Hva spiser og drikker du i kveld?
Re: Hva spiser og drikker du i kveld?
En (litt for) spicy wok med nudler, ferdig wokblanding (tilsatt chili og hvitløk) og stekt laks i dag.
Snadder i kveld. Røkte koteletter med pommfritt, bakt løk og kryddersmør. Forsøker å bedre bmi.
Masse fett
Masse fett
Var ekstra lat, så ble Fjordland. Tyr til det ca 1-2 ganger pr år.
Svenska köttbullar i dag, med potatismos. For en nedtur. Terningkast 2.
Svenska köttbullar i dag, med potatismos. For en nedtur. Terningkast 2.
Rester fra søndag. Småtriste karbonader fra Nordfjord Kjøtt. Merkelig løs i konsistensen, men for så vidt god nok smak. Bare på brød med løk.... er nå fast varmmat de dagene jeg går på kontoret, så tar litt lettere på middagen i heimen da, i alle fall mandager, da det er ferskt Jegerbrød fra Coop på gang.
-
- Innlegg: 5307
Enig, disse er omtrent uspiselige. Neste gang, prøv Fjordland fårikål eller Brimis lammelår. Muligens en tier eller to dyrere, men så absolutt verdt det.
Har handlet inn Fjordlands fårikål.
Har ikke spist Fjordland på mange år, og tviler vel egentlig på at jeg kommer til å ha det til middag i dag. Men greit å ha det som et alternativ, for jeg husker rett og slett ikke hvordan fårikål smaker og vet ikke om jeg kommer til å like det.
Har ikke spist Fjordland på mange år, og tviler vel egentlig på at jeg kommer til å ha det til middag i dag. Men greit å ha det som et alternativ, for jeg husker rett og slett ikke hvordan fårikål smaker og vet ikke om jeg kommer til å like det.
Blir krabbe på meg. Handlet inn noen fyllte krabbeskall som var fryste, så ligger og tiner nå. Håper smaken er god. Hvetebrød til, men har ikke bestemt meg for hva jeg skal ha å drikke til. Tar noen alkoholfrie dager, så hvitvin er derfor utelukket.
En frisk eplejuice av god kvalitet synes jeg er godt til krabber. Og krabber er godt, så blir nok til helgen her. Ellers hyggelig å høre at noen vet å sette pris på hvetebrød/loff. Jeg har nylig vært på tur med folk som skal disse hvitt brød ved enhver anledning. Og diverse unyansert jatting rundt dette - "det er jo bare luft" og denslags. Jeg velger å holde kjeft - selv om jeg er dritsur over at folk sitter og snakker ned folks helt bevisste valg av smak over "sunnhet".
Meget enkelt - noen kyllingkubber til fotballkampen (eller litt før) her i dag. Det var seifilet med søtpoteter og ganske spennende grønnsaker til lunsj i dag, så føler ikke for å sette i gang med full fiskemiddag.
-
- Innlegg: 5307
-
- Innlegg: 5307
Kyllingnuggets og Chili Cheese Nuggets, med tomatsalsa og grønn pesto, tilberedt i min nye air-fryer.
Gratulerer med ny air fryerGuttorm123 skrev: ↑ons sep 28, 2022 9:52 am Kyllingnuggets og Chili Cheese Nuggets, med tomatsalsa og grønn pesto, tilberedt i min nye air-fryer.
Har blitt et must hos meg etter at jeg gikk til innkjøp av det. Bruker den sikkert minst en gang i uken i snitt, og det har samtidig blitt mye mindre innkjøp av gatekjøkkenmat. Air-fryeren dekker opp når behovet for junk dukker opp.
Kyllingburgere, bruker de panerte fra Coop.
Tilbehør i brødet; rødløk, soltørkede tomater, sylteagurk, tomat, sennep, tomat&basilikum dressing, chilisaus, bbq-saus.
Tilbehør i brødet; rødløk, soltørkede tomater, sylteagurk, tomat, sennep, tomat&basilikum dressing, chilisaus, bbq-saus.
Ovnsbakt omlett i dag. Med poteter, løk, sjampinjong, paprika, hvitløk, cherrytomater og spekeskinke. Rundstykker (av hensyn til en annen tråd vil jeg påpeke at det var smør på rundstykkene) og en liten salat til.
Hjemmelaget pasta med Hjemmelaget pastasaus av egne tomater og basilikum
Måtte ty til gilde kjøttdeig....
Må få meg børse
Måtte ty til gilde kjøttdeig....
Må få meg børse
Middagen bestod av laks og pasta, med en kremet saus med parmesan, dill og røyklaks i. Brokkoli ved siden av. Men så ble det litt kjeks og muggen ost til kvelds
Godt det var smørGlycinello skrev: ↑ons sep 28, 2022 7:31 pm Ovnsbakt omlett i dag. Med poteter, løk, sjampinjong, paprika, hvitløk, cherrytomater og spekeskinke. Rundstykker (av hensyn til en annen tråd vil jeg påpeke at det var smør på rundstykkene) og en liten salat til.
Men for å flisespikke, er ikke det dette som vil kalles en eggestand, og ikke omelett?
You tell me Godt mulig jeg kalte en spade for en hekkesaks her.Someone skrev: ↑ons sep 28, 2022 9:49 pmGodt det var smørGlycinello skrev: ↑ons sep 28, 2022 7:31 pm Ovnsbakt omlett i dag. Med poteter, løk, sjampinjong, paprika, hvitløk, cherrytomater og spekeskinke. Rundstykker (av hensyn til en annen tråd vil jeg påpeke at det var smør på rundstykkene) og en liten salat til.
Men for å flisespikke, er ikke det dette som vil kalles en eggestand, og ikke omelett?
Det er fårikålens dag i dag. Det passer egentlig veldig bra. Jeg startet kl 0600 på hjemmekontoret i dag. Jeg kan dermed sette på en gryte fårikål sånn ca kl 1100 og være klar til å spise middag kl 1400. Til dette har jeg Gulløye-poteter. Usikker på om det passer med øl og akevitt i dag, men en lettøl og 2 cl Gammel Opland bør kunne gå bra før man legger seg og sover middag til Dagsnytt 18 starter.
Nam! namnam!!DoktorS skrev: ↑tor sep 29, 2022 8:54 am Det er fårikålens dag i dag. Det passer egentlig veldig bra. Jeg startet kl 0600 på hjemmekontoret i dag. Jeg kan dermed sette på en gryte fårikål sånn ca kl 1100 og være klar til å spise middag kl 1400. Til dette har jeg Gulløye-poteter. Usikker på om det passer med øl og akevitt i dag, men en lettøl og 2 cl Gammel Opland bør kunne gå bra før man legger seg og sover middag til Dagsnytt 18 starter.
Gratulerer med dagen! Fårikål.....så enkelt, så godt.
Jeg tyvstartet med en fårikål for et par uker siden, og spiste meg i senk to dager på rad.
Fårikål har en underlig effekt på fordøyelsen for meg.
Vil ikke gå i detaljer, men magen har en tendens til å bli litt treig etter en fårikål-økt.
velvel...Rema hadde "Peppe`s Square Skinke & Pepperoni" til 49 kroner forrige uke, det er ca. 30 kroner under vanlig pris.
Den ligger i fryseren.
Stor mulighet for at den ryker med i dag.
Det har vært en del tung mat her de siste dagene. Hønsefrikasse er jo for eksempel også noe det er lett å forspise seg på.
Og min kone baker og baker.
Salapao er godt. (Men de dampes, da)
Svigermor er på besøk. I går laget hun ukrainske Pelmeni hele dagen.
Så gleder meg til det med ukrainsk sennep som hun har tatt med
Så gleder meg til det med ukrainsk sennep som hun har tatt med
Herlig - jeg husker jeg spiste dette første gangen på et spisested en varm sommerdag i Hydropark i Kiev. Jeg koste meg, og fikk også servert ankerkjennende smil fra et par gamle koner, som sikker var glad i mat, fra nabobordet... Gode minner om en mulighet som forhåpentligvis kommer igjen, om ikke altfor lenge, om denne helvetes situasjonen en gang går over... :-/
Spiste det i Ukraina i sommer. Merkelig følelse.DoktorS skrev: ↑tor sep 29, 2022 9:57 amHerlig - jeg husker jeg spiste dette første gangen på et spisested en varm sommerdag i Hydropark i Kiev. Jeg koste meg, og fikk også servert ankerkjennende smil fra et par gamle koner, som sikker var glad i mat, fra nabobordet... Gode minner om en mulighet som forhåpentligvis kommer igjen, om ikke altfor lenge, om denne helvetes situasjonen en gang går over... :-/
Gåttabana! Beste fårikålen jeg har spist. Veldig fine stykker fra Nordfjord/REMA, ganske tykke og med bein. Ikke for mye fett. To små skankebiter var også med. Kålet var også usedvanlig fast og fint, og passe "modent" på smak. Pepper fra lokal sjappe her, tror det også er ekstra friskt...
Som med annen tradisjonsmat, lysten på dette endrer seg litt fra år til år - noen ganger spiser jeg mye rakfisk, andre ganger mye lutefisk, andre ganger nesten ikke. Slik litt med fårikål og pinnekjøtt også. Men i år er jeg altså inne i et fårikålår - og det er jo greit, for det er rimelig og passer både til hverdags og fest. Og det blir rester.
Som med annen tradisjonsmat, lysten på dette endrer seg litt fra år til år - noen ganger spiser jeg mye rakfisk, andre ganger mye lutefisk, andre ganger nesten ikke. Slik litt med fårikål og pinnekjøtt også. Men i år er jeg altså inne i et fårikålår - og det er jo greit, for det er rimelig og passer både til hverdags og fest. Og det blir rester.
Create an account or sign in to join the discussion
You need to be a member in order to post a reply
Create an account
Not a member? register to join our community
Members can start their own topics & subscribe to topics
It’s free and only takes a minute