men jeg skal gi det et forsøk.



Brukeravatar
B.E.
Innlegg: 1350
Sted: Langt ut på landet, midt i Bibelbeltet
Has thanked: 59 times
Been thanked: 172 times

Legg inn av B.E. »

Queenie skrev: søn sep 25, 2022 1:11 pm
B.E. skrev: søn sep 25, 2022 1:05 pm
Queenie skrev: søn sep 25, 2022 12:56 pm

Kan hjemmelaget nan sammenlignes med de man får på indisk restaurant?
Hvorfor ikke? Det er bare hvetemel og gjær, og eventuelt melk eller yoghurt.
De stekes normalt i en tandoriovn. Men jeg skal gi det et forsøk.
Det kalles stekeovn på norsk :lol:



Brukeravatar
Queenie  
Innlegg: 3513
Has thanked: 683 times
Been thanked: 327 times

Legg inn av Queenie »

B.E. skrev: søn sep 25, 2022 1:15 pm
Queenie skrev: søn sep 25, 2022 1:11 pm
B.E. skrev: søn sep 25, 2022 1:05 pm

Hvorfor ikke? Det er bare hvetemel og gjær, og eventuelt melk eller yoghurt.
De stekes normalt i en tandoriovn. Men jeg skal gi det et forsøk.
Det kalles stekeovn på norsk :lol:
192_1878970176.jpg



Brukeravatar
Queenie  
Innlegg: 3513
Has thanked: 683 times
Been thanked: 327 times

Legg inn av Queenie »

Pizzaovn blir det neste, det blir et perfekt tilskudd her på bruket



Brukeravatar
Queenie  
Innlegg: 3513
Has thanked: 683 times
Been thanked: 327 times

Legg inn av Queenie »

Fikk helt sykt lyst på nanbrød nå 🤣



Brukeravatar
B.E.
Innlegg: 1350
Sted: Langt ut på landet, midt i Bibelbeltet
Has thanked: 59 times
Been thanked: 172 times

Legg inn av B.E. »

Queenie skrev: søn sep 25, 2022 1:28 pm
B.E. skrev: søn sep 25, 2022 1:15 pm
Queenie skrev: søn sep 25, 2022 1:11 pm

De stekes normalt i en tandoriovn. Men jeg skal gi det et forsøk.
Det kalles stekeovn på norsk :lol:
192_1878970176.jpg
Du får hive det på bålpanna eller grillen om du ikke er fornøyd med stekeovnen... :D


Eller besøke eldhuset: https://no.wikipedia.org/wiki/Eldhus



Brukeravatar
Queenie  
Innlegg: 3513
Has thanked: 683 times
Been thanked: 327 times

Legg inn av Queenie »

B.E. skrev: søn sep 25, 2022 1:32 pm
Queenie skrev: søn sep 25, 2022 1:28 pm
B.E. skrev: søn sep 25, 2022 1:15 pm

Det kalles stekeovn på norsk :lol:
192_1878970176.jpg
Du får hive det på bålpanna eller grillen om du ikke er fornøyd med stekeovnen... :D


Eller besøke eldhuset: https://no.wikipedia.org/wiki/Eldhus
Kan prøve bålpanna, godt poeng



KingKongHalvor
Innlegg: 1111
Has thanked: 428 times
Been thanked: 127 times

Legg inn av KingKongHalvor »

Queenie skrev: søn sep 25, 2022 12:56 pm
Glycinello skrev: lør sep 24, 2022 7:46 pm Lam korma etter en oppskrift som lå på matprat. Hadde ris og hjemmelaget nanbrød til dette.
Kan hjemmelaget nan sammenlignes med de man får på indisk restaurant?
Det er verdt innsatsen. Veldig mye bedre ende du kjøper i butikken.
Utfordringen er varme, som med napolitansk pizza. Har du pizzastein og bruker grillelementet får du anstendige naan.



Brukeravatar
Someone
Innlegg: 1090
Has thanked: 10 times
Been thanked: 38 times

Legg inn av Someone »

Noen av Meny's ferske burgere ble slengt på grillen. Dog ble osten noe så spennende som Jarlsberg



Retnuh
Innlegg: 1473
Has thanked: 141 times
Been thanked: 127 times

Legg inn av Retnuh »

Akkurat nå spiser jeg 5 Dumlekarameller som jeg fant i skapet. Finnes det noe som er bedre?



Glycinello
Innlegg: 1028
Has thanked: 41 times
Been thanked: 77 times

Legg inn av Glycinello »

Queenie skrev: søn sep 25, 2022 12:56 pm
Glycinello skrev: lør sep 24, 2022 7:46 pm Lam korma etter en oppskrift som lå på matprat. Hadde ris og hjemmelaget nanbrød til dette.
Kan hjemmelaget nan sammenlignes med de man får på indisk restaurant?
Nei, mine blir nok noe fornorsket:) De blir ganske myke og er mer fluffy og tykke enn de autentiske (om det gav mening). Ellers ble det rester av gårsdagens middag.



Brukeravatar
B.E.
Innlegg: 1350
Sted: Langt ut på landet, midt i Bibelbeltet
Has thanked: 59 times
Been thanked: 172 times

Legg inn av B.E. »

Queenie skrev: søn sep 25, 2022 1:35 pm
B.E. skrev: søn sep 25, 2022 1:32 pm
Queenie skrev: søn sep 25, 2022 1:28 pm

192_1878970176.jpg
Du får hive det på bålpanna eller grillen om du ikke er fornøyd med stekeovnen... :D


Eller besøke eldhuset: https://no.wikipedia.org/wiki/Eldhus
Kan prøve bålpanna, godt poeng
Eller klistre de fast på veggen inni vedovnen eller peisen.



Brukeravatar
Ale
Innlegg: 41833
Has thanked: 1882 times
Been thanked: 1080 times

Legg inn av Ale »

Noe enkelt. Grandiosa Pepperoni.



Brukeravatar
startelver  
Innlegg: 18982
Sted: Las Vegas, Nevada
Has thanked: 1137 times
Been thanked: 619 times

Legg inn av startelver »

Ale skrev: man sep 26, 2022 12:29 pm Noe enkelt. Grandiosa Pepperoni.
OBS har tilbud denne uken på 4 Grandis alle typer til 120. Det er 30 kr pizzaen........ :shock: :shock:



Mia
Innlegg: 644
Has thanked: 3 times
Been thanked: 35 times

Legg inn av Mia »

startelver skrev: man sep 26, 2022 4:29 pm
Ale skrev: man sep 26, 2022 12:29 pm Noe enkelt. Grandiosa Pepperoni.
OBS har tilbud denne uken på 4 Grandis alle typer til 120. Det er 30 kr pizzaen........ :shock: :shock:
Koster den ikke rundt 60-70 kr?



Brukeravatar
Ale
Innlegg: 41833
Has thanked: 1882 times
Been thanked: 1080 times

Legg inn av Ale »

startelver skrev: man sep 26, 2022 4:29 pm
Ale skrev: man sep 26, 2022 12:29 pm Noe enkelt. Grandiosa Pepperoni.
OBS har tilbud denne uken på 4 Grandis alle typer til 120. Det er 30 kr pizzaen........ :shock: :shock:
Takk for tipset.



Brukeravatar
startelver  
Innlegg: 18982
Sted: Las Vegas, Nevada
Has thanked: 1137 times
Been thanked: 619 times

Legg inn av startelver »

Mia skrev: man sep 26, 2022 5:28 pm
startelver skrev: man sep 26, 2022 4:29 pm
Ale skrev: man sep 26, 2022 12:29 pm Noe enkelt. Grandiosa Pepperoni.
OBS har tilbud denne uken på 4 Grandis alle typer til 120. Det er 30 kr pizzaen........ :shock: :shock:
Koster den ikke rundt 60-70 kr?
Fra 50 til 80 kroner er normalpris pr stk.



Glycinello
Innlegg: 1028
Has thanked: 41 times
Been thanked: 77 times

Legg inn av Glycinello »

En (litt for) spicy wok med nudler, ferdig wokblanding (tilsatt chili og hvitløk) og stekt laks i dag.



Malacay  
Innlegg: 1588
Has thanked: 349 times
Been thanked: 190 times

Legg inn av Malacay »

Høne au vin. Ja, gjorde alt klart i går, men det holder 2 dager. Høne marinert i rødvin, timian, hvitløk. Så koker jeg opp med selleri, terninger av lettsalta sideflesk, gullerot, og en haug med sjarlottløk. Føler med litt snobbete på mandagskvelden.
These users thanked the author Malacay for the post (total 2):
Number4KingKongHalvor



Brukeravatar
Bjoro33  
Innlegg: 2014
Has thanked: 85 times
Been thanked: 64 times

Legg inn av Bjoro33 »

Snadder i kveld. Røkte koteletter med pommfritt, bakt løk og kryddersmør. Forsøker å bedre bmi.
Masse fett



Svar

Create an account or sign in to join the discussion

You need to be a member in order to post a reply

Create an account

Not a member? register to join our community
Members can start their own topics & subscribe to topics
It’s free and only takes a minute

Registrer

Sign in

Gå tilbake til «Mat og Drikke»