Kamptråd Slovenia(B) og Serbia(H) Nations League 2022/23

Svar
Folk_flesk

Re: Kamptråd Slovenia(B) og Serbia(H) Nations League 2022/23

Legg inn av Folk_flesk »

heltos skrev: søn sep 25, 2022 7:11 am Norge må vinne eller går det med uavgjort også?
Keepertabbe; Hva var tabben egentlig? Var han feilplassert, for treg eller dårlig rekkevidde?
Det var jo ett fantastisk skudd.
Skuddet er bra plassert, men det er likevel for langt hold til at keeper ikke skal nå ned til hjørnet og i verste fall gi en corner. Selv hvis han sto for langt mot venstre så er noen små skritt mot høyre og et normalt sprang nok til å nå ballen. Ser ikke at Nyland gjør noen sideforflytning, men blir stående nærmest stille før han kaster seg. Da når han ikke ned i hjørnet, selv med så god tid. Denne typen brølere er nok mer vanlig i aldersbestemt fotball.

GiPazzini_85
Innlegg: 12998

Legg inn av GiPazzini_85 »

lund skrev: søn sep 25, 2022 10:12 am
GiPazzini_85 skrev: søn sep 25, 2022 10:05 am
lund skrev: søn sep 25, 2022 10:00 am

Karlstrøm har jo ikke akkurat vært tryggheten selv i år for å si det mildt. En av de svakere keeperne i Eliteserien. Bør være en del andre før ham i køen.
Er enig i det, men han har allerede vært tatt ut fra før og erforholdsvis ung, men samtidig for gammel for u-landslagsfotball. Og det er litt skralt i ligaen hva gjelder gode målvakter om dagen.
Ja. alternativet hadde vel vært Selvik eller Dyngeland. Dyngeland har jo vært innom landslaget før og gjør ikke mye tabber, men kamparenaen regnes nok som for svak.
Dermed kunne man like så gjerne gått for Karlstrøm. Han har nå i alle fall fått erfaring på et høyt nivå. Så får man heller se om Sjøeng, Klaesson og Christiansen også klarer å holde seg aktuelle når de blir eldre.

Champis

Legg inn av Champis »

TylerDurdenNorway skrev: søn sep 25, 2022 3:26 am
BrannLFC skrev: søn sep 25, 2022 1:08 am Resultatet hadde ingenting å si idag siden serbia vant. Uavgjort mot serbia holder til gruppeseier og taper vi mot serbia hadde det ikke hatt noe å si om vi vant idag.
Så hvorfor tillot Manchester City at Haaland skal spille kamp i så hektisk periode med mange kamper?

City har ikke noe de skulle sagt. Dessuten kunne jo kampen i dag vært avgjørende, om Serbia ikke vant sin.
Sist redigert av Champis den søn sep 25, 2022 11:39 am, redigert 1 gang totalt.

GunnarBull

Legg inn av GunnarBull »

Alle klager på keeperen, men det er vel ingen keepere som har sluppet inn færre mål enn Nyland de siste månedene?
Sist redigert av GunnarBull den søn sep 25, 2022 11:25 am, redigert 1 gang totalt.

Sulfat

Legg inn av Sulfat »

GiPazzini_85 skrev: søn sep 25, 2022 9:55 am Kunne ha vært bedre å vraket Nyland og hentet inn f.eks Karlstrøm
Hahaha!

Taururu

Legg inn av Taururu »

Sankaa skrev: søn sep 25, 2022 10:37 am Ståle er Ståle og har alltid vært sånn. Jeg liker Ståle og har tro på han og landslaget fremover. La fyren fortsette å bygge dette laget. Det er selvfølgelig kritikkverdig at Nyland starter og at Sørloth starter på kant. Så skal det sies at Sørloth ikke gjorde seg bort i den rollen i juni, så man kan skjønne at man prøvde det samme igjen.

Vi fikk en liten realitycheck i går, både publikum, media og spillerne selv. Jeg tipper og tror vi slår kraftig tilbake mot Serbia på tirsdag. Gleder meg som faen til å se den kampen ringside.

Ståle vs Flash Gordon aka Kongen av mixed-zone i HamKam-garderoben er forresten en klassiker.
Jeg liker Ståle jeg og, men det betyr ikke at han er fredet som landslagssjef av den grunn.

Du bygger heller ikke et landslag. Med få kamper i løpet av et år, forskjellig utvalg av tilgjengelige spillere til hver samling. Når det kan gå månedsvis mellom hver kamp kan det skje mye. Noen er uten spilletid i sin klubb, andre fått ny klubb, andre igjen har tatt nye steg. Du kan bare ikke drive et landslag på samme måte som et klubblag. Om man går i den fella sitter man igjen med klippekortspillere, mens andre aldri kommer inn i varmen. Da mislykkes man.

Vi har to verdensstjerner og en haug av spillere i bra klubber ellers, + mange i U21-alder som banker på døra. Det må kunne stilles krav til Ståle som er proporsjonalt riktig. Vi stilte harde krav til Drillo2 som måtte hente spille fra en historisk svak, den gang tippeliga, samt bakgårdsklubber i Europa. Det endte med sparken.

Jeg sier ikke at vi skal sparke Ståle nå, men hans stilling må selvfølgelig vurderes fortløpende og andre mulige erstattere kartlegges. Sånn bør det alltid være. Hva om vi mislykkes med EM2024 og Ståle fortsetter å gjøre klandreverdige valg? Da står vi i desember 2023 etter 3 år med han og håper at ting løser seg etterhvert.

Selvfølgelig skal han vært vurdert med + og -, om da konklusjonen er at vi gjennom en lang kartleggingsprosess har noen som vi mener vil gjøre en bedre jobb mot vm2026, skal den ansettes på bekostning av Ståle. Sånn må det være. Da må dette arbeidet foregå kontinuerlig, så vi er bra rustet til å ta en slik avgjørelse om det scenariet blir reelt. Har dog mine tvil om at det gjøres i kontorene på Ullevaal.
Sist redigert av Taururu den søn sep 25, 2022 11:35 am, redigert 2 ganger totalt.

Brukeravatar
Interessert
Innlegg: 2356

Legg inn av Interessert »

heltos skrev: søn sep 25, 2022 7:11 am Norge må vinne eller går det med uavgjort også?
Keepertabbe; Hva var tabben egentlig? Var han feilplassert, for treg eller dårlig rekkevidde?
Det var jo ett fantastisk skudd.
Har ikke satt meg inn i det, men ser dem sier det holder med U. Det er vel fordi da går vi foran på innbyrdes, og at det gjelder foran målforskjell?

Tabben var vel at Nyland reagerte for tregt/svakt. Normalt ville en keeper på dette planet ta den.

GiPazzini_85
Innlegg: 12998

Legg inn av GiPazzini_85 »

Sulfat skrev: søn sep 25, 2022 11:24 am
GiPazzini_85 skrev: søn sep 25, 2022 9:55 am Kunne ha vært bedre å vraket Nyland og hentet inn f.eks Karlstrøm
Hahaha!
Hva er "Hahaha!" med det? Nyland er klubbløs. Karlstrøm spiller i alle fall kamper. Men tenkte ikke at Karlstrøm burde starte, nei. Det tar seg ikke ut at klubbløse spillere til stadighet skal bli tatt ut. Er tross alt snart oktober her og sesongene i Europa er godt i gang. Nyland ender snart opp med å måtte velge seg en norsk eller svensk klubb dersom han skal ha en sjanse fremover.

Sulfat

Legg inn av Sulfat »

GiPazzini_85 skrev: søn sep 25, 2022 11:28 am
Sulfat skrev: søn sep 25, 2022 11:24 am
GiPazzini_85 skrev: søn sep 25, 2022 9:55 am Kunne ha vært bedre å vraket Nyland og hentet inn f.eks Karlstrøm
Hahaha!
Hva er "Hahaha!" med det? Nyland er klubbløs. Karlstrøm spiller i alle fall kamper. Men tenkte ikke at Karlstrøm burde starte, nei. Det tar seg ikke ut at klubbløse spillere til stadighet skal bli tatt ut. Er tross alt snart oktober her og sesongene i Europa er godt i gang. Nyland ender snart opp med å måtte velge seg en norsk eller svensk klubb dersom han skal ha en sjanse fremover.
Du har tydeligvis ikke sett stort av Molde i år. Karlstrøm har vært helt forferdelig. Oser av utrygghet, og har en tabbehyppighet som ikke en gang en klubbløs Nyland er i nærheten av. Et fryktelig dårlig forslag.

Champis

Legg inn av Champis »

Nova skrev: søn sep 25, 2022 9:50 am Det at Solbakken ikke tar selvkritikk for denne elendige kampen sier det meste om han…

For det første, å ta ut en keeper som ikke spiller kamper og er klubbløs er i seg selv kriminelt. Å bruke som unnskyldning at Grodås har fult han tett og han har vist seg å være i bra form er helt hinsides. En keeper MÅ stå kamper for å få trygghet i kampsituasjoner. At han redder noen skudd fra Grodås på trening er jo rett og slett pinlig at en landslagssjef og hans medhjelper legger vekt på. Det er nok av andre keepere i Tippeligaen som spiller kamper hver uke som hadde gjort en vel så god jobb, og hvilket signal sendes ut til andre keepere når man får spille på landslaget uten å gjøre seg fortjent til det (kun fordi han har spilt på landslaget tidligere)? Stryk til Ståle!

Det virker som om Ståle har tatt over klippekortsystemet fra tidligere landslagssjefer. Huff

For det andre så lurer jeg på hva Solbakken har imot Ajer. Jeg husker Solbakken brukte som unnskyldning for ikke å bruke han at Ajer må komme seg til en bedre liga. Samtidig bruker han en keeper som er klubbløs i en så viktig kamp. Ironisk? Disponering, taktikk, bytter og laguttaket hans (troppen) er også langt under pari. Hadde det ikke vært for Haaland hadde det ikke blitt mange poeng under Solbakken, men media og NFF svever på en rosa sky og tror vi har fått verdena beste trener 🤔

For det tredje: Media må slutte å dulle med Solbakken. Han skal alltid vri seg unna å svare på vanskelige spørsmål, og han tåler jo ikke berettiget kritikk. Han fremstår så arrogant og ikke mye ydmyk.

Selvom ikke Ødegaard hadde sin beste kamp så bytter man vel ikke ut han når vi sliter som vi gjør og må ha mål. Han gjorde det samme med Haaland i en annen kamp hvor vi kun ledet med ett mål.

1. Det er utrolig lett å være etterpåklok i idrett, spesielt fra sofaen. Når det gjelder Nyland, så var han matchvinner borte mot Serbia. Si at vi hadde prioritert en annen keeper gjennom dette gruppespillet. Sannsynligvis ville vedkommende tatt siste skuddet i går, og vi hadde kanskje tatt ett poeng flere. Hvis det hadde ført til at vi hadde tatt to eller tre poeng færre i Serbia, så hadde vi totalt sett hatt førre poeng nå - og ikke minst vært på etterskudd mtp. gruppeseier. Men folk ville kanskje helt uvitende vært fornøyd allikevel - vi bruker tross alt en keeper som står kamper! Dessuten er det ikke sånn at Solbakken heller kan spå på forhånd hvordan en prestasjon fra en enkeltspiller skal bli. Han kan ikke spå at Nyland er kjempegod borte mot Serbia, og heller ikke at han skal gjøre en tabbe mot Slovenia. Bare så det er sagt, så har jeg heller aldri følt med veldig trygg på Nyland, men det er lett at en slik diskusjon blir vanvittig svart-hvitt når det går dårlig - som man har sett gjennom mange sider i denne tråden.

2. Mange snakker om klippekort med én gang det er noe man er uenig i, det er en klassisk anklage. Det som uansett er et faktum. År det gjelder landslag, er at det er gunstig å få mest mulig kontinuitet over tid. Det kan selvsagt ikke overskygge alt annet, men det er beviselig veldig gunstig å ha en stamme med spillere som spiller mye sammen over tid.

3. Om noe, så viser jo nettopp det at han setter ut Ajer at det ikke er ligaen han spiller i som nødvendigvis er avgjørende for om man spiller på landslaget - noe som det har vært kritikk mot Solbakken for. Så må man gjerne gi Solbakken kritikk når man taper mot Slovenia, men det blir litt sært å han null kreditt for alle kampene uten tap og de gode resultatene den siste tiden - samt en markant framgang med landslaget siden han tok over.

4. Enig i at Solbakken kan svare som en drittunge under press. Men å snakke om at mediene ikke kritiserer han, er selvsagt det reneste tøv. Men det har ikke vært altfor mye grunn til kritikk til nå. Men den har jo kommet etter denne kampen, og den kommer garantert i enda større styrke hvis det går galt mot Serbia.

5. Når det gjelder bytter, så må man ta noen sjanser sett opp mot resultater. Det aller viktigste er at Ødegaard er frisk og kan være på sitt beste mot Serbia, derfor var det sannsynligvis smart å bytte han i går. Det samme gjelder med Haaland av og til. Dette har nok trenerteamet en hanske god feeling på. Dessuten er det langt fra noen fasit som sier at vi hadde hatt mye større sjanse til å score med Ødegaard på banen på slutten f.eks.

startelver

Legg inn av startelver »

"Jo flere kokker jo mere søl" Er det smart å hente inn en egen fysio til Haaland?

Rekdal nevnte det i VGTV, at snart så kommer alle stjernespillerne til å ha med seg sin egen fysiotrener. Og det er ikke nødvendigvis bedre for lagmoralen.

Viktig at gutta har full tenning i landskamper og glemmer sine klubblag når det er viktige landskamper. Det greide vi under forrige samling, men greier vi det mot Serbia?

Synes ikke tenningen var 100% mot Slovenia.

Folk_flesk

Legg inn av Folk_flesk »

startelver skrev: søn sep 25, 2022 11:35 am "Jo flere kokker jo mere søl" Er det smart å hente inn en egen fysio til Haaland?

Rekdal nevnte det i VGTV, at snart så kommer alle stjernespillerne til å ha med seg sin egen fysiotrener. Og det er ikke nødvendigvis bedre for lagmoralen.
Det får vel neppe like store konsekvenser som å la en keepertrener delta i laguttaket.

Champis

Legg inn av Champis »

Folk_flesk skrev: søn sep 25, 2022 11:40 am
startelver skrev: søn sep 25, 2022 11:35 am "Jo flere kokker jo mere søl" Er det smart å hente inn en egen fysio til Haaland?

Rekdal nevnte det i VGTV, at snart så kommer alle stjernespillerne til å ha med seg sin egen fysiotrener. Og det er ikke nødvendigvis bedre for lagmoralen.
Det får vel neppe like store konsekvenser som å la en keepertrener delta i laguttaket.

Keepertreneren skal selvsagt delta i laguttaket, det blir gjort i alle lag.

Folk_flesk

Legg inn av Folk_flesk »

Champis skrev: søn sep 25, 2022 11:41 am
Folk_flesk skrev: søn sep 25, 2022 11:40 am
startelver skrev: søn sep 25, 2022 11:35 am "Jo flere kokker jo mere søl" Er det smart å hente inn en egen fysio til Haaland?

Rekdal nevnte det i VGTV, at snart så kommer alle stjernespillerne til å ha med seg sin egen fysiotrener. Og det er ikke nødvendigvis bedre for lagmoralen.
Det får vel neppe like store konsekvenser som å la en keepertrener delta i laguttaket.

Keepertreneren skal selvsagt delta i laguttaket, det blir gjort i alle lag.
Ok, da er det tydeligvis behov for ny keepertrener.

GiPazzini_85
Innlegg: 12998

Legg inn av GiPazzini_85 »

Sulfat skrev: søn sep 25, 2022 11:34 am
GiPazzini_85 skrev: søn sep 25, 2022 11:28 am
Sulfat skrev: søn sep 25, 2022 11:24 am

Hahaha!
Hva er "Hahaha!" med det? Nyland er klubbløs. Karlstrøm spiller i alle fall kamper. Men tenkte ikke at Karlstrøm burde starte, nei. Det tar seg ikke ut at klubbløse spillere til stadighet skal bli tatt ut. Er tross alt snart oktober her og sesongene i Europa er godt i gang. Nyland ender snart opp med å måtte velge seg en norsk eller svensk klubb dersom han skal ha en sjanse fremover.
Du har tydeligvis ikke sett stort av Molde i år. Karlstrøm har vært helt forferdelig. Oser av utrygghet, og har en tabbehyppighet som ikke en gang en klubbløs Nyland er i nærheten av. Et fryktelig dårlig forslag.
Jo, jeg har sett Molde en del i år og ja, han har ikke vært bra. Men dette handler om å se litt sammenhenger og hva slags politikk landslaget bør føre når det gjelder uttak. Og det måtte jo ikke være Karlstrøm, men kunne like gjerne vært Selvik. Grunnen til at jeg nevnte Karlstrøm har med at han allerede har vært tatt ut før, samt nå har en del e-cupferfaring. Nyland spiller jo ikke fotball om dagen og når han er på landslaget så er han i hvert fall veldig utrygg. Når situasjonen er som den er så er det André Hansen som burde voktet buret i disse kampene.

Taururu

Legg inn av Taururu »

Mye fokus på keepertabben på de andre målet. Greit og også se på forløpet til at serberen får lov til å stå upresset og sikte inn skuddet. Selvfølgelig skulle Nyland ha tatt den enkelt, men det skjer to ulike typer feil/involvering før det.

En lang ball blir spilt mot spiss og Hanche er i ryggen. En dårlig involvering i duellen av Hanche resulterer i at ballen havner i det mest farlige rommet, nemlig rett foran forsvarsleddet vårt sentralt i banen. Her er en dårlig involvering, men som et strukturert kollektiv skal rydde opp i. Men,

Midtbaneleddet er fragmentert og avstanden til forsvarsleddet er for stort. Derfor får serberen fritt plukke opp ballen og upressa fyra av et skudd. Her skulle selvfølgelig midtbaneleddet vært mer samlet og med mye kortere avstand mellom leddene. Da hadde ikke dette skjedd.

Så vi kan spørre oss om hvorfor dette skjedde? Vi ble ustrukturerte. Var det fordi vi tok vekk midtbanesentralen og la SL som hengende spiss? Ville vi med å ha fortsatt og holde en midtbanefemmer, unngått dette? Personlig mener jeg omleggingen til en midtbanefirer er hovedgrunnen til dette
Sist redigert av Taururu den søn sep 25, 2022 12:18 pm, redigert 1 gang totalt.

Metagnostic

Legg inn av Metagnostic »

Rekdal har berettiget kritikk, så svarer Solbakken som en fornærma tulling...

Crazy Horse

Legg inn av Crazy Horse »

GiPazzini_85 skrev: søn sep 25, 2022 9:48 am
Crazy Horse skrev: lør sep 24, 2022 9:59 pm
FranciscoM skrev: lør sep 24, 2022 9:41 pm

Når det er sagt tror jeg Haaland kunne gjort en like god jobb som Nyland i mål i kveld.
Har aldri forstått dette med å ta ut eller satse på spillere som ikke spiller klubbfotball, som Nyland. Hvorfor ts ut Nyland ? Trening og kamp er to forskjellige ting. Det er mye psyke/selvtillit i fotball. Dette får man ikke frem på trening uten TV og tilskuere. Dette gjelder også utespillere. Bjørkan f eks. Han har vel ikke spilt en hel fotballkamp siden 2021. Får han ikke spille noenlunde fast i Nederland heller fremover så vrak ham fra neste samling. Må vel være andre kandidater på VB bak Meling. Om så i Eliteserien.
Noen ganger virker det som om trenere bruker spillere utifra medialt trass. Nylands situasjon burde jo gjort ham uaktuell for en landslagstropp per i dag. Så kan man si at landskamper også kan gjøre klubbløse spillere attraktive. Det gjelder ikke for Nyland...
Jeg vet ikke hva det er med Solbakken, men en klubbløs keeper uten kamptrening ?? Man skal ikke vite mye om fotball før man forstår at det er forskjell på trening og kamp. Selv i barnefotballen ser jeg som trener at der noen er gode på trening ikke er like gode i kamp med foreldretilskuere, og vice verca. Dette med kamptrening gjelder spesielt keepere, pga den konsentrasjonen og det fokuset de hele tiden må ha. En liten feilvurdering er fatal, mens angripere slipper unna om de bommer på 100 % sjanser. Jeg mener også at man i en tropp og i hvertfall i en ellver skal satse på spillere med tillit i klubb. Unntakene må være om spilleren er ekstraordinær god. En reserve på benken til Real Madrid vil normalt gå foran en norsk ES spiller.

Brukeravatar
Korgutt
Innlegg: 9975

Legg inn av Korgutt »

Crazy Horse skrev: søn sep 25, 2022 12:25 pm
GiPazzini_85 skrev: søn sep 25, 2022 9:48 am
Crazy Horse skrev: lør sep 24, 2022 9:59 pm

Har aldri forstått dette med å ta ut eller satse på spillere som ikke spiller klubbfotball, som Nyland. Hvorfor ts ut Nyland ? Trening og kamp er to forskjellige ting. Det er mye psyke/selvtillit i fotball. Dette får man ikke frem på trening uten TV og tilskuere. Dette gjelder også utespillere. Bjørkan f eks. Han har vel ikke spilt en hel fotballkamp siden 2021. Får han ikke spille noenlunde fast i Nederland heller fremover så vrak ham fra neste samling. Må vel være andre kandidater på VB bak Meling. Om så i Eliteserien.
Noen ganger virker det som om trenere bruker spillere utifra medialt trass. Nylands situasjon burde jo gjort ham uaktuell for en landslagstropp per i dag. Så kan man si at landskamper også kan gjøre klubbløse spillere attraktive. Det gjelder ikke for Nyland...
Jeg vet ikke hva det er med Solbakken, men en klubbløs keeper uten kamptrening ?? Man skal ikke vite mye om fotball før man forstår at det er forskjell på trening og kamp. Selv i barnefotballen ser jeg som trener at der noen er gode på trening ikke er like gode i kamp med foreldretilskuere, og vice verca. Dette med kamptrening gjelder spesielt keepere, pga den konsentrasjonen og det fokuset de hele tiden må ha. En liten feilvurdering er fatal, mens angripere slipper unna om de bommer på 100 % sjanser. Jeg mener også at man i en tropp og i hvertfall i en ellver skal satse på spillere med tillit i klubb. Unntakene må være om spilleren er ekstraordinær god. En reserve på benken til Real Madrid vil normalt gå foran en norsk ES spiller.
Grodås hadde vel en lengre periode som reservekeeper da han var landslagskeeper? Med minimal kamperfaring. Mulig han tenker at det er slik stoda er nå også?

lund

Legg inn av lund »

For moro skyld kan man jo sette opp en rangering av Eliteserie-keeperne og de norske (klubbløse som Jarstein og Nyland og keepere som ikke spiller, ala Klaesson og Bråtveit, tas ikke med) keeperne generelt.

Min liste fra Eliteserien:
1) Hedenstad
2) Wahlstedt (men de to er hipp som happ, kunne like gjerne satt motsatt)
3) Haikin
4) Hansen
5) Grytebust
6) Sjøeng
7) Gunnarsson
8) Selvik
9) Myhra
10) Karlstrøm
11) Hagen
12) Vidtun Nilsen
13) Øvretveit
14) Storevik
15) McDermott (har vel vært ut og inn med ham og Mbaye i år, men vært mye surr fra begge to).
16) Haugaard
Utenom disse har vi vel Kjetil Haug som vel ikke spiller og Dyngeland fra OBOS-ligaen. Han tror jeg jeg ville plassert et sted rundt Selvik kanskje, men litt vanskelig å vurdere.

Brukeravatar
Korgutt
Innlegg: 9975

Legg inn av Korgutt »

lund skrev: søn sep 25, 2022 12:46 pm For moro skyld kan man jo sette opp en rangering av Eliteserie-keeperne og de norske (klubbløse som Jarstein og Nyland og keepere som ikke spiller, ala Klaesson og Bråtveit, tas ikke med) keeperne generelt.

Min liste fra Eliteserien:
1) Hedenstad
2) Wahlstedt (men de to er hipp som happ, kunne like gjerne satt motsatt)
3) Haikin
4) Hansen
5) Grytebust
6) Sjøeng
7) Gunnarsson
8) Selvik
9) Myhra
10) Karlstrøm
11) Hagen
12) Vidtun Nilsen
13) Øvretveit
14) Storevik
15) McDermott (har vel vært ut og inn med ham og Mbaye i år, men vært mye surr fra begge to).
16) Haugaard
Utenom disse har vi vel Kjetil Haug som vel ikke spiller og Dyngeland fra OBOS-ligaen. Han tror jeg jeg ville plassert et sted rundt Selvik kanskje, men litt vanskelig å vurdere.
Sjøeng skal langt ned på listen etter en kamp igår som var langt verre enn Nyland sin.

lund

Legg inn av lund »

Korgutt skrev: søn sep 25, 2022 12:55 pm
lund skrev: søn sep 25, 2022 12:46 pm For moro skyld kan man jo sette opp en rangering av Eliteserie-keeperne og de norske (klubbløse som Jarstein og Nyland og keepere som ikke spiller, ala Klaesson og Bråtveit, tas ikke med) keeperne generelt.

Min liste fra Eliteserien:
1) Hedenstad
2) Wahlstedt (men de to er hipp som happ, kunne like gjerne satt motsatt)
3) Haikin
4) Hansen
5) Grytebust
6) Sjøeng
7) Gunnarsson
8) Selvik
9) Myhra
10) Karlstrøm
11) Hagen
12) Vidtun Nilsen
13) Øvretveit
14) Storevik
15) McDermott (har vel vært ut og inn med ham og Mbaye i år, men vært mye surr fra begge to).
16) Haugaard
Utenom disse har vi vel Kjetil Haug som vel ikke spiller og Dyngeland fra OBOS-ligaen. Han tror jeg jeg ville plassert et sted rundt Selvik kanskje, men litt vanskelig å vurdere.
Sjøeng skal langt ned på listen etter en kamp igår som var langt verre enn Nyland sin.
Jeg baserer meg på hva som er levert i Eliteserien først og fremst. Sjøeng kunne vært høyere, men har hatt en fallende kurve i det siste. Noe gårsdagen var nok et eksempel på.

Crabsen

Legg inn av Crabsen »

Bare å sette hus, hytte, ex-kone og barnebarn på Serbia seier

Ikke en snøballs sjans i helvete for at vi vinner denne gruppa

MoldeMoldeMolde

Legg inn av MoldeMoldeMolde »

Champis skrev: søn sep 25, 2022 10:48 am
MoldeMoldeMolde skrev: lør sep 24, 2022 8:14 pm
FranciscoM skrev: lør sep 24, 2022 8:11 pm

Vil du virkelig landet ditt så vondt?
Han som er best på det som er viktigst for et landslag. Pluss at han på kort tid har gjort to middelmådige lag til topplag. Han hadde gjort det samme med landslaget.

Rosenborg har fort den nest beste stallen i ES, så det er ikke en noen enorm prestasjon å være med blant topp 4.
Den stallen som kom på 5. i fjor er bedre enn den som har vunnet ES to år på rad og har forsterket for 100m+ i sommer?

netrebske
Innlegg: 4258

Legg inn av netrebske »

Korgutt skrev: søn sep 25, 2022 12:55 pm
lund skrev: søn sep 25, 2022 12:46 pm For moro skyld kan man jo sette opp en rangering av Eliteserie-keeperne og de norske (klubbløse som Jarstein og Nyland og keepere som ikke spiller, ala Klaesson og Bråtveit, tas ikke med) keeperne generelt.

Min liste fra Eliteserien:
1) Hedenstad
2) Wahlstedt (men de to er hipp som happ, kunne like gjerne satt motsatt)
3) Haikin
4) Hansen
5) Grytebust
6) Sjøeng
7) Gunnarsson
8) Selvik
9) Myhra
10) Karlstrøm
11) Hagen
12) Vidtun Nilsen
13) Øvretveit
14) Storevik
15) McDermott (har vel vært ut og inn med ham og Mbaye i år, men vært mye surr fra begge to).
16) Haugaard
Utenom disse har vi vel Kjetil Haug som vel ikke spiller og Dyngeland fra OBOS-ligaen. Han tror jeg jeg ville plassert et sted rundt Selvik kanskje, men litt vanskelig å vurdere.
Sjøeng skal langt ned på listen etter en kamp igår som var langt verre enn Nyland sin.
Vidtun Nilsen var skrekkelig de få kampene han spilte, Kristiansen som vanligvis spiller har vært ok.

Brukeravatar
Korgutt
Innlegg: 9975

Legg inn av Korgutt »

Crabsen skrev: søn sep 25, 2022 1:03 pm Bare å sette hus, hytte, ex-kone og barnebarn på Serbia seier

Ikke en snøballs sjans i helvete for at vi vinner denne gruppa
Norsk Tipping tilbyr 3,50i odds på borteseier og 2,05 på hjemmeseier. 3,35 på uavgjort.
Regner med at du kommer til å bli steinrik på onsdag jeg da.

AcsOnFire

Legg inn av AcsOnFire »

lund skrev: søn sep 25, 2022 12:46 pm For moro skyld kan man jo sette opp en rangering av Eliteserie-keeperne og de norske (klubbløse som Jarstein og Nyland og keepere som ikke spiller, ala Klaesson og Bråtveit, tas ikke med) keeperne generelt.

Min liste fra Eliteserien:
1) Hedenstad
2) Wahlstedt (men de to er hipp som happ, kunne like gjerne satt motsatt)
3) Haikin
4) Hansen
5) Grytebust
6) Sjøeng
7) Gunnarsson
8) Selvik
9) Myhra
10) Karlstrøm
11) Hagen
12) Vidtun Nilsen
13) Øvretveit
14) Storevik
15) McDermott (har vel vært ut og inn med ham og Mbaye i år, men vært mye surr fra begge to).
16) Haugaard
Utenom disse har vi vel Kjetil Haug som vel ikke spiller og Dyngeland fra OBOS-ligaen. Han tror jeg jeg ville plassert et sted rundt Selvik kanskje, men litt vanskelig å vurdere.
For at det skal bli tatt litt seriøst så kanskje du burde begrunne disse valgene dine?


Det er ett sted å begynne.

Norgefoot

Legg inn av Norgefoot »

Taururu skrev: søn sep 25, 2022 10:08 am
Nova skrev: søn sep 25, 2022 9:50 am Det at Solbakken ikke tar selvkritikk for denne elendige kampen sier det meste om han…

For det første, å ta ut en keeper som ikke spiller kamper og er klubbløs er i seg selv kriminelt. Å bruke som unnskyldning at Grodås har fult han tett og han har vist seg å være i bra form er helt hinsides. En keeper MÅ stå kamper for å få trygghet i kampsituasjoner. At han redder noen skudd fra Grodås på trening er jo rett og slett pinlig at en landslagssjef og hans medhjelper legger vekt på. Det er nok av andre keepere i Tippeligaen som spiller kamper hver uke som hadde gjort en vel så god jobb, og hvilket signal sendes ut til andre keepere når man får spille på landslaget uten å gjøre seg fortjent til det (kun fordi han har spilt på landslaget tidligere)? Stryk til Ståle!

Det virker som om Ståle har tatt over klippekortsystemet fra tidligere landslagssjefer. Huff

For det andre så lurer jeg på hva Solbakken har imot Ajer. Jeg husker Solbakken brukte som unnskyldning for ikke å bruke han at Ajer må komme seg til en bedre liga. Samtidig bruker han en keeper som er klubbløs i en så viktig kamp. Ironisk? Disponering, taktikk, bytter og laguttaket hans (troppen) er også langt under pari. Hadde det ikke vært for Haaland hadde det ikke blitt mange poeng under Solbakken, men media og NFF svever på en rosa sky og tror vi har fått verdena beste trener 🤔

For det tredje: Media må slutte å dulle med Solbakken. Han skal alltid vri seg unna å svare på vanskelige spørsmål, og han tåler jo ikke berettiget kritikk. Han fremstår så arrogant og ikke mye ydmyk.

Selvom ikke Ødegaard hadde sin beste kamp så bytter man vel ikke ut han når vi sliter som vi gjør og må ha mål. Han gjorde det samme med Haaland i en annen kamp hvor vi kun ledet med ett mål.
At han er vaksinert for kritikk av media er fordi det er media med enkelte sportsjournalister som har hyllet han og skreket om at han må bli landslagssjef i mange år før han ble det. Da blir det vanskelig å kritisere han. Pressen blir også mer tabloid og evner heller ikke å fokusere på det fotballfaglige. Da fokuserer kun på det åpenbare, at en keeper uten klubb som gjorde en gedigen tabbe. Hvor er spørsmålene rundt byttene i det 61.minuttet? Hvor er spørsmålene rundt bytte av systemet som følge av at disse byttene ikke fungerte? Hvor er analysene av bakkengsmålene? Det første baklengset er så graverende at det ikke hører hjemme på noe nivå i voksenfotballen.

Solbakken har sittet i to år straks og forvalter den mest talentfulle generasjon vi noen gang har hatt. Klart han skal kunne bli kritisert og vurdert som alle andre.
Thorsby ga mening men ikke Larsen på kant. Dæhli burde vært byttet inn til pause

lund

Legg inn av lund »

netrebske skrev: søn sep 25, 2022 1:10 pm
Korgutt skrev: søn sep 25, 2022 12:55 pm
lund skrev: søn sep 25, 2022 12:46 pm For moro skyld kan man jo sette opp en rangering av Eliteserie-keeperne og de norske (klubbløse som Jarstein og Nyland og keepere som ikke spiller, ala Klaesson og Bråtveit, tas ikke med) keeperne generelt.

Min liste fra Eliteserien:
1) Hedenstad
2) Wahlstedt (men de to er hipp som happ, kunne like gjerne satt motsatt)
3) Haikin
4) Hansen
5) Grytebust
6) Sjøeng
7) Gunnarsson
8) Selvik
9) Myhra
10) Karlstrøm
11) Hagen
12) Vidtun Nilsen
13) Øvretveit
14) Storevik
15) McDermott (har vel vært ut og inn med ham og Mbaye i år, men vært mye surr fra begge to).
16) Haugaard
Utenom disse har vi vel Kjetil Haug som vel ikke spiller og Dyngeland fra OBOS-ligaen. Han tror jeg jeg ville plassert et sted rundt Selvik kanskje, men litt vanskelig å vurdere.
Sjøeng skal langt ned på listen etter en kamp igår som var langt verre enn Nyland sin.
Vidtun Nilsen var skrekkelig de få kampene han spilte, Kristiansen som vanligvis spiller har vært ok.
Blandet de to så jeg etterpå ja.

Norgefoot

Legg inn av Norgefoot »

Taururu skrev: søn sep 25, 2022 11:53 am Mye fokus på keepertabben på de andre målet. Greit og også se på forløpet til at serberen får lov til å stå upresset og sikte inn skuddet. Selvfølgelig skulle Nyland ha tatt den enkelt, men det skjer to ulike typer feil/involvering før det.

En lang ball blir spilt mot spiss og Hanche er i ryggen. En dårlig involvering i duellen av Hanche resulterer i at ballen havner i det mest farlige rommet, nemlig rett foran forsvarsleddet vårt sentralt i banen. Her er en dårlig involvering, men som et strukturert kollektiv skal rydde opp i. Men,

Midtbaneleddet er fragmentert og avstanden til forsvarsleddet er for stort. Derfor får serberen fritt plukke opp ballen og upressa fyra av et skudd. Her skulle selvfølgelig midtbaneleddet vært mer samlet og med mye kortere avstand mellom leddene. Da hadde ikke dette skjedd.

Så vi kan spørre oss om hvorfor dette skjedde? Vi ble ustrukturerte. Var det fordi vi tok vekk midtbanesentralen og la SL som hengende spiss? Ville vi med å ha fortsatt og holde en midtbanefemmer, unngått dette? Personlig mener jeg omleggingen til en midtbanefirer er hovedgrunnen til dette
Mye av nøkkelen her var som Solbakken også sa at vi mistet ballen for lett.
Så kan vi stille oss spørsmålet; hva var grunnen til det?
Svaret er; Moi, Sørloth og Thorstvedt. Hadde disse spillerne vært tatt av banen tidligere og vært erstattet med spillere som klarer å holde på ballen, som Dæhli, Aursnes, tror jeg vi hadde vunnet kampen.

Svar

Create an account or sign in to join the discussion

You need to be a member in order to post a reply

Create an account

Not a member? register to join our community
Members can start their own topics & subscribe to topics
It’s free and only takes a minute

Registrer

Sign in

Gå tilbake til «Fotball - Norsk»