Hva spiser og drikker du i kveld?
Re: Hva spiser og drikker du i kveld?
Fondue-kveld i går, både en med ost og en med bourguignonne. En fordel med å ha to fonduekjeler på hytta.
Siste middag i byen på en stund - har noen panerte torskegreier fra Lerøy som er greit å få spise ut av fryseren - enkelt med ris og salat til, og en dressing basert på en slant rømme....
.. i morgen blir det antakelig fiskekaker - helt greit etter buss-tog-Airbus-AlfaRomeo-transport.
.. i morgen blir det antakelig fiskekaker - helt greit etter buss-tog-Airbus-AlfaRomeo-transport.
Har bare masse seilfilet som må brukes opp, så da blir det seifilet med løk igjen.
Det ryktes om bakst i barndomsheimen. Spørs om det ikke blir noe brødmat/sandwich-aktig til middag i dag.
-
- Innlegg: 2589
Som vanlig klarer jeg å overspise på fiskegrateng. Masse skrei i, det er bare så sykt godt.
Heldigvis ganske så småspist til vanlig.
Heldigvis ganske så småspist til vanlig.
I går ble det linguini med stekte scampi (type frosne rå), sammen med en ganske spicy saus bestående av fløte, parmesan, sitron (både zest og saft), masse tørket chili, sjalottløk, paprika og squash
-
- Innlegg: 2589
Hvit asparges i butikken, får følge av noen ovnsbakte poteter, stekt Salma og hollandaise. Hvitt fra Jura i glasset.
Ciabatta med pastrami, røkt skinke, egg, soltørket tomat, rødløk, cherrytomat, sylteagurk, spinatblader, ost og hvitløksaioli.
-
- Innlegg: 2589
Gjester i dag, voksne barn m/følge, da må det litt god mat på bordet. En liten starter med thaireke og litt bobler før man setter seg.
Stekt skrei, stekt hjertesalat med bacon og erter, og en rekesaus blir forrett. Favoritt-chardonnayen i glasset, nærmer seg tiden for de lettere variantene nå.
Lammeskank med mandelpotetmos og rotgrønnsaker til hovedrett. Coto de Imaz er en gammel favoritt, den passer godt til dette.
Og så er det tiramisu til dessert.
God påske!
Stekt skrei, stekt hjertesalat med bacon og erter, og en rekesaus blir forrett. Favoritt-chardonnayen i glasset, nærmer seg tiden for de lettere variantene nå.
Lammeskank med mandelpotetmos og rotgrønnsaker til hovedrett. Coto de Imaz er en gammel favoritt, den passer godt til dette.
Og så er det tiramisu til dessert.
God påske!
-
- Innlegg: 845
KingKongHalvor skrev: ↑tor apr 06, 2023 10:12 am Gjester i dag, voksne barn m/følge, da må det litt god mat på bordet. En liten starter med thaireke og litt bobler før man setter seg.
Stekt skrei, stekt hjertesalat med bacon og erter, og en rekesaus blir forrett. Favoritt-chardonnayen i glasset, nærmer seg tiden for de lettere variantene nå.
Lammeskank med mandelpotetmos og rotgrønnsaker til hovedrett. Coto de Imaz er en gammel favoritt, den passer godt til dette.
Og så er det tiramisu til dessert.
God påske!
Wow, her snakker man møblert!
Lykke til og god påske!
Her blir det forholdsvis enkelt - gryte med vågehval. Stekes ikke helt gjennom og blandes i en saus med fløte-rømme og litt sopp og løk. Mandelpotetmos til dette. Helt etter planen. Så skal jeg lage den klassiske ostekaka i løpet av påska, og den blir laget i dag om det kommer gjester i morgen...
... håper det blir en Påskeløl fra Kinn ute på terassen her om ikke så lenge - men det kommer an på lukta. Hele det store partiet med mark ned mot sjøen her ble tidligere i uka sprayet med MØKK av bonden. Det lukter nå forferdelig, og det er umulig å sitte ute - tusen takk til den norske bonden! Med litt opptørking og vind blir det kanskje bedre.
Nuvel - jeg er vokst opp i et område med både lukt av møkk og sildoljefabrikk. Det siste luktet "penger", men møkka lukter mest subsidier...
... nok om det. Som de fleste har forstått har jeg reist ut fra Oslo.
... håper det blir en Påskeløl fra Kinn ute på terassen her om ikke så lenge - men det kommer an på lukta. Hele det store partiet med mark ned mot sjøen her ble tidligere i uka sprayet med MØKK av bonden. Det lukter nå forferdelig, og det er umulig å sitte ute - tusen takk til den norske bonden! Med litt opptørking og vind blir det kanskje bedre.
Nuvel - jeg er vokst opp i et område med både lukt av møkk og sildoljefabrikk. Det siste luktet "penger", men møkka lukter mest subsidier...
... nok om det. Som de fleste har forstått har jeg reist ut fra Oslo.
-
- Innlegg: 2589
I dag blir det saltkokte småpoteter (med skall selvfølgelig), trukket saltskrei, hvitsaus med gulrøtter og sprøstekt småbacon
Entrecôte, hasselbäckpoteter, asparges og rødvinssaus.
Og vinen som drikkes til dette kommer fra 3-litersdunken jeg kjøpte til påske. Den gode gamle pinnevinen.
Og vinen som drikkes til dette kommer fra 3-litersdunken jeg kjøpte til påske. Den gode gamle pinnevinen.
Der andre gjerne spiser lammelår påskeaften spiser jeg det skjærtorsdag. Veldig tradisjonelt.
Rødvinsmarinert, sammen med olivenolje, hvitløk og rosmarin, så langtidsstekt. Kokte poteter med diverse grønnsaker, sjalottlauk og aromasopp.
Påskeaften er det pinnekjøtt som gjelder.
Rødvinsmarinert, sammen med olivenolje, hvitløk og rosmarin, så langtidsstekt. Kokte poteter med diverse grønnsaker, sjalottlauk og aromasopp.
Påskeaften er det pinnekjøtt som gjelder.
-
- Innlegg: 2589
Det er planen her også på påskeaften. Villsau fra Vesterålen, litt mer smak enn typ Gilde ol.morrisey skrev: ↑tor apr 06, 2023 12:57 pm Der andre gjerne spiser lammelår påskeaften spiser jeg det skjærtorsdag. Veldig tradisjonelt.
Rødvinsmarinert, sammen med olivenolje, hvitløk og rosmarin, så langtidsstekt. Kokte poteter med diverse grønnsaker, sjalottlauk og aromasopp.
Påskeaften er det pinnekjøtt som gjelder.
Hjemmelaget pizza av ymse varianter i går. I dag fredag er det tid for påskelammet, som her bli lam indrefilet
Det er langfredag. Det betyr klippfisk - også i år tradisjonell rød bacalao. Fisk kjøpt lokalt - koster om lag en tredel av der jeg vanligvis vanker...
Også i år blir det litt besøk i heimen - mitt initiativ, siden jeg lager maten og synes det er hyggelig med litt folk til middag. Rødvin og øl til - etter ønske. Som vanlig her ute i distriktene kjører folk bil til og fra, så blir jo ikke akkurat veldig mye drikkings...
Også i år blir det litt besøk i heimen - mitt initiativ, siden jeg lager maten og synes det er hyggelig med litt folk til middag. Rødvin og øl til - etter ønske. Som vanlig her ute i distriktene kjører folk bil til og fra, så blir jo ikke akkurat veldig mye drikkings...
-
- Innlegg: 2589
Skulle gjerne hatt klippfisk eller boknafisk i dag, men den yngste håpefulle (som jobber hele påsken) kommer på middag, og da får han bestemme. Smashburger av entrecôte var hans valg, la hans vilje skje.
-
- Innlegg: 2589
Pinnekjøtt og vossakorv, kålrotstappe. Tradisjonell damping. Øl og akevitt.
Ble pinnekjøtt i går. Bare fisk en gang denne uka, så håper det blir det når jeg kommer på jobb senere.
Som vanlig er det småretter og fullt hus påskeaften.
Jeg har bestemt meg for å prøve noe nytt hvert år, i år er det Sør-Amerika. I fjor var det asiatisk etter noen år med klassisk spansk tapas.
I år blir det empanadas, quesedillas, hjemmelaget nachos, birria tacos, mexicansk bønnepuré, ceviche, chimichurrisaus og salsa.
Mye av dette har jeg aldri prøvd å lage sjøl før. Men jeg har litt av Pippi Langstrømpes selvtillit på kjøkkenet.
Heldigvis har jeg en assistent (men ikke si til kona at det er tittelen hun har blitt tildelt).
Jeg har bestemt meg for å prøve noe nytt hvert år, i år er det Sør-Amerika. I fjor var det asiatisk etter noen år med klassisk spansk tapas.
I år blir det empanadas, quesedillas, hjemmelaget nachos, birria tacos, mexicansk bønnepuré, ceviche, chimichurrisaus og salsa.
Mye av dette har jeg aldri prøvd å lage sjøl før. Men jeg har litt av Pippi Langstrømpes selvtillit på kjøkkenet.
Heldigvis har jeg en assistent (men ikke si til kona at det er tittelen hun har blitt tildelt).
Skulle vært det samme her, men drøyer pinnekjøttet til i morgen. I dag blir det rett og slett reker.KingKongHalvor skrev: ↑lør apr 08, 2023 7:19 am Pinnekjøtt og vossakorv, kålrotstappe. Tradisjonell damping. Øl og akevitt.
En kraftig soppsuppe til lunch sørger for at det blir nok kalorier til å redde vekta.
Da var frokost fortært - egg, sild, ost fra Prestholt, marmelade fra Skottland etc etc. Så da må man begynne å tenke på lammesteika.... nær 4 kg dette låret, så trenger vel et par timer. Det skal også lages fløtegratinerte. Og så skal der være noen grønnsaker... Og Faustino I går til lammet. Middag til landlig tid - sånn 17-18....
Create an account or sign in to join the discussion
You need to be a member in order to post a reply
Create an account
Not a member? register to join our community
Members can start their own topics & subscribe to topics
It’s free and only takes a minute