Hva spiser og drikker du i kveld?
Re: Hva spiser og drikker du i kveld?
Kom hjem fra rotasjon i dag, så da fikk jeg utnyttet forberedelsene jeg gjorde før jeg reiste på jobb.
Hadde hjemmelaget pizza i frysen, så det er nå middag.
Hadde hjemmelaget pizza i frysen, så det er nå middag.
Sist redigert av Mehell den tor jun 09, 2022 6:43 pm, redigert 1 gang totalt.
Kebab fortært, blir en iskald Becks til kampen.
Og aloe vera på mine solbrente skuldre. Men det hører vel til i en annen tråd
Og aloe vera på mine solbrente skuldre. Men det hører vel til i en annen tråd
Hei Glycinello. Jeg tenkte å prøve denne varianten i helgen, men hva slags kjøttsaus er det snakk om? Kan du dele oppskriften eller er den hemmelig!Glycinello skrev: ↑lør jun 04, 2022 9:33 pm
Det er en første gang for alt:) Men det var pasta og kjøttsaus lagt i en ildfast form, toppet med revet ost og inn i ovnen til osten var smeltet.
-
- Innlegg: 2589
Lenge å vente, og ganske så dyrt, men en av mine favorittdesserter ble servert i dag. Norske jordbær og pakistansk mango, perfekt integrert. Marinert i lime og noe godt fra Olivenlunden, med litt finhakket mynte og litt italiensk vaniljeis.
Herregud så godt!
Herregud så godt!
Hei!Number4 skrev: ↑fre jun 10, 2022 6:22 pmHei Glycinello. Jeg tenkte å prøve denne varianten i helgen, men hva slags kjøttsaus er det snakk om? Kan du dele oppskriften eller er den hemmelig!Glycinello skrev: ↑lør jun 04, 2022 9:33 pm
Det er en første gang for alt:) Men det var pasta og kjøttsaus lagt i en ildfast form, toppet med revet ost og inn i ovnen til osten var smeltet.
Det er en ganske standard kjøttsaus til pasta. Den blir litt forskjellig fra gang til gang(det går i slumping), men det går som oftest i kjøttdeig, løk, hvitløk, litt stangselleri, gulrot, hakkede tomater, tomatpurè, kjøttbuljong, (krydder etter ønske, men salt, pepper og litt sukker er alltid med). Noen ganger litt mer grønnsaker(spinat, paprika, soltørkede tomater, sjampinjong) , noen ganger med chili... Varierer også hvor lenge den putrer. Alt etter hvor god tid jeg har.
Bare legger dette her:
Produksjon
Det er vanlig å tvangsfôre gjess for å få ekstra stor og fet lever. Metoden brukes også for å fremstille gåseleverpostei (Paté de Foie Gras) som gjerne blir smakstilsatt med trøffel. Fôringsmåten har vakt stor motstand. Fuglene tvangsfôres med en metode som på fransk heter «gavage». Det betyr at et langt rør blir presset ned i fuglenes spiserør og deretter pumpes magen full av en fett- og karbohydratrik matblanding. Dette gjentas to til tre ganger daglig i ca. en måned før fuglene slaktes. De unaturlige store mengdene med mat fuglene daglig tvinges i gjør at store mengder fett lagres i leveren. Dette er egentlig en naturlig mekanisme som kalles leversteatose og som gjør at trekkfugler kan lagre store mengder fett før de trekker til sitt sommer- eller vinterhabitat. I naturen kan leveren øke til over dobbelt av normal størrelse, men ved tvansfôring kan leveren bli økt til 10 ganger sin opprinnelige størrelse. «Gavage» er forbudt i flere land, blant annet Norge. Til tross for et forbud mot produksjon er det tillatt å importere og selge gåselever her i landet. Flere norske butikkjeder har valgt å ta produktet ut av sitt varesortiment av hensyn til dyrevelferd.
Feiring av morfar som fylte 85 i dag. Først grillmat i form av hjemmelagde burgere, spareribs, hjemmelaget potetsalat og potetbåter. Deretter kaker, is og diverse snop.
Hipp Hipp.Glycinello skrev: ↑fre jun 10, 2022 11:16 pm Feiring av morfar som fylte 85 i dag. Først grillmat i form av hjemmelagde burgere, spareribs, hjemmelaget potetsalat og potetbåter. Deretter kaker, is og diverse snop.
85 år er en sor greie, så håper både bursdagsmorfar og alle andre hadde en flott feiring
Her fortsetter jeg med å hente fra fryseren, ettersom jeg fortsatt ikke har orket å handle etter å ha kommet hjem fra rotasjon. I dag hentet jeg pølser fra fryseren og laget pølse og spaghetti i tomatsaus. Veldig enkelt og også veldig godt. Akkurat som foreskrevet for en litt sliten skrott som ikke har lyst å stresse på kjøkkenet.
Here we go againMehell skrev: ↑fre jun 10, 2022 11:13 pmBare legger dette her:
Produksjon
Det er vanlig å tvangsfôre gjess for å få ekstra stor og fet lever. Metoden brukes også for å fremstille gåseleverpostei (Paté de Foie Gras) som gjerne blir smakstilsatt med trøffel. Fôringsmåten har vakt stor motstand. Fuglene tvangsfôres med en metode som på fransk heter «gavage». Det betyr at et langt rør blir presset ned i fuglenes spiserør og deretter pumpes magen full av en fett- og karbohydratrik matblanding. Dette gjentas to til tre ganger daglig i ca. en måned før fuglene slaktes. De unaturlige store mengdene med mat fuglene daglig tvinges i gjør at store mengder fett lagres i leveren. Dette er egentlig en naturlig mekanisme som kalles leversteatose og som gjør at trekkfugler kan lagre store mengder fett før de trekker til sitt sommer- eller vinterhabitat. I naturen kan leveren øke til over dobbelt av normal størrelse, men ved tvansfôring kan leveren bli økt til 10 ganger sin opprinnelige størrelse. «Gavage» er forbudt i flere land, blant annet Norge. Til tross for et forbud mot produksjon er det tillatt å importere og selge gåselever her i landet. Flere norske butikkjeder har valgt å ta produktet ut av sitt varesortiment av hensyn til dyrevelferd.
Takk skal du ha, jeg og oppskriften skal til pers i morgen. Gleder meg.Glycinello skrev: ↑fre jun 10, 2022 10:52 pmHei!Number4 skrev: ↑fre jun 10, 2022 6:22 pmHei Glycinello. Jeg tenkte å prøve denne varianten i helgen, men hva slags kjøttsaus er det snakk om? Kan du dele oppskriften eller er den hemmelig!Glycinello skrev: ↑lør jun 04, 2022 9:33 pm
Det er en første gang for alt:) Men det var pasta og kjøttsaus lagt i en ildfast form, toppet med revet ost og inn i ovnen til osten var smeltet.
Det er en ganske standard kjøttsaus til pasta. Den blir litt forskjellig fra gang til gang(det går i slumping), men det går som oftest i kjøttdeig, løk, hvitløk, litt stangselleri, gulrot, hakkede tomater, tomatpurè, kjøttbuljong, (krydder etter ønske, men salt, pepper og litt sukker er alltid med). Noen ganger litt mer grønnsaker(spinat, paprika, soltørkede tomater, sjampinjong) , noen ganger med chili... Varierer også hvor lenge den putrer. Alt etter hvor god tid jeg har.
Håper det faller i smak!Number4 skrev: ↑lør jun 11, 2022 12:35 amTakk skal du ha, jeg og oppskriften skal til pers i morgen. Gleder meg.Glycinello skrev: ↑fre jun 10, 2022 10:52 pmHei!
Det er en ganske standard kjøttsaus til pasta. Den blir litt forskjellig fra gang til gang(det går i slumping), men det går som oftest i kjøttdeig, løk, hvitløk, litt stangselleri, gulrot, hakkede tomater, tomatpurè, kjøttbuljong, (krydder etter ønske, men salt, pepper og litt sukker er alltid med). Noen ganger litt mer grønnsaker(spinat, paprika, soltørkede tomater, sjampinjong) , noen ganger med chili... Varierer også hvor lenge den putrer. Alt etter hvor god tid jeg har.
Skal teste de digre (200 gram) ostechilipølsene fra Nordfjord. Forventer saftige lekkerbiskener.
Hjemmelaget potetsalat som sidekick.
Hjemmelaget potetsalat som sidekick.
Jeg har kjøpt rot-greier, og skal lage Fars Rotmos etterhvert.
Mulig jeg napper opp noen kjøttpølser fra fryseren for å ha som tilbehør....
Mulig jeg napper opp noen kjøttpølser fra fryseren for å ha som tilbehør....
Latskapen lenge leve i dag, så ble nettopp lagt inn en ordre på sushi for å hente senere i kveld. Så får vi se om vi ender med øl, hvitvin eller musserende i glasset
Jeg har veldig mye matsvinn. Som regel handler jeg uten handleliste, og når man handler på måfå så blir det som regel også handlet inn ting som man ikke får bruk for. Ofte blir ting lagt i fryseren og blir liggende der til jeg tømmer den og kaster innholdet noen måneder senere.
Nå skal jeg se hvor lang tid jeg gidder å leve av mat fra fryseren før jeg gir meg og går og handler eller kjøper mat fra restaurant.
Jeg er nå på dag 3, og til frokost ble det rundstykker med makrell i tomat og nugatti. Til middag kommer det til å bli hamburger med pommes frites, men her jukser jeg dog litt og låner en pose salat av en nabo.
Det jeg savner mest før jeg handler igjen er melk, poteter, diverse pålegg og egg. Sikkert flere ting som jeg ikke har tenkt på enda som kommer til å savnes hvis jeg skal fortsette dette løpet. Tror seriøst at jeg kunne klart meg veldig fint minst en måned kun med den maten jeg har i fryser og skap akkurat nå, hvis vi plutselig hadde blitt tvunget til å holde oss inne, men jeg kommer til å være stolt over meg selv hvis jeg fullfører en uke før jeg gir opp prosjektet.
Nå skal jeg se hvor lang tid jeg gidder å leve av mat fra fryseren før jeg gir meg og går og handler eller kjøper mat fra restaurant.
Jeg er nå på dag 3, og til frokost ble det rundstykker med makrell i tomat og nugatti. Til middag kommer det til å bli hamburger med pommes frites, men her jukser jeg dog litt og låner en pose salat av en nabo.
Det jeg savner mest før jeg handler igjen er melk, poteter, diverse pålegg og egg. Sikkert flere ting som jeg ikke har tenkt på enda som kommer til å savnes hvis jeg skal fortsette dette løpet. Tror seriøst at jeg kunne klart meg veldig fint minst en måned kun med den maten jeg har i fryser og skap akkurat nå, hvis vi plutselig hadde blitt tvunget til å holde oss inne, men jeg kommer til å være stolt over meg selv hvis jeg fullfører en uke før jeg gir opp prosjektet.
Sushi er så godt at det må bestilles innimellom
Hvor bestiller du fra? I Haugesund er Sabi sushi den desidert beste, og jeg har hørt at Sabi også får gode skussmål fra andre plasser i landet.
Et greit sted å starte, er å begrense matsvinn mest mulig.Mehell skrev: ↑lør jun 11, 2022 5:54 pm Jeg har veldig mye matsvinn. Som regel handler jeg uten handleliste, og når man handler på måfå så blir det som regel også handlet inn ting som man ikke får bruk for. Ofte blir ting lagt i fryseren og blir liggende der til jeg tømmer den og kaster innholdet noen måneder senere.
Nå skal jeg se hvor lang tid jeg gidder å leve av mat fra fryseren før jeg gir meg og går og handler eller kjøper mat fra restaurant.
Jeg er nå på dag 3, og til frokost ble det rundstykker med makrell i tomat og nugatti. Til middag kommer det til å bli hamburger med pommes frites, men her jukser jeg dog litt og låner en pose salat av en nabo.
Det jeg savner mest før jeg handler igjen er melk, poteter, diverse pålegg og egg. Sikkert flere ting som jeg ikke har tenkt på enda som kommer til å savnes hvis jeg skal fortsette dette løpet. Tror seriøst at jeg kunne klart meg veldig fint minst en måned kun med den maten jeg har i fryser og skap akkurat nå, hvis vi plutselig hadde blitt tvunget til å holde oss inne, men jeg kommer til å være stolt over meg selv hvis jeg fullfører en uke før jeg gir opp prosjektet.
Å kaste mat er like smart som å kaste penger i dass.
Lykke til videre med å ha fokus på å ikke kaste penger
Det blir ikke så mye matlaging om dagen, så da er det godt å slå seg litt ekstra løs i helgene. Spiste ute i går på Hy’s på Ensjø. God mat, kanskje litt stiv pris ifht mange andre alternativer.
I dag har det blitt mer hjemmelaget. Angus burger fra Meny, hvor jeg kjøpte inn en to pakker av Ghost-glazen deres. Dynket over burgerne, og lot det stå noen timer i kjøleskapet.
Ble karamellisert løk, ostesaus basert på kremfløte, hvitløk og cheddar, ovnsbakte poteter og padron stekt ved siden av potetene i ovnen. Burgerbrødet ble så stekt i panna etter burgerne for litt ekstra krisp og smak. Ble helt nydelig, men dæven så tung maten er etter måltidet er fortært
I dag har det blitt mer hjemmelaget. Angus burger fra Meny, hvor jeg kjøpte inn en to pakker av Ghost-glazen deres. Dynket over burgerne, og lot det stå noen timer i kjøleskapet.
Ble karamellisert løk, ostesaus basert på kremfløte, hvitløk og cheddar, ovnsbakte poteter og padron stekt ved siden av potetene i ovnen. Burgerbrødet ble så stekt i panna etter burgerne for litt ekstra krisp og smak. Ble helt nydelig, men dæven så tung maten er etter måltidet er fortært
Haha. Et rundstykke med hver, ja. Burde absolutt presisert det, for det hørtes ut som en grusom kombinasjon. Savnet dog å ha et stort glass med oboymelk ved siden av, men vann og kaffe gjorde nytten det og.
Beat me to it Sir:) Her så jeg for meg en mildt sagt interessant kombinasjon. Liker tanken Mehell, bruker å gjøre det selv når det hoper seg opp.
Ellers fikk jeg med meg litt rester av gårsdagens grillparty. Ble litt spareribs, potetsalat, litt blandet salat og burger.
Spareribs er jaggu undervurdert.Glycinello skrev: ↑lør jun 11, 2022 9:23 pmBeat me to it Sir:) Her så jeg for meg en mildt sagt interessant kombinasjon. Liker tanken Mehell, bruker å gjøre det selv når det hoper seg opp.
Ellers fikk jeg med meg litt rester av gårsdagens grillparty. Ble litt spareribs, potetsalat, litt blandet salat og burger.
Har en eske Gilde Spareribs Sweet Honey Barbecue i kjøleskapet, temmelig lav odds for at den testes i morgen.
I min barndom så lagde vi sjokolademelken selv. Vi helte i glasset en teskje eller to med kakao og sukker og pøste på med litt kokende vann, rørte rundt og fylte på med kald melk. Mye billigere enn OBOY, og nesten like lettvint og så godt som du selb ønsker.
Middagen ble skinnstekt ørretfilet med nypoteter, crispisalat, agurksalat og seterrømme. Hvitvin til drikke.
Create an account or sign in to join the discussion
You need to be a member in order to post a reply
Create an account
Not a member? register to join our community
Members can start their own topics & subscribe to topics
It’s free and only takes a minute