Hva spiser og drikker du i kveld?
Re: Hva spiser og drikker du i kveld?
Endelig testet Rema 1000 si Nduja, oh oh la la la! Deilig! Det må være den beste frossenpizzaen til nå, likte bunnen også.
Svært positivt at de også har lansert en pakke med 3 frossenbunner med tomatsaus på, koster rundt 69 kr og man kan komponere fyll på egen hånd. Har savnet noe liknende, RIMI hadde slike før i tiden til 11-12 kr.
Svært positivt at de også har lansert en pakke med 3 frossenbunner med tomatsaus på, koster rundt 69 kr og man kan komponere fyll på egen hånd. Har savnet noe liknende, RIMI hadde slike før i tiden til 11-12 kr.
Har tenkt samme tanke, sikkert noen som klager til Rema...."buhuu...altfor sterk...buhuu.."
Kom hjem fra jobbreise i dag, så det passer bra at det ligger nettopp en Nduja i fryseren.
-
- Innlegg: 2589
Nei, der trengtes det en polferd
-
- Innlegg: 2589
Loffen ble kanskje den beste jeg noengang har laget. Hadde jeg visst hvordan man lastet opp bilder her hadde dere kunnet se.
Skalldyrene og vinen perfekt.
Skalldyrene og vinen perfekt.
Det er mange ganger jeg misunner dere østlendinger en del ting. Nærheten til Sverige f.eks.KingKongHalvor skrev: ↑fre mar 31, 2023 9:35 pm Loffen ble kanskje den beste jeg noengang har laget. Hadde jeg visst hvordan man lastet opp bilder her hadde dere kunnet se.
Skalldyrene og vinen perfekt.
Så tenker jeg på at jeg kan gå på kaia og kjøpe fersk sjøkreps(var der ca 0845 i dag) og fersk fisk hver dag, året rundt. Og kommer på hvor bra vi faktisk har det.
-
- Innlegg: 2589
Jau, hundre ganger bedre enn billig brus og flesk. Og du skal lete godt for å finne fersk sjøkreps i Charlottenbergmorrisey skrev: ↑fre mar 31, 2023 10:18 pmDet er mange ganger jeg misunner dere østlendinger en del ting. Nærheten til Sverige f.eks.KingKongHalvor skrev: ↑fre mar 31, 2023 9:35 pm Loffen ble kanskje den beste jeg noengang har laget. Hadde jeg visst hvordan man lastet opp bilder her hadde dere kunnet se.
Skalldyrene og vinen perfekt.
Så tenker jeg på at jeg kan gå på kaia og kjøpe fersk sjøkreps(var der ca 0845 i dag) og fersk fisk hver dag, året rundt. Og kommer på hvor bra vi faktisk har det.
En må vel tidlig opp for å få fersk sjøkreps på kaia? Det er jo noe av aberet ved å sogne til de ytre delene av byen....morrisey skrev: ↑fre mar 31, 2023 10:18 pmDet er mange ganger jeg misunner dere østlendinger en del ting. Nærheten til Sverige f.eks.KingKongHalvor skrev: ↑fre mar 31, 2023 9:35 pm Loffen ble kanskje den beste jeg noengang har laget. Hadde jeg visst hvordan man lastet opp bilder her hadde dere kunnet se.
Skalldyrene og vinen perfekt.
Så tenker jeg på at jeg kan gå på kaia og kjøpe fersk sjøkreps(var der ca 0845 i dag) og fersk fisk hver dag, året rundt. Og kommer på hvor bra vi faktisk har det.
Loff er godt, men fletteloff? Det høres da veldig feminint ut, til dem å være!! Loff er fine greier, og jeg skulle gjerne ha ånden over meg til å bake selv. Kanskje jeg må - nå når lokal Coop tilsynelatende har sluttet å føre den overraskende gode spiralloffen de har hatt inne lenge... Spiralloff er for meg noe litt ekstra - jeg innbiller meg at det er den lukkede formen som gir den ekstra saftighet... Ellers baker min mor veldig god loff - to typer, den hverdagslige som brukes i helgene og en nydelig formloff med mye smør oppi. Den brukes stort sett bare til jul og andre høytider.KingKongHalvor skrev: ↑fre mar 31, 2023 2:50 pm Jeg skal bake en fletteloff, på den skal jeg ha reker og krabbe. Og Chablis i glasset.
Får se hvor inspirert jeg er utover kvelden, skulle ha testet ut en oppskrift på sjokoladefondant. Ny ovn og nye former, alt påvirker. Hvis ikke blir det i morgen, da blir det uansett litt mer avansert enn å bake en loff.
Påsken er vel dels satt inn, så burde vel laget noe godt til meg selv, men ble litt senkveld i går - så her blir det skammelig enkelt, har egentlig mest lyst på pasta med tomatsaus og cola til. Et lite glass whisky utpå kvelden - men vent, neida, jeg har jo en god ost liggende, og portvin.
Så får heller satse på matlaging torsdag-mandag. Om det ikke dukker opp overraskende elementer underveis, som fersk fisk fra en eller annen som har vært på sjøen, eller man kommer over sjøkreps....
.. så er det vel relativt spikret for påskeuken:
Skjærtorsdag - gryterett med hval med hval fra Myklebust på Harøya
Langfredag - tradisjonell bacalao med fisk fra Grytestranda - portugisisk rød eller noe hvitt
Påskeaften - helstekt kylling, fortrinnsmessig Lerstang, servert med poteter og salat - rosevin til denne
1. påskedag - lammestek fra Gilde. Tradisjonelt tilbehør - fløtegratinerte, grønnsaker, sjysaus og Faustino I
2. påskedag - usikker, men fisk - muligens torsk, muligens noe røkt fisk med tilbehør.
Så får heller satse på matlaging torsdag-mandag. Om det ikke dukker opp overraskende elementer underveis, som fersk fisk fra en eller annen som har vært på sjøen, eller man kommer over sjøkreps....
.. så er det vel relativt spikret for påskeuken:
Skjærtorsdag - gryterett med hval med hval fra Myklebust på Harøya
Langfredag - tradisjonell bacalao med fisk fra Grytestranda - portugisisk rød eller noe hvitt
Påskeaften - helstekt kylling, fortrinnsmessig Lerstang, servert med poteter og salat - rosevin til denne
1. påskedag - lammestek fra Gilde. Tradisjonelt tilbehør - fløtegratinerte, grønnsaker, sjysaus og Faustino I
2. påskedag - usikker, men fisk - muligens torsk, muligens noe røkt fisk med tilbehør.
-
- Innlegg: 2589
Noen ganger må man kjenne litt på den feminine side ogsåDoktorS skrev: ↑lør apr 01, 2023 11:16 amLoff er godt, men fletteloff? Det høres da veldig feminint ut, til dem å være!! Loff er fine greier, og jeg skulle gjerne ha ånden over meg til å bake selv. Kanskje jeg må - nå når lokal Coop tilsynelatende har sluttet å føre den overraskende gode spiralloffen de har hatt inne lenge... Spiralloff er for meg noe litt ekstra - jeg innbiller meg at det er den lukkede formen som gir den ekstra saftighet... Ellers baker min mor veldig god loff - to typer, den hverdagslige som brukes i helgene og en nydelig formloff med mye smør oppi. Den brukes stort sett bare til jul og andre høytider.KingKongHalvor skrev: ↑fre mar 31, 2023 2:50 pm Jeg skal bake en fletteloff, på den skal jeg ha reker og krabbe. Og Chablis i glasset.
Får se hvor inspirert jeg er utover kvelden, skulle ha testet ut en oppskrift på sjokoladefondant. Ny ovn og nye former, alt påvirker. Hvis ikke blir det i morgen, da blir det uansett litt mer avansert enn å bake en loff.
Neida, helt tilfeldig egentlig. Fant en oppskrift hos Gladkokken, og han mente at teknikken hjalp. Ble fint utseende til slutt, og det var ikke spes mye ekstra arbeid.
Enig i at spiralloff er noe spesielt, men har ikke sett det nå på flere år.
-
- Innlegg: 2589
Kveldens middag er i gang. Laget en risotto på sjøkrepskraft, men nøyde meg med argentinske villreker på toppen. Hadde igjen Chablis fra i går, funker ok, men var bedre til reker.
Har er pent lite stykke hjort som skal stekes veldig forsiktig og hvile lenge. Til dette blir det Pommes Anna, brokolini, stekt sopp smaksatt med sjalottløk, hvitløk og urter. Og litt rødvinssaus. Det jeg har som passer best er en Tommasi, typ ripasso.
Avrunder med litt Stilton og portvin, Grahams LBV. Stilton jeg tok med hjem fra London forrige uke, kostet ca 150kr/kg der, her hjemme er vi oppe i 5-600, det har jeg ikke venner meg til ennå.
Har er pent lite stykke hjort som skal stekes veldig forsiktig og hvile lenge. Til dette blir det Pommes Anna, brokolini, stekt sopp smaksatt med sjalottløk, hvitløk og urter. Og litt rødvinssaus. Det jeg har som passer best er en Tommasi, typ ripasso.
Avrunder med litt Stilton og portvin, Grahams LBV. Stilton jeg tok med hjem fra London forrige uke, kostet ca 150kr/kg der, her hjemme er vi oppe i 5-600, det har jeg ikke venner meg til ennå.
Enkleste sak i verden, så det synes jeg du skal lære deg.KingKongHalvor skrev: ↑fre mar 31, 2023 9:35 pm Hadde jeg visst hvordan man lastet opp bilder her hadde dere kunnet se.
Det ble til at jeg helstekte en ytrefilet, og stekte litt aromasopp, fløtegratinerte poteter, samt blomkål og broccoli til.
Edit: En ganske enkel, men smakfull rødvin til. Faustino I Gran Reserva 2011. Ikke deres beste og dyreste årgang, akkurat.
Edit: En ganske enkel, men smakfull rødvin til. Faustino I Gran Reserva 2011. Ikke deres beste og dyreste årgang, akkurat.
-
- Innlegg: 2589
Alt man kan er enkelt. Som matlaging.SirJames skrev: ↑lør apr 01, 2023 8:09 pmEnkleste sak i verden, så det synes jeg du skal lære deg.KingKongHalvor skrev: ↑fre mar 31, 2023 9:35 pm Hadde jeg visst hvordan man lastet opp bilder her hadde dere kunnet se.
Ble seint opp på hytta i dag, så ble en enkel blomkålsuppe hevet sammen nå på kvelden. Byttet ut baconet med svinenakke, ikke ett veldig dumt bytte.
-
- Innlegg: 2589
Har ikke smakt 2011, har fortsatt én igjen av 2010, dét var i hvertfall en meget god vin.
Har igjen en 2001, to 1990 og en 1987. Og så har jeg to Faustino Icon Edition Reserva Especial 2015. Den sistnevnte har jeg ikke smakt ennå, men de tre førstnevnte skulle jeg ønske jeg hadde flere av.KingKongHalvor skrev: ↑lør apr 01, 2023 11:50 pmHar ikke smakt 2011, har fortsatt én igjen av 2010, dét var i hvertfall en meget god vin.
-
- Innlegg: 2589
Mmm, hvordan velger du riktig anledning for disse?morrisey skrev: ↑lør apr 01, 2023 11:58 pmHar igjen en 2001, to 1990 og en 1987. Og så har jeg to Faustino Icon Edition Reserva Especial 2015. Den sistnevnte har jeg ikke smakt ennå, men de tre førstnevnte skulle jeg ønske jeg hadde flere av.KingKongHalvor skrev: ↑lør apr 01, 2023 11:50 pmHar ikke smakt 2011, har fortsatt én igjen av 2010, dét var i hvertfall en meget god vin.
For å si som sant er, det aner jeg ikke;-)KingKongHalvor skrev: ↑søn apr 02, 2023 12:24 amMmm, hvordan velger du riktig anledning for disse?morrisey skrev: ↑lør apr 01, 2023 11:58 pmHar igjen en 2001, to 1990 og en 1987. Og så har jeg to Faustino Icon Edition Reserva Especial 2015. Den sistnevnte har jeg ikke smakt ennå, men de tre førstnevnte skulle jeg ønske jeg hadde flere av.KingKongHalvor skrev: ↑lør apr 01, 2023 11:50 pm
Har ikke smakt 2011, har fortsatt én igjen av 2010, dét var i hvertfall en meget god vin.
Jeg har litt vin, men å koble den rette vinen til riktig mat, det er ikke min sterke side.
Men erfaringsmessig er Faustino grei til okse;-)
Jeg trengte hjelp til å lære meg det selv, men denne metoden funker bra (i hvert fall om du bruker mobilen):KingKongHalvor skrev: ↑lør apr 01, 2023 9:04 pmAlt man kan er enkelt. Som matlaging.SirJames skrev: ↑lør apr 01, 2023 8:09 pmEnkleste sak i verden, så det synes jeg du skal lære deg.KingKongHalvor skrev: ↑fre mar 31, 2023 9:35 pm Hadde jeg visst hvordan man lastet opp bilder her hadde dere kunnet se.
1. Last inn bildet her: https://tinyjpg.com/ - og download.
2. Gå inn i tråden du ønsker å poste bildet i, for deretter å trykke på "full redigering og forhåndsvisning" (rett til venstre for der du klikker "send" om du skal poste et innlegg).
3. Så trykker du på "vedlegg" og "legg til filer", og finner bildet du lastet ned fra siden jeg linket til. Da dukker "plasser i teksten" opp rett nedenfor. Så kan du poste det.
Av og til når jeg har forsøkt å legge ut et bilde jeg har tatt gjennom Snapchat (som dette), har det fortsatt vært for stort, selv med denne løsningen, men da er det bare å ta skjermbilde av Snap-bildet, og gjøre akkurat det samme som er beskrevet over her.
Lykke til!
Ditto. I tillegg kålstuing og tyttebærsyltetøys. Kjøttkakene ble laget forrige søndag, og jeg hadde jo kjøttkaker også tirsdag, men tenkte det var greit å fjerne de fra fryseren - dessuten passe søndagsmiddag når man ellers skal småpakke og smårydde litt før man drar på paaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaasketur!
Behøver du å nevne - i hvert eneste innlegg - at du kan fråtse i sjøkreps - noe som for oss stakkars folk i Oslo og omegn bare kan unne oss hver gang vi fyller runde år???!!??!?!
Må gniiii det inn
På den annen side er det jo kriminelt ikke å koke kraft på skallene, og bruke det til sauser og supper.
Create an account or sign in to join the discussion
You need to be a member in order to post a reply
Create an account
Not a member? register to join our community
Members can start their own topics & subscribe to topics
It’s free and only takes a minute